Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачни проблемации ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спирачни проблемации ....

Frontera A 2.0i 20CNE 93 . Тъ проблема (до колко е проблем незнам ама за мен си е) получават се някакви странни необясними аномалии . В общия вариант спирачки имам нормални (като за опел) . Но в някои моменти обикновенно когато са най нужни нямам .. В какво се изразява нямането .. Ако съм на място а и в движение също в 2та случая при запален двигател натискам (помпя) педала с всяко следващо натискане хода му намалява се едно съм на степер ... направих експеримент колата си спира в този момент но все едно нямам хидравлика да ми помага ... Та в крайна сметка ако правя някаква маневра и натискам и отпускам спирачката няколко пъти обикновенно се разминавам на косам да изпробвам колко ми е здрава колата ... следващия много приятен момент е ако примерно се движа и ми святка червено на 500 метра и намалям плавно се в един момент трябва да спра е да ама не тъй като педала ми вече е като на зил ...(обикновенно има пред мен кола ) криво е (такъв проблем не намерих дискотиран) ... направих си още един експеримент спирам загасям двигателя първо натискане 100процента 2ро натискане 70 3то я 30 я май нищо ... общо взето същото като и на запален двигател ....

И още един необясним за мен момент , от време на време спирачките направо не дава да ги барнеш обикновенно сутрин студена като тръгвам за работа , леко като я чукнеш и направо сурка гуми изправям косите на народа ... след 1 км си става нормално (до колкото горе описаното е нормално) .

Карам така от март когато я купих , за сега се ми се разминава ама се си мисля че ще дойде момент в който няма да мина метър ...

Благодаря за отделеното внимание ...

ПП: а и още едно запитване миналата седмица в дъждовете както си карам минавам аз през една локва (наподобяваща повече на частен язовир ) и изведнаж cd-то почна да ми сече песента (викам си аз бре че гадни излезнаха тези дискове) ама в следващия момент гледам цялото цд дискотека мига на парцали да ама гледам и лампите по таблото се размигаха а ся де , гледам волтметара някаф невероятен разход на енергия бре пък ся почнах да изключвам парно , нагревател нмна стакло фарове цд чистачки ... а габарити за магла ... бре тея габарити за магла ... и днес отварям аз кутията за предпазители (в купето) намирам го аз тоз претпазител а да го извадя няма вадене е изкарах го гледам някой хитър предишен караджия на тази кола навил жица .. махам жицата слагам амаперметара пълно късо .. разглобявам горните задни светлини крушки .... сички изгорели (преди месец сичко работеше ) нищо обаче странно трагвам по кабела и кфо да видя на едно място 3те сабрани в едно ммм муцка (става въпрос за заден ляв горен) как да е прекарах ги наново през друго място се пак да не ми са нат ауспуха запоих ги и термошайх им сложих ... сичко точно вече имам габарити за магла ама светлините на задната йокмо ..... мера в ляво мера в дясно нищо поразрових се в предпазителите ... нищо изгоряло не намерих не че и разбрах кой е предпазитела за тяхх ... та и в това ако ме поориентирате ... ще съм безкрайно благодарен ...
    Последно редактирано от Lelouch; 10-10-10, 22:28.

От: Спирачни проблемации ....

Тъй като чета, сервото май го мързи да работи, дали е мембрана или клапанче, не знам.Може да се прегледа и твърдия "маркуч", свързващ сервото с вакума от двигателя за цепнатини/слабо вероятно, той е доста устойчив на всичко/.
    п.п. спирачките на Фронтерата изобщо не са "като за Опел", ако се пререгулира задния реглажен клапан, може и да се захапе таблото, ако не е сложен колан.
    Макар че и Опела си спира нормално, ако всичко в спирачната система работи в норма.
    Последно редактирано от maxxx; 10-10-10, 22:28.

Коментар

И аз залагам на маркуча за вакума, откачи го и го продухай яко. Губи ли спирачна течност? мене ми потъваше педала при по-продължително натискане, проблема беше в задно цилиндърче което течеше!
      no signature no problems

Коментар

Може и да не държи гумичката на горната помпа. Течност губи ли?

Коментар

Мм в крайна сметка се оказа блокирало предно дясно спирачно устройство както и протекал заден ляв цилиндър .... абе пълно мазало ама ся вече разбрах че имам кола аз до сега просто съм се мъчил ...

