Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Луфт в педала на спирачката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Луфт в педала на спирачката

Здравейте колеги, скоро не съм писал, само чета. Имам един проблем който търпях доста време но вече става досадно а не мога да се справя сам. Педала на спирачката има луфт - клати се наляво и надясно дори при малки неравности, при което така тропа, че човек остава с впечатление все едно няма нищо здраво по окачването отпред. Мисля че има някаква пластмаса или гума там където педала влиза в купето, която се е разбила или разхлабила. В краката на шофьора е невъзможно да се бръкне нагоре, камо ли да се работи нещо. Отпред пък не виждам никакъв достъп, корпуса е затворен.
    Мисля си че не може да няма колега с подобен проблем, та ако някой знае от опит би ли споделил как да се оправя с това?
    Предварително благодаря
    :)

От: Луфт в педала на спирачката

Само може да се гадае но като за начало ще ти предложа да свалиш целя педал (ако е необходимо и заедно с металната рамка която го държи)
    Имах подобен проблем с педала на съеденителя които го отстраних като го смъкнах с цялата рамка която е на 4 гайки (които са много скапани за отвиване особенно горните 2).Като се махне педала ще видиш че на съмата основа където се хваща шпилката за помпата на сервото на педала има един гумен тампон
    който служи за захващане на въпросната шпилка към педала!При мен този тампон се беше разбил и имах мн голям луфт на педала(горе долу 1/3 от хода на педала).А клатенето може да се получава от това че горе където е захващането на педала към тази метална рамка има едни пласмасови втулки през които минава зарепващият болт така че може те да са се разбили!
    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
    LZ1NES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X