Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миризма на бензин в купето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Миризма на бензин в купето

Здравейте съфорумци,

От няколко дни в купето започна да намирисва на бензин, като миризмата се засилва като форсирам или напъна двигателя по някой байр. Особено силно мирише като отворя багажника.

Огледах почти навсякъде и забелязах, че отзад при резервоара е влажно там където обратния бензин (не знам дали термина е технически правилен) се връща в резервоара. Предполагам, че нещо може да се е запушило там, та искам да попитам някой разглобявал ли е тази част от резервоара, ако да как става и има ли някакво клапанче/регулатор на налягането което може да се е запушило?

Благодаря
    Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
    Стефан

От: Миризма на бензин в купето

Отваряш капака, гледаш от ляво на мотора има 2 маркуча които влизат в рейката с дюзите, 50 см. след рейката маркучите стават на тръби и има скоба, откачаш лявата скоба, тоест тази която е по-близо до двигателя, след това надуваш тръбата ( не маркуча ) с компресор и някой друг слуша дали бензина в резервоара ще започне да бълбука. Ако след това не се оправи тогава сваляй резервоара че е по-трудоемко от махането на 1 скоба.
    no signature no problems

Коментар

Не знам как точно е на късата база, но на дългата(X22XE) обратното гориво се връща във втория щуцер на помпата. Двата щуцера на самия резервоар са за вентилацията.
      Ако се наложи сваляне на резервоара, не се плаши - може да минеш с развиване на 4те болта на кожуха на р-ра и да подложиш една или две четворки за да го държат, колкото да имаш достъп до маркучите отгоре. Естествено ще трябва да се сбориш с маркучите на двете гърловини за пълнене.

Коментар

Имах същия проблем.Оказа се съвсем леко напукан маркуч при резервоара

Коментар

При мен направо си течеше.Смених и трите маркуча,че свалянето на резервоара си е направо "кама сутра".И слагай качествени маркучи.

Коментар

Благодаря ви за информацията. За идеята с компресора не се бях сетил, ако сработи определено ще е по-лесно отколкото да се манипулира около резервоара.

Махането на маркучите за зареждане не е проблем, защото аз съм ги сменял. Когато я купих долния маркуч беше много напукан и при пълно зареждане започваше да изтича гориво. Оригинален за Фронтера струва 60 лева (57 или нещо такова, не си спомням много точно), аз си взех от Нива за 25, но маркуча е със същата дебелина и оплетка, и ми се струва също толкова надежден колкото оригиналния. Освен това ми се струва, че ако се отвият 3те кръстати винтчета на гърловината, резервоара може да се свали без да се откачат маркучите за зареждане.
            Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
            Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
              ......Махането на маркучите за зареждане не е проблем, защото аз съм ги сменял. Когато я купих долния маркуч беше много напукан и при пълно зареждане започваше да изтича гориво. Оригинален за Фронтера струва 60 лева (57 или нещо такова, не си спомням много точно), аз си взех от Нива за 25, но маркуча е със същата дебелина и оплетка, и ми се струва също толкова надежден колкото оригиналния. Освен това ми се струва, че ако се отвият 3те кръстати винтчета на гърловината, резервоара може да се свали без да се откачат маркучите за зареждане.
              Значи от Нива става?Защото ми предстои същата гимнастика.Целия е напукан и от 5л бензин поне 2л. са на земята.Що се отнася до миризна на бензин,също имах подобен проблем,но се оказаха тръбичките отдолу.Бяха изгнили тотално и се наложи рязане и подмяна с бензинови маркучи.Добре,че беше помоща на колегата маххх ,че бях сапочнал други тръбички с ножовката

Коментар

Ами то без сваляне не знам как ще стане , та : по процедурата , която е описал Петър_рей ! За всеки случай като смъкнеш резервоара надолу , натегни гърловината ( тя е на резба) . При мен беше точно този проблем и около нея като купих джипа си беше все влажно , та ме заблуди , че са маркучи .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

На предишната ми Фронтера-АКБ се беше запушил някакъв филтър на бензиновите пари, намира се в двигателния отсек вляво, една черна кутийка. В колата миришеше сякаш някой е разлял туба с бензин вътре, след като ми я изолираха миризмата спря.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                    На предишната ми Фронтера-АКБ се беше запушил някакъв филтър на бензиновите пари, намира се в двигателния отсек вляво, една черна кутийка. В колата миришеше сякаш някой е разлял туба с бензин вътре, след като ми я изолираха миризмата спря.
                    И при мен беше същото, само че като пусна вентилатора. НЕ посмях да я илиминирам за да не смуче въздух двигателят оттам. Затова просто удължих маркуча на изхода на въпросната кутия, които прекарах под фара чак до бронята и миризмата вече не влиза в купето. Ето я тази кутия с активен въглен и маркуча, които удължих. Тя служи за пречистване на бензиновите пари от резервоара, които не са се върнали обратно в двигателя за изгаряне. И като не работи двигателя също. И когато този активен въглен не върши вече работа започва да си мирише направо на бензин.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от sony bono; 12-09-10, 21:39.

Коментар

Понеже ми се налага да сменя маркуча за пълнене на резервоара да използвам темата за да попитам.
                      Колега по нагоре беше казал че става от Нива но за късата Фронтера а моята е ОФАДБ,маркучите еднакви ли са и дали при мен ще стане от Лада Нива или да търся оригинален.
                      А оригинален от къде в София ,някой ако може да ме насочи за да не обикалям като алтав че магазини дал господ
                      Поздрави
                      Николай Младенов
                      ОФАДБ 94г. C24NE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X