Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изключват бавните ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изключват бавните ?

Патрол 3.3тд мисля К 160 .
    Някой беше казал,че е възможно от тампон на скоростите,тоест да не е причината вътре в скоростната кутия.

Мнения ?

От: Изключват бавните ?

Раздатката друже. Без сваляне няма да мине.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Ще я свалям,и без това ще слагам "керамичен" съединител. Въпроса е,какво може да е,защото имам и друг такъв Нисан ,пак 3.3тд,но испанска сглобка,дали скоростните кутии не са еднакви,и направо да я прехвърля. Но пък ако е нещо елементарно,нещо фиксатор примерно. Бавните по принцип се ползват рядко,и по скоро са опция.Искам да кажа,че съм учуден,че позиция която е ползвана рядко,ще и се развали фиксатора.Тоест ако държа лоста с ръка си си работят бавните,но пусна ли го- изключват.

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
        Ще я свалям,и без това ще слагам "керамичен" съединител. Въпроса е,какво може да е,защото имам и друг такъв Нисан ,пак 3.3тд,но испанска сглобка,дали скоростните кутии не са еднакви,и направо да я прехвърля. Но пък ако е нещо елементарно,нещо фиксатор примерно. Бавните по принцип се ползват рядко,и по скоро са опция.Искам да кажа,че съм учуден,че позиция която е ползвана рядко,ще и се развали фиксатора.Тоест ако държа лоста с ръка си си работят бавните,но пусна ли го- изключват.
        Като отвориш капака на раздатката и ще видиш къде проблема!
        Трябва да са еднакви, ама нищо не пречи да легнеш и да погледнеш.

Коментар

Някой беше казал,че е възможно от тампон на скоростите,тоест да не е причината вътре в скоростната кутия.

Мнения ?
          За раздатката не знам, ама на мен бяха взели 3 и 4 да ми изключват при всяко друсане по черно. И имаше приказки как май ще трябва смяна на скоростна кутия. Пък после се оказа, че проблемът се реши като се стегнат оставените разхлабени (при смяната на съединител) гайки на тампоните на скоростната кутия, в резултат на което същата се е мятала доста свободно напред-назад ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Най-вероятната причина е скъсан тампон на дв. или на СК (или и 2-та) от ляво. Ако са скъсани всички ще ти изключва и 4-та.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
              Най-вероятната причина е скъсан тампон на дв. или на СК (или и 2-та) от ляво. Ако са скъсани всички ще ти изключва и 4-та.
              При скъсан ляв тампон на двигателя обаче скоростната кутия се завърта доста осезаемо по часовника и първа се оказва горе-долу на мястото на 3-та.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                При скъсан ляв тампон на двигателя обаче скоростната кутия се завърта доста осезаемо по часовника и първа се оказва горе-долу на мястото на 3-та.
                Цялото "торпедо" е наклонено назад и от тежестта се изхлузва назад...затова така разсъждавам, но идеята се запазва.

Коментар

Мнения ?
                  Залагам на това по-горе.
                  На Y-60 тампоните са два, а развиването на болтовете - греда - шаси е "веселба".
                  Ако модела е 160 раздатката е със зъбни колела, а "новите" от 60-ка са с верига. Испанската би трябвало да е също с верига, но това вече е 260-тка и с мотор RD-28T.
                  Надникни под маншона на малкия лост и виж дали при положение "бавни" не опира в купето, което става като се смачкат тампоните.
                  При мен се наложи малко да поизрежем ламарината, но след като смених тампоните това се оказа излишно.
                  Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                  ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                    Цялото "торпедо" е наклонено назад и от тежестта се изхлузва назад...затова така разсъждавам, но идеята се запазва.
                    Има резон. Сега се сещам, че съм отварял такава раздатка и фиксатор няма. Тоест с едно леко побутване напред на лоста и вилката изключва муфата зацепваща бавните зъбаци. После идва неутрала и после директно, пак с леко побутване зацепва зъбаците на 4x4.
                    При раздатката на ГР-а разликата е че има натискане на лоста надолу при преминаване от режим 4x4 - бавни. Освен това, агрегата скорости/РК при 160-ката, лежи върху лапи на рамата, докато при ГР-а е върху греда с болтова връзка към рамата.
                    Благодаря за отбелязването на тази вероятност.

Коментар

скоростните кутии за двигателите SD33 SD33T И 4200D са еднакви знам от опит,Раздатката е с
                      зъбчатки/моята сега е свалена и разглобена/кутията е чугунена,Няма разлика дали е Y260 или
                      K160 и двата са изцяло с японски части разликата е малко по дълги ресьори при испанеца и малко
                      по големия вид,Моя е Y260 С ДВИГАТЕЛ 3300 ДИЗЕЛ ЗАВОДСКО ИЗПЪЛНЕНИЕ 1987 Г,
                      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Има резон. Сега се сещам, че съм отварял такава раздатка и фиксатор няма. Тоест с едно леко побутване напред на лоста и вилката изключва муфата зацепваща бавните зъбаци. После идва неутрала и после директно, пак с леко побутване зацепва зъбаците на 4x4.
                        При раздатката на ГР-а разликата е че има натискане на лоста надолу при преминаване от режим 4x4 - бавни. Освен това, агрегата скорости/РК при 160-ката, лежи върху лапи на рамата, докато при ГР-а е върху греда с болтова връзка към рамата.
                        Благодаря за отбелязването на тази вероятност.
                        Разбра се какво е. Лостът влиза в напречен вал,който от другата страна продължава с някакви щанги.Лостът към/то вала се фиксират по същият начин както корбелът на велосипеда към вала на основното движение,тоест с клин.Този клин е най натоварен в задната си част,там повърхността и на клина,и на фрезованата част на вала където притиска клина,са се подбили,в резултат се губи малко ход.Или ще наваря клина,или на хидравлична преса ще придам по остър ъгъл на лоста още от основата,вероятно и двете.Ако изрежа 10 мм. от купето,или го огъна,така че да дам възможност на лоста за още ход назад,проблема и по този начин ще се реши.Сигурни ли сте,че по системата няма фиксатори ? не е логично да бъде така,просто е нелогично,все пак в техниката също има канони.
                        Сега обаче сменям съединител,ще отвора отделна тема дори,за съвети,стигнах до сваляне на скоростният лост,гледам едно бомбе има,сякаш се отвива със секторен ключ ? Изобщо всякакви съвети приемам,поредност на операциите и прочие. На канал съм,мисля да направя количка отдолу,и с два крика да я подпра кутията,и после с колан с тресчотка да я изтегля назад.Свалих двата кардана,можеше вероятно само задния.
                        Съвети ? Препоръки ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X