Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем с Фронтера 2.4i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем с Фронтера 2.4i

Здравейте колеги,скоро не съм писал ама изпаднах затрудненонедоумение и ми трябва побутване.
    Значи проблема е следният,Когато минавам през легнал полицай най вече или през по голяма неравност ми светва CHECK-а за секунда и двигателя се опитва да загасне за момент.Направи ми впечатление че става точно в момента в който предницата слиза от гърбицата и потъва надолу от тежеста си.На някой случвало ли се е такава идиотщина.
    Проверих маси,кабели,капачка, газов клапан за слаба връзка някъде но нищо не откривам.
    Колата е ОФАДБ 2.4i в момента се кара само на газ защото резервоара ми е свален /по обясними за Фронтерата причини/след втората изгоряла помпа
    Дайте акъл че взех да си мисля да не би Фронтерката да е развила непоносимост към спящи полицаи.
    Поздрави
    Николай Младенов
    ОФАДБ 94г. C24NE

От: Странен проблем с Фронтера 2.4i

Имаш нещо разхлабено според мен. На БМВ-то ми имаше подобен проблем, като мина през легнал полицай, ми се включваха аварийните. Луднах докато го намеря и се оказа бутона в багажника хлабав и като тръсне, дава контакт и ги включва за 2-3 секунди. При тебе е нещо под капака, така както го описваш. Я реле, я нещо друго, знам ли.
    Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Отпред от дясно има едно реле дълго което стърчи нагоре пред акумолатора.Погледни дали не се е измъкнало леко.То е важно.Другото място е датчика на коляновия вал.Погледни го и него да не се мести кабела.
      sigpic

Коментар

Евгени е описал точно нещата!Само да допълня, че не е изключено кабела на датчика да се е протрил в шайбата на коляновия вал и при тръскане да окъсява.
        Дългото реле, което е точно м/у акумулатора е силово и служи за стартиране на мотора.Същото е склонно към стопяване и окъсяване на клемите ... гарантирано!

Коментар

Аз по-скоро си мисля да не е някой от маркучите на вакумите. Напъно е възможно от това да светва и чека освен да се опитва да загасне. Подобно нещо ми се е случвало на кадет, но от кабел на бобината, който прекъсваше като се наклони двигателя на дясно при ляв завой.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            Аз по-скоро си мисля да не е някой от маркучите на вакумите. Напъно е възможно от това да светва и чека освен да се опитва да загасне. Подобно нещо ми се е случвало на кадет, но от кабел на бобината, който прекъсваше като се наклони двигателя на дясно при ляв завой.
            Нещо не схванах. На Кадет си имал същия проблем , но е бил електрически . По каква логика на въпросната Фронтера намеси вакуума тогава ?!
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Прав си, че говоря за два различни проблема. Двусмислено съм се изказал.
              На кадета проблемът беше електричиски с главния кабел от бобината и гаснеше в завой. А на друга кола беше проблем с един вакуум, но при него ми вдигаше оборотите, а не гаснеше и то без да светва чека.
              А на фронтерата като извадя някой вакуум, почва да свети чека освен промяната на работата на двигателя. И за това препоръчвам на колегата да провери всички маркучи.

Коментар

Здравейте,оказа се че Евгени е бил прав още в първия пост.Резултата от бързата проверка се оказа повече от банален - нагоряла връзка на въпросното силово реле за запалването.Вдигам капака и си викам - първо проверявам релето и ако не е после лягам да видя датчика на вала и как го пипнах и колата угасна.Та имам да черпя бири някъде, няколко.
                Поздрави
                Николай Младенов
                ОФАДБ 94г. C24NE

Коментар

Може и кафе с кола.
                  sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X