Бтв/
          Днес дигнах колата и видях че не е с лсд дифернциал смисъл гумите се вартяха в противоположна посока ...

какво е маслото за него предполагам няма да е пак 75w140 ?
          И ако ми каже някой какво е количеството .. тъй като в аутодатата ми изкара че лсд 2,2 литра .

Коментар

Тъ по въпроса за светлините на задната .... вчера викам а денят ще е . Покатерих предницата на един бордюр , отвори се място отдолу точно колкото да влезна и да седна (седнал пък съм 184 висок) удобна работа е тфа фронтерата и гледам ся скоростната кутия от нея излизат жици от 2 места по 2 ... викам едното ще да е ключа другото кой го знае какво е ... (тук някой по желание би било добре да попълни дупката в знанията ми ) .Тъ дигам аз ръчната разкачам буксите гледам на едната джижавките които влизат в СК между 2та кабела ми дава безкрайно голямо съпротивление хмм,включвам на задна пълно късо , бре значи работи този ключ за задната . Давам на контакт и меря кабелите които идват отгоре единия спрямо рама ми даде 12волта ,хмм един със друг трябваше да ми дадат някакво напрежение през крушките на задната като товар ама не ... значи нещо ми се куби кабела от ключа към лампите ... проследих снопа от 4 кабела отива към машинното . отварям го аз и кфо да видя една букса точно под разширителното казанче за охлаждащата течност .. Викам я да я разкача туко виж нещо нагоряла , нацапана окислена ... ама щом я хванах стана на прах ясно ... поялника и вече имам светлини за движение назад ...

ПП: сега остана да разбера защо ми олива резервоара докато бях дигнал колата .... (сменяха ми бензинова помпа преди 2 седмици) от 4 болта 4 скасаха сега поне ще го сваля лесно

Коментар

Помощ, блокирал заден дисков спирачен апарат.
              Разглобен и дефектован: буталцето е със микроязви, гумичката мишките са я дъвкали, а прахозащитният маншон го съдрах докато открия как се демонтира!
              Въпроса е спешен: Някои има ли представа дали се намират ремонтни комплекти и най-вече нови буталца. Дали има някъква заменяемост!
              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Намират се всякакви!за ремонтни комплекти незнам но нови можеш да намериш всякакви!Съвета ми е не си играй с ремонтния комплект по добре си вземи ново!
                Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                LZ1NES

Коментар

Е да новичко ама като му искат 150лири за напълно рециклирано и то ще дойде след седмица, говоря за цял спирачен апарат.
                  Ремонтните комплекти са от 8,10 та чак до 156лв. в Каргоекспрес. Само гумичките обаче със поръчка и доставка до 10 дни. И тук ядец няма налични във България а аз не мога да чакам защото колата ми трябва всеки ден.
                  След като тъпо и упорито обикалях 4 часа по магазините за авточасти из Варна, най - накрая на гарата попаднах на едно забутано магазинче, което обаче се оказа златна мина!
                  Човека продава основно гумички , някъкви Испански, Акебоно и др.
                  Та заровихме се из каталога и естествено а Фронтера и Исузо няма комплект наличен. После по размера на буталото от два комплекта гумички човека ми събра моя( от единия прахозащитния маншон и пружинния кръг за монтирането му и от другия самата гумичка). Ура иначе трябваше да чакам до утре да ми достави оригиналният комплект струваш 20лв.
                  Та платих 25лв за двата разбутани комплекта и сега вече спирачките са събрани. Следва тестване и дано всичко е ОК.
                  Ако някой се интересува от координатите на магазина във Варна имам визитка и мога да ги напиша. Сега не знам дали е редно че нали гонят да не правим реклами модовете.
                  Ако разрешат ще напиша координатите тук в темата!!!
                  Хайде със здраве!
                  Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

В много краен случай можеш просто да запушиш маркуча или да го прегънеш на две и да караш на три спирачки по-внимателно. Не го препоръчвам разбирасе, но е вариант да се кара ден два, след като става въпрос за задна спирачка.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                      п.п. спирачките на Фронтерата изобщо не са "като за Опел", ако се пререгулира задния реглажен клапан, може и да се захапе таблото, ако не е сложен колан.
                      Къде е този клапан, Maxxx?
                      ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                        Къде е този клапан, Maxxx?
                        Задният мост, ще видиш една "кобилица", тройник и после спирачните тръбички заминават към колелата.Няма как да го объркаш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X