Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло (какво е това?)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло (какво е това?)

Здравейте,
    от какво съм купил джипа ми тече от някъде масло около двигателя но така и не го бях видял от къде е.

Днес имах малко свободно време и легнах да го видя, и заснема.

Заграденото със червено е трабичката за замерване на маслото. Заграденото с жълто незнам какво е. Както и този филтър който е над него.

Ето по-отблизо на накраиника и самата трабичка:

Ако можете да дадете съвет какво да правя ще съм много благодарен, че ми писна да ми обясняват, че всичко и е наред на тази кола
    One Planet, One Internet!
    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

От: Теч на масло (какво е това?)

Така като гледам не тече от там, а накъде по-отгоре, и се стича там.

Вземи един спрей за чистене на карбуратори и напръскай да изчезне гняста. Отдолу предполагам е болт, тръбичката е с ухо накрая, и от двете страни на ухото има медни или алуминиеви шайби (дифтунги). Или трябва да стегнеш болта (99% вероятност) или трябва да го отвиеш и смениш дифтунгите.

После виж тая тръбичка къде отива по-горе, и в другия и край направи пак същото, ако е пак с ухо. Ако не е - според случая.

Теча не е изобщо сериозен и повечето хора хич и не обръщат внимание на такива дреболии. И при мен имам дребен теч от 2 капачки на масления топлообменник, но все не намирам време да измия там и да отвия да видя каква е хавата.

А преди да започнеш занимавката се приготви да се омажеш с гнус до ушите.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз така го карам от 2 години но това лято нещо съм се амбицирал да позичистя тези малки проблемчета по колата
      One Planet, One Internet!
      We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
        ...

Ако можете да дадете съвет какво да правя ще съм много благодарен, че ми писна да ми обясняват, че всичко и е наред на тази кола
        Наистина ли не си виждал как ти изглежда масленият филтър?!?
        Най-вероятно имаш да сменяш маркуча, който се вижда на снимката. Трябва да води до масления радиатор.
        Дали обаче го има наличен е несигурно, да не кажа малко вероятно.
        По принцип може и да е възможно да се рециклира по някакъв начин при някой, който се занимава с маркучи и т.п.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X