Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кой е по добрия двигател за фронтера ДБ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• кой е по добрия двигател за фронтера ДБ?

Здравейте!
    За пръв път пиша във форума (който е много полезен) не открих тема за моя въпрос!
    Та имам мерак за фронтера ДБ и искам да попитам кой двигател е по сполучлив, сигурно имате някакви впечатления. Нямам претенции дали ще е бензин или дизел!
    Моля да не коментират хора с цел продажба, понеже ще е от Англия.
    Благодаря!

От: кой е по добрия двигател за фронтера ДБ?

2.2 16v-бензин,но това си е мое мнение.Сега ще ти напишат и 3.2 бензин
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Аз гласувам за добрия стар 2.4 бензин. За мен е абсолютен фаворит от страна на простота,надеждност и възможност за конверсия на газ.
      2.2 16V не го харесвам заради прословутия проблем със консумация на масло. Ако е чисто нов ДА!
      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Да не забравяме Исузо мотора 2.8 ,хубав дизел от Страната на изгряващото слънце.
        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от dobarden Преглед на мнение
          Здравейте!
          За пръв път пиша във форума (който е много полезен) не открих тема за моя въпрос!
          Та имам мерак за фронтера ДБ и искам да попитам кой двигател е по сполучлив, сигурно имате някакви впечатления. Нямам претенции дали ще е бензин или дизел!
          Моля да не коментират хора с цел продажба, понеже ще е от Англия.
          Благодаря!
          За фронтера А или Б питаш. И знаеш ли коя е А и коя е Б? Питам те, защото дизелите на А и на Б са различни. Даже и в бензиновите двигатели има малка разлика.
          Иначе моят съвет е да вземеш тази фронтера, която е на най-малко километри.

Коментар

Фронтера А мисля че са от 93 до 99г а Б 99-04г това ли означава А и Б? Мисля да е 99 или 2000г, но ако А са по сполучливи като цяло ще се замисля!
            Четох много положителни мнния за 2.8 мотора на Исузо, но повече ми се иска да е Фронтера Б а те май нямат такъв мотор.
            Забравих да спомена, че газово няма да слагам.

Коментар

Добре е да се гледат километрите,но доколко може да им се вярва.И някой могат строшат зверски един джип,за много малко километри.Най сигурно оглед в сервиз.Доколкото до двигателя,аз бих предпочел 2.8тд.На исузо и доста издръжлив.Но и те не издържат в ръцете на някой.В Добрич гледах 2 бр.И двата бяха с прецакани мотори.

Коментар

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
                Добре е да се гледат километрите,но доколко може да им се вярва.И някой могат строшат зверски един джип,за много малко километри.Най сигурно оглед в сервиз.Доколкото до двигателя,аз бих предпочел 2.8тд.На исузо и доста издръжлив.Но и те не издържат в ръцете на някой.В Добрич гледах 2 бр.И двата бяха с прецакани мотори.
                Е да, ама фронтера Б няма с 2.8 двигател за жалост. А аз предполагам, че човекът започнал темата май ще си купува Б, щом ще я взима евтино от Англия.

Коментар

Като че ли 3.2 V6 мотора ме грабна, днес изпуснах една фронтера 99г с този мотор на добра цена, но беше на доста километри 200к, но поне е по вероятно да са реални.

Коментар

Първоначално публикуван от dobarden Преглед на мнение
                    Като че ли 3.2 V6 мотора ме грабна, днес изпуснах една фронтера 99г с този мотор на добра цена, но беше на доста километри 200к, но поне е по вероятно да са реални.
                    200K за този мотор е като УАЗ в процес на разработване . Жалко , че си я изпуснал .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Благодаря ви колеги!
                      Мисля, че това е моят джип 3.2 V6
                      Понеже съм младши участник и не мога да пиша лични съобщения, ще съм благодарен, ако някой ми каже начин как да се свържа с Asspida (май така се пишеше във форума) понеже той има такъв ОФБ ДБ и ще е добре да получа инфо от него, или просто някой да копира съобщението ми (или линка) и му го изпрати на лично. Това е скайпа ми: dobarden1
                      Аз си мислех, че няма ОФ КБ с 3.2 мотор но видях една в нета за продан. Дали е преправяна или е оригинална как мислите вие?

Не мога да разбера последно този мотор 3.2 V6 на Исузо ли е както повечето казват или е на GM или BM?
                      Ето едно мнение на човек от форума Ивайло Върбанов: Двиагателя е на GM и кода му е 6VD1. Карах и все още съм собственик на Исузу с този двигател, същия се слага и на хонда в америка. Успях за 5 години зверска употреба да изгоря електрониката за която аз бях виновен. Ремонта излезе 120лв. Друго не можах да счупя, въпреки че използвах джипа и за офроуд,
                      като се опитвах да го счупя. Разхода е 12 извън и 17 в града (автоматик). Всичко това е за около 150 000км.

Като че ли всеки излиза с някакво различно инфо. Питам понеже съм нов във форума, но почетох доста за една седмица и до колкото разбрах от GM и (или) BM мотори... да бегаме, а 3.2 мотора на който се спрях май ще излезе, че не е на Исузо колкото и да ми се иска!
                      ?
                      Последно редактирано от maxxx; 28-08-10, 08:01.

Коментар

Точно Исузо си е двигателя. На Тропер се монтира, нмо явно там е променен и е 175 коня, докато на Фронтера Б е 205.

Коментар

Мотора си е 100% разработка на Исузу.Ся вече е логично да се води и нещо като ГМ след като Исузу е дъщерна фирма, но мотора е разработван от жълтите.Супер здрав, разбира се при правилна поддръжка.В България частите за него са кът, но пък от Англия се намират на доста сносни цени.
                          Има го и на къса и на дълга база на Фронтера Б.Същия се монтира и на Исузу Родео и Трупер също, както и на Хонда Паспорт. Късите бази на Фронтера Б с тоя мотор поне за Европа са голяма рядкост, но се намират, докато дълги колкото искаш.За мен това е най-добрият мотор за Фронтера.
                          А за здравина на ходова част - баси дебилоустойчивият джип е т'ва.За над 200000км (имах две Фронтери Б 2.2 дизел, на една навъртяхме 150000км за 3 години - сменени са само 2 външни кормилни накрайника и 2 биалетки или общо 150лв ремонт, другата докато беше при мен за една година и 40000км без никакви забележки) проблемите са минимални или лесно отстраними.
                          Фронтера Б с 2.2 дизела също не е лош вариант, но за да се кара нормално просто задължително трябва да се чипоса, тогава става едни приятни 150 коня и над 300нм въртящ момент и е просто перфектна за каране, а разхода е повече от приятен - от 7.8 до 8.5 смесен/100км
                          Демек взимай смело!Ако си от София там са и Лозан и още един много добър майстор за моторите и просто нямаш никакви ядове с нищо!
                          Успех!
                          Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Фронтера Б с 2.2 дизела също не е лош вариант, но за да се кара нормално просто задължително трябва да се чипоса
                            Какво означава да се чипоса?

Коментар

Да се вдигне мощността софтуерно - т.е. нов чип или препрограмиране на стария
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X