Здравейте колеги! Имам NISSAN TERANO II, 2,7 ТДИ, автоматична скороста кутия. По време на движение с около когато узкорявам бавно и преминавайки през 2300 оборота за момент се получава вибрация в купето която исещам около двигателя или скоростната кутия. Това се получава при скорост около 80-90 км. в час или след това около при 110 км.в част. Гладах тампоните са здрави, както и сменявах гумите! Някой знае ли от къде идва проблема?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ПРОБЛЕМ NISSAN TERANO II
Свий
X
-
От: ПРОБЛЕМ NISSAN TERANO II
Първоначално публикуван от rosko123 Преглед на мнениеЗдравейте колеги! Имам NISSAN TERANO II, 2,7 ТДИ, автоматична скороста кутия. По време на движение с около когато узкорявам бавно и преминавайки през 2300 оборота за момент се получава вибрация в купето която исещам около двигателя или скоростната кутия. Това се получава при скорост около 80-90 км. в час или след това около при 110 км.в част. Гладах тампоните са здрави, както и сменявах гумите! Някой знае ли от къде идва проблема?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Това е влизане в резонанс на различни елементи, породен от разбалансираност. Може да е както казаха от гумите, ако имат дебаланс. Може да е от увеличени луфтове на ходовата част и слабо работещи амортисьори, които не гасят напълно вибрациите. Може да е от разбалансиран кардан или прецакано каре. Може да е от счупени пружини на съединителя и увеличените му луфтове, счупен или "тръгнал" лагер в в скоростната кутия (обикновенно първия към сиединителя).
Вероятно има и други, но тях ще ги търсим когато отхвърлиш тези. Успех в търсенето :-)[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosko123 Преглед на мнениеЗдравейте колеги! Имам NISSAN TERANO II, 2,7 ТДИ, автоматична скоростНа кутия. ...... Абе, не четете ли какво пише или четете само първата и последната дума?
Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение.... Може да е от счупени пружини на съединителя и увеличените му луфтове, счупен или "тръгнал" лагер в в скоростната кутия (обикновенно първия към сЪединителя)..."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosko123 Преглед на мнениеЗдравейте колеги! Имам NISSAN TERANO II, 2,7 ТДИ, автоматична скороста кутия. По време на движение с около когато ускорявам бавно и преминавайки през 2300 оборота за момент се получава вибрация в купето която усещам около двигателя или скоростната кутия. Това се получава при скорост около 80-90 км. в час или след това около при 110 км.в част. Гледах тампоните са здрави, както и сменявах гумите! Някой знае ли от къде идва проблема?тел.0879292900 Калин Костадинов
Коментар
-
Сега се сещам, че при последното ми влизане в кал колата се държеше по описания от колегата начин. Три пъти слизах да проверявам дали не е паднало гърнето или нещо да се е откачило. В крайна сметка карах доста предпазливо и след 20км по асвалт тези вибрации почти изчезнаха. След като се върнах в къщи първата ми работа беше да измия колата и да се завра отдоло...това което открих е набита кал между средното гърне и гредата след скоростната кутия. Явно се беше набила там при стъргането в коловозите.
Така че си провери и окачването на изпускателната система.[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар