Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сълзене на радиатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сълзене на радиатор

Колеги имам нужда от съвет за Фронтерката.Преди известно време сменях радиатара с чисто нов,поради причината,че на стария се скъса изходният му отвор преди термостата и навсякъде където питах за лепене ме връщаха.Та,след като сложих новия изминах около 500км.и започна да сълзи там където са му металните снадки тоест в горната му част.От както имам джипа все ми се струва,че май надува,защото водн.съединения стават твърди.Питах по разни сервизи и май ме убедиха,че е за смяна гарнитура на главата и също,че трябва да се замери и главата и при нужда да се шлайфа.Давайте съвет защото много се стегнах.

Re: Фланци за джипа?

Ами в добре оборудваните сервизи имат газоанализатор който показва наличието на изгорели газове в парите на охладителната течност. Така че ако имат такова нещо значи могат да ти го кажат със 100% вероятност. Иначе има и други начини за установяване на проблема с надуването, достаъчно точни но зависят до някаква степен и от опита на човека който ги прилага. Ако се стигне до шлайфане на глава не се притеснявай, не си първия и последния...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Налягането в охл. система се определя от клапан, който се намира или на капачката на радиатора или на разширителния съд. Така че и да изпуска гарнитурата не може да вдигне повече от това на клапана, друг е въпроса че ще бълбукат мехурчета. Та - този клапан дали ти е изправен?

Коментар

Добре де, темата не беше ли за фланци ?Отварям последната страница и хоп -радиатори,надувки и т.н .
        B+

Коментар

Еми местния модератор да я измодерасти
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Re: Съвет за Фронтерката (сълзи радиатора)

Точно така - виж първо дали ти работи капачката. Да не се е спекъл нейният клапан.

Коментар

еи опелите работят под налягане при водата

Коментар

Първоначално публикуван от ceco Lj Преглед на мнение
                еи опелите работят под налягане при водата
                Тя пак с има...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                  Колеги имам нужда от съвет за Фронтерката.Преди известно време сменях радиатара с чисто нов,поради причината,че на стария се скъса изходният му отвор преди термостата и навсякъде където питах за лепене ме връщаха.Та,след като сложих новия изминах около 500км.и започна да сълзи там където са му металните снадки тоест в горната му част.От както имам джипа все ми се струва,че май надува,защото водн.съединения стават твърди.Питах по разни сервизи и май ме убедиха,че е за смяна гарнитура на главата и също,че трябва да се замери и главата и при нужда да се шлайфа.Давайте съвет защото много се стегнах.
                  Не се спичай много минах по твоя път с гръм и трясък ( и 700+ лв.)
                  1. Смени си капачката на раз.съд струва 5 лв.
                  2. Какъв е тоя радиатор "нов" дето си сложил? нов за теб но втора употреба или чисто нов от магазина 500+ лв.?
                  3. Поровери си за наличието на CO2 в системата струва 15-на лв. и е 100% точно както каза Димата.
                  4. Проми ли си системата като сложи новия радиатор?
                  5. Провери си виското.
                  Ако ти е издухана гарнитрура ще ти надува, но няма да виждаш балончета в разширителя защото фронтерата има автоматичен обезвъждушител и не се появявят аз я следих 2 седмици за балончета и не видях. Следи си течноста за мазни петна и си следи капачката за маслото да не се появява пяна, и си следи пръчката за маслото да не се увеличава. И гледай дали ти грее колата, мойта вече в последна фаза температурата беше изключително нестабилна разхождаше се от 85 до 100 градуса без никаква последователност.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    3. Поровери си за наличието на CO2 в системата струва 15-на лв. и е 100% точно както каза Димата.
                    в 4 от 10 случая не показва...пробвано е даже с няколко уреда....сваляме на наша отговорност и какво да видим-гарнитура
                    ------------------------------------
                    тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Re: Сълзене на радиатор

И аз съм имал такива проблеми и винаги е била капачката на казанчето.
                      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

В случай, че колата е на газ провери и изпарителя. Понякога духа газ в охладителната система и ефектът е сходен. Открива се лесно по миризмата Или със запалка до гърловината на казанчето)))
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_7 Преглед на мнение
                          в 4 от 10 случая не показва...пробвано е даже с няколко уреда....сваляме на наша отговорност и какво да видим-гарнитура
                          Възможно е аз само на мойта кола съм го пробвал и се оказа вярно
                          no signature no problems

Коментар

Колеги работата е ясна,вече я отворих и установих следното:1.Шлайф на главата - имаше нужда 2.Нова гарнитура.3.Ново виско - старото е оле мале 4.Пасване на клапани и смяна на гумичките.5.А радиатора е чисто нов,в стария форум писах за него 280лв.6.Джипа го купих без дифузор около перката на радиатора - сега вече има такъв.Така,че нещата се наредиха - утре започвам тестовете.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                              Колеги работата е ясна,вече я отворих и установих следното:1.Шлайф на главата - имаше нужда 2.Нова гарнитура.3.Ново виско - старото е оле мале 4.Пасване на клапани и смяна на гумичките.5.А радиатора е чисто нов,в стария форум писах за него 280лв.6.Джипа го купих без дифузор около перката на радиатора - сега вече има такъв.Така,че нещата се наредиха - утре започвам тестовете.
                              кофти, хубавото е че ще си направиш екстра мотора ;-) а междудругото дифузьор имат само от 2.3 двигателите нагоре
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X