Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ NISSAN TERANO II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРОБЛЕМ NISSAN TERANO II

Здравейте колеги! Имам NISSAN TERANO II, 2,7 ТДИ, автоматична скороста кутия. По време на движение с около когато узкорявам бавно и преминавайки през 2300 оборота за момент се получава вибрация в купето която исещам около двигателя или скоростната кутия. Това се получава при скорост около 80-90 км. в час или след това около при 110 км.в част. Гладах тампоните са здрави, както и сменявах гумите! Някой знае ли от къде идва проблема?

От: ПРОБЛЕМ NISSAN TERANO II

Първоначално публикуван от rosko123 Преглед на мнение
    Здравейте колеги! Имам NISSAN TERANO II, 2,7 ТДИ, автоматична скороста кутия. По време на движение с около когато узкорявам бавно и преминавайки през 2300 оборота за момент се получава вибрация в купето която исещам около двигателя или скоростната кутия. Това се получава при скорост около 80-90 км. в час или след това около при 110 км.в част. Гладах тампоните са здрави, както и сменявах гумите! Някой знае ли от къде идва проблема?
    Мяза ми на разбалансирани гуми, или някакви луфтове по окачването или кормилното управление. Възможно е и да е кардан, примерно, ама надали.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това е влизане в резонанс на различни елементи, породен от разбалансираност. Може да е както казаха от гумите, ако имат дебаланс. Може да е от увеличени луфтове на ходовата част и слабо работещи амортисьори, които не гасят напълно вибрациите. Може да е от разбалансиран кардан или прецакано каре. Може да е от счупени пружини на съединителя и увеличените му луфтове, счупен или "тръгнал" лагер в в скоростната кутия (обикновенно първия към сиединителя).
      Вероятно има и други, но тях ще ги търсим когато отхвърлиш тези. Успех в търсенето :-)
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Здравейте колеги! Имам NISSAN TERANO II, 2,7 ТДИ, автоматична скоростНа кутия. .....
        Я пак си преосмисли тезата за съединителя. Абе, не четете ли какво пише или четете само първата и последната дума?
        Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
        .... Може да е от счупени пружини на съединителя и увеличените му луфтове, счупен или "тръгнал" лагер в в скоростната кутия (обикновенно първия към сЪединителя)...
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте колеги! Имам NISSAN TERANO II, 2,7 ТДИ, автоматична скороста кутия. По време на движение с около когато ускорявам бавно и преминавайки през 2300 оборота за момент се получава вибрация в купето която усещам около двигателя или скоростната кутия. Това се получава при скорост около 80-90 км. в час или след това около при 110 км.в част. Гледах тампоните са здрави, както и сменявах гумите! Някой знае ли от къде идва проблема?
          Колега имах подобен проблем.Оказа се скъсани тампони на средното гърне което предава резонанс.Провери за подобен проблем.Успех
          тел.0879292900 Калин Костадинов

Коментар

Сега се сещам, че при последното ми влизане в кал колата се държеше по описания от колегата начин. Три пъти слизах да проверявам дали не е паднало гърнето или нещо да се е откачило. В крайна сметка карах доста предпазливо и след 20км по асвалт тези вибрации почти изчезнаха. След като се върнах в къщи първата ми работа беше да измия колата и да се завра отдоло...това което открих е набита кал между средното гърне и гредата след скоростната кутия. Явно се беше набила там при стъргането в коловозите.
            Така че си провери и окачването на изпускателната система.
            [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X