Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Navara проблем в окачване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Navara проблем в окачване

Имам едно питане за наварата предното окачване по точно за носачите ми защото постоянно удрят на долните тампони и от ударите единя тампон съм го загубил и насочите ми висят надолу днес смених предните амортисьори вижте как изглежда отдолу.

Тук тампона е упрял в желязото това е нормалното положение на колата не е натоварена

Тук тампона липсва. А горното тампонче сякаш никога не е удряло на желязото

Защо ми се струва, че стойката на носачите трябва да е обратна

От: Navara проблем в окачване

Първоначално публикуван от Next Преглед на мнение
    Имам едно питане за наварата предното окачване по точно за носачите ми защото постоянно удрят на долните тампони ...
    Да не са ти умрели торсионите? Или пък да не са натегнати правилно?
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-08-10, 19:55. Причина: Печатна грешка
    Ние не сме неутрални!

Коментар

И аз мисля че проблема ти е в торсионите.На моя Рейнджър преди да ги натегна носачите ми пак седяха така.Може натягането да реши проблема.
      Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Баща ми ги натяга защото колата беше на ремонт на съединител и не бяха грам натегнати. И сега незнаем колко да ги натягаме. Има ли значение колата как ще е при натягането на торсионите. В смисъл такъв дали предницата ще е във въздуха или не. И до край ли се натягат.

Коментар

Така се регулира при терано2 разликата в окачването е почти нищожна с това на наварата
          (приема се че преди да се започне процедурата "жипката" е повдигната на подемник така че да висят предните гуми във въздуха или е подпряна с опори)
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от vencislavov Преглед на мнение
            ...."жипката" е повдигната на подемник така че да висят предните гуми във въздуха или е подпряна с опори)
            Това е вярно само докато се свали стария и се постави новия торсион. После колата се спуска на гуми и се регулира.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Това е вярно само докато се свали стария и се постави новия торсион. После колата се спуска на гуми и се регулира.
              ...че даже и се клати и се правят кръгчета, че да се види след регулирането как застава реално след каране.

Конкретно по темата - торсионите не са натегнати, или са тотално сдали. Ако задника не е силно вирнат, това значи че и пружините (или беше с ресори?) са чао.

В най-добрия случай торсионите просто трябва да се свалят и презяцепят с няколко зъба така че предницата "да заприлича на себе си. За ориентир колко да вдигаш може да ползваш разстоянията между ограничителните тампони за нагоре и надолу, и съответният опиращ в тях носач (горния тампон и носач ограничават движението надолу(вирването на предницата), а долния тампон и носач ограничават движението нагоре (клянканчто на предницата). Та разстоянията межу тампоните и съответния носач, в който опират, трябва да е приблизително еднакво, като горното (на горния тампон и носач) с една идея по-малко от долното.

Тампоните предполагам могат да се намерят лесно по морги, а дори и да няма - могат да се внесат. Колегите Patrol_Fen и mimo13 например внасят оригинални части.

...а предното ти окачване е точно като на Pathfinder/Terrano 1/Terrano 2.

Ако някога ти се наложи да сменяш нещо по предницата - тампони само оригинални слагай, а шарнири - или оригинални (ужасно скъпи), или на 555, но от сигурен магазин.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ...че даже и се клати и се правят кръгчета, че да се види след регулирането как застава реално след каране......
                Задължително!
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Днеска натегнах торсионите до край и носачите застанаха хоризонтално. За сега стойката долу горе става. Като се освободя малко ще ги изкарам и ще ги презацепя както ми препоръча спарки. Отпред е с ресори не е на пружини като смених и амортисьорите сега е по послушна на бабунките. Само за информация предните амортисьори струват 67лв. бройката оригинални на нисан японски.
                  Поздрави на всички.

Коментар

Друг въпрос.
                    Къде стой и има ли филтър за климатика?
                    Свалях жабката и има там една черна кутия почнах да я свалям и видях че е залепена с гумено лепило и вътре има радиаторче а не филтър.
                    Под чистачките ли да го търся?

Коментар

Друг въпрос.
                      Свалях жабката и има там една черна кутия почнах да я свалям и видях че е залепена с гумено лепило и вътре има радиаторче а не филтър.
                      На тераното е там. На наварата сигурно е на друго място. Под чистачките - надали е. Ако въобще има, трябва да е някъде в купето, след вентилатора и преди изпарителя на климатика, но къде точно - не знам. Вальо да каже, ако знае.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Друг въпрос.
                        http://www.frontyspot.com/fronty/arc...read-1949.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X