Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтерата изгасна в движение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фронтерата изгасна в движение

Фронтерата е дълга база 2.5 ТДС '97.

В неделя докато се прибирах от балкана си спусках на 2 с около 1300-1500 оборота и двигателят изведнъж спря да работи и чек-лампата започна да мига. Въртях стартера няколко пъти и не искаше да запали. Чак от 4-5 опит запали и лампата започна отново да мига и малко след това изгасна (беше изключена от скорост). Пробвах още няколко пъти и запали и лампата започна пак да мига. Карах така около 2км., след което спрях, изгасих двигателя, след което запали от първия път и до вкъщи нито е светна лампата, нито изгасна, вървеше си нормално.
    Като се прибрах я изгасих и като реших да я прибера в гаража, пак не искаше да запали. След няколко опита запали и угасна, след това пак запали и лампата започна да мига, но успях да я вкарам в гаража. Изгасих я и след това няколко пъти я палих без проблем и лампата не е светвала.
    Вчера сутринта брат ми я е запалил и тръгнал към сервиза за компютърна диагностика, но след 300-400 метра му е изгаснала в движение по нанадолно, и след това не е могла да запали, въпреки многобройните опити.
    На диагностиката са му казали, че не няма електронен проблем, а че има механичен проблем в помпата.
    Ако някой знае, как да се разбере със сигурност, че проблема в помпата да сподели, или ако не е от помпата на каква може да е причината за да спре подаването на горивото до двигателя.

От: Фронтерата изгасна в движение

Те може всичко да кажат, имаш ли номера на грешките записани в контролера ?? Тази помпа е много зрава механично....
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Извинявам се за заблуждението, не съм бил разбрал правилно.
      Колата се намира в Благоевград. Там само един човек прави диагностика на тоя двигател. Вчера е пробвал да направи диагностика, но не е успял да се закачи с диагностичния апарат. Казал е, че не си носи лаптопа, а само с лаптоп става, и че ще ходи в Турция за три дни и тогава пак ще я гледа. Също е казал, че се занимава с помпи и двигатели. Гледал е колата и е казал, че не стига дизел до дюзите.
      Последно редактирано от acho87; 02-11-10, 15:23.

Коментар

Като ти закачи колата на диагностика, запиши си номерата на грешките в двигателния контролер.И ги напиши да ги видя преди нещо да предприемаш.Ако искаш де.....

Коментар

Вчера майстор е гледал джипа и е казал, че гнп-то е здраво, а че проблема е в помпата, в резервоара. Обясни ми, че гнп-то събира 2л нафта, а за да може да запали трябва да има поне 0,8л. Колата е изгаснала и след това не е могла да запали защото е останала малко нафта в гнп-то. Не е стигала нафта до разпръсквачите, защото помпата в резервоара е спряла да работи. Майсторът е казал първо да се направи диагностика и след това, ако трябва ще се сваля резервоара. Сега чакам диагностиката, която ако всичко е нормално, трябва да се извърши в понеделник. Като ми кажат грешките, ще ги кача тука да си кажете мнението.

Коментар

За колеги или добро , или нищо . Ако дословно си предал неговите думи , за него ( НИЩО ) . Смени маистора
            Последно редактирано от isuzo; 07-11-10, 07:48.
            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Във вторник са правили диагностика на колата и са казали, че няма грешки в компютъра. Майсторите вече цяла седмица нищо не правят. Казват ту-едно ту-друго и се замислям да ги сменям. Лошото е, че не познавам кадърни майстори. Тези майстори последно са казали на брат ми (той се занимава с майсторите и колата, тъй като съм в София през седмицата), че е проблем с електрониката и че им трябва схемата на гнп-то и еку-то и че нафта стига до гнп-то, то върти, а нафтата не стига до двигателя. В търсили са модела и номера на помпата в представителството на Опел, но са им отговорили, че нямат такава информация, а дистрибуторите на Бош също не знаят. Ако някой знае номера на помпата или познава майстори, които в действителност си разбират от работата в Благоевград, моля да сподели.

Коментар

докарай я в София, така и така си тук през седмицата

Коментар

Първоначално публикуван от acho87 Преглед на мнение
                  Във вторник са правили диагностика на колата и са казали, че няма грешки в компютъра. Майсторите вече цяла седмица нищо не правят. Казват ту-едно ту-друго и се замислям да ги сменям. Лошото е, че не познавам кадърни майстори. Тези майстори последно са казали на брат ми (той се занимава с майсторите и колата, тъй като съм в София през седмицата), че е проблем с електрониката и че им трябва схемата на гнп-то и еку-то и че нафта стига до гнп-то, то върти, а нафтата не стига до двигателя. В търсили са модела и номера на помпата в представителството на Опел, но са им отговорили, че нямат такава информация, а дистрибуторите на Бош също не знаят. Ако някой знае номера на помпата или познава майстори, които в действителност си разбират от работата в Благоевград, моля да сподели.
                  Няма какво да разсъждаваш по въпроса. Докарай колата в София! като гледам сегашните ти майстори искат да се учат на твоята кола, ако това те устройва им я остави. Ако искаш да се оправи закарай на на Лозан ( isuzo ).
                  no signature no problems

Коментар

Здравейте колеги, трябва ми електронна схема за този електронен блок
                    http://picbg.net/img.php?file=90bdf5c9d1d6f4c3.jpg
                    и информация за пиновете, кой пин за какво е
                    http://picbg.net/img.php?file=cf1ac6a70e3cf228.jpg
                    Последно редактирано от LBachev; 12-11-10, 20:07.

Коментар

Първоначално публикуван от acho87 Преглед на мнение
                      Ето ти номера, ето и самата помпа.Дано ти свършат работа....., ама се съмнявам.....
                      Прикачени файлове

Коментар

Колега kiki.t ако може да ми пратиш и електрическа схема за упроводяване на помпата до електронния блок и номерацията на пиновете и кои пинове са за помпата.

Коментар

Колеги, засега проблемът все още не е решен. Говорих с Лозан (той каза, че той се занимава предимно с механиката, а проблемът според него е електронен и ме насочи да говоря с Кирил). Говорих с Кирил и той ми каза, че според него проблемът е в електромеханичния блок на гнп-то (ако съм разбрал правилно) и да сменя гнп-то. Разбрах също, че майсторите от сервиза, където е сега колата, не са правили никаква диагностика. Ако познавате, някой който може и ще се съгласи да направи диагностика на този двигател и е в Благоевград, или от някъде другаде и е съгласен да отиде в Благоевград и да направи диагностика, за да се разбере със сигурност дали проблема е в самото гнп или компютъра на колата, моля да пишете в темата, да пратите мейл на angelbachev@gmail.com или да се обадите на 0885023159. И евентуално ако е от гнп-то, ако знаете някаква ориентировъчна цена за ремонт или втора употреба.

Коментар

Някой знае ли с коя програма може да се направи диагностика на тоя двигател, с autodata разбрах, че не може. С Esi[tronic] може ли?

Коментар

Не съм чул някой да е имал проблем с компютъра... Колкото до цена, много е относително. Обади се от мое име на O898686494(Пепи) и го питай кой и къде е оправил неговата Фронтера. Той си присади обикновена механична помпа от някакъв Крайслер.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X