Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol K-160 работи на 5 цилиндъра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Patrol K-160 работи на 5 цилиндъра

Джипката е Нисан Патрол К-160 L28 бензинов 2,8 кубика мотор, 1982 година. Сменени са кабелите, свещите, дистрибуторната капачка, палец, бобината (българска от лада Б-117, с такава е сменена, защото и старата беше такава) сложихме и електронно запалване.
    Проблема е, че работи на 5 цилиндъра, а не на 6 както би трябвало, заради това и смених всичко изброено по-горе. Цилиндъра, който не работи обаче не е един и същ а при всеки път различен, от което следва, че проблема е някъде по ел инсталацията и при подаването на искрата. Не мога да разбера от къде точно обаче. Един монтьор ми каза, че чукчето на делкото е за смяна и от него идвал проблема, друг, че на делкото има изронен зъб и то е за смяна, трети, че понеже бобината не е оригинална, а е от лада и понеже била направена за 4 цилиндъра и не смогвала да подава искра на шестака.
    Понеже да сменя всичко от тези трите на принципа на елиминирането за момента не ми се вижда като добър вариант, защото то накрая нищо няма да остане за смяна и пак майсторите ще дигат ръце. Ще ми е интересно какво вие мислите по въпроса и ако някой тук смята, че знае от къде идва проблема и може да го отсрани да казва, къде се намира и да ходя направо при него, че вече не знам какво да правя, всеки майстор казва различно.
    Михаил Филипов 0887895169
    As long as she still goes and runs well who cares about the Horse Power
    Lockem in low and over the hills we go!!!

От: Nissan Patrol K-160 работи на 5 цилиндъра

Делкото вероятно е разбито - това можеш да го установиш и сам - махаш капачката и палеца гледаш за луфт.
    Как проверяваш кой цилиндър се губи?
    На газ и на бензин еднакво ли се държи?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И на газ и на бензин по един и същи начин се държи, това за луфта не съм го пробвал, утре ще го пробвам. Иначе майстора, който установи, че не винаги цилиндъра, който се губи го провери със стробоскопа си мисля, понеже като го закачи пробва първо на един кабел, след това на друг и каза, че това било.

Коментар

Мндаа, майстори...
        Какво чукче като има електронно запалване???
        Освен тва патрула не беше ли с датчик на хол (това трябва да се провери)
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не е с датчик на хол с чукче е, а електронното, което сложиха е за да регулирало искрата на чукчето или нещо от сорта, не го разбрах много, но с него пали по-добре от преди. Въпроса е да се направи да работи на 6 цилиндъра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X