Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светна ми оранжевата лампа"чек" и загуби мощност!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ!Светна ми оранжевата лампа"чек" и загуби мощност!

Имам и друг ел.проблем някъде ,защото не може да се кънектне чрез буксата казаха ,че ми се губи "к" линията -каквото и да означава!Пробвахме дюзата с мултицета и показа 8килоома,замерваха дебитомера,датчика на маховика,мериха налягане на турбото и всичко там е ОК!Всички при които ходих,без да имат представа какво е правил предния бяха единодушни -умна дюза.Открих един човек в Кюстендил-Андрей Андонов който ме уверява ,че може да отремонтира дюзата,а аз му вярвам и сега ще му я пращам!
    Следва продължение!
    [url=http://www.akusherstvo.ru/lines/][img]http://lines.akusherstvo.ru/lineika/706683.gif[/img][/url]

Коментар

Аз много не вярвам, че ще ти поправи дюзата.Но пробвай де.
      К-линията(данни), може да се губи и от проблем в контролера.Никакви данни ли не се четат, или само по-двигателя?
      Имай в предвид, че 14-пиновата букса е трудна за комуникация.
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Ако питаш мен, първо си реши другия проблем, и тогава се мятай на умната дюза. Просто ако компютъра продължава да трупа грешките, които си изборил, дори и при перфектна умна дюза пак ще си влиза в авариен режим и пак няма да върви.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
          Имай в предвид, че 14-пиновата букса е трудна за комуникация.
          Е какво и е толкоз трудното? Прост сериен порт на 9600bps, но вместо с нива +12 и -12, само с о и +12 (или +5 беше, не помня). Прехода към съвсем баш най-стандартен сериен порт се състои в един чип MAX232, който привежда нивата към сатдартните +12 и -12 волта на RS232, и един генератор на честота 100 и кусур килохерца.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега провери много добре масата на мотора, или масата от самия акумулатор. Отвиваш гайките и зачистваш окисите или ръждите, които са се получили и пак завиваш.
            Наличието на толкова много и разнообразни грешки според мен не могат да бъдат породени от "умната дюза".
            Можеш да провериш и това дали ти зарежда хубаво генератора, защото това също може да е причина за толкова много грешки. Трябва да зарежда над 13 волта, не гледай лампата защото тя гасне и когато зарежда и на 12,3 волта.
            Последно редактирано от tomik; 28-05-10, 09:06.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
              Можеш да провериш и това дали ти зарежда хубаво генератора, защото това също може да е причина за толкова много грешки. Трябва да зарежда над 13 волта, не гледай лампата защото тя гасне и когато зарежда и на 12,3 волта.
              Не е от генератора. Пробвано не трупа грешки при изключен генератор въобще. Виж, някоя маса наистина може да прави въртели. Както и по-горе казах, проблема е генерален, в компютъра или (по-вероятно) в инсталацията. Не че върху всичко това не може да има и скапана умна дюза, но трябва да трупа само грешките, свързани с умната дюза, а от изброените поне 2 нямат нищо общо с умната дюза, а са и извън помпата, на тотално различни места.

Коментар

Чакам дюзата от ремонта и пак ще отида на диагностика ,защото както по-горе писах ,минах на 2-3-ма диагностика ,а някой от тях вадиха и пръскаха с контактен спрей различни букси отпред при мотора и е вероятно от там да са другите грешки .Докато чакам дюзата съм в застой!
                [url=http://www.akusherstvo.ru/lines/][img]http://lines.akusherstvo.ru/lineika/706683.gif[/img][/url]

Коментар

Надали са от буксите. Не и всичките.

Виж какво ще стане с дюзата и ни дръж в течение. Може да е полезно и на други.

А проблемите с жиците - казах ти откъде идват. Снопа между двигателя и купето. При мен вече 2 пъти, а на колега не му стигаше изобщо ток до датчика за маслото.

Коментар

Има ли някакво развитие?

Коментар

Тия от "Еконт"са за е......е!Добре че звъннах на Човека днес ,за да видя как вървят нещата,а се оказа чак днес е ходил и проверил дали не е пристигнала пратката!Сега чак започва ремонта и до 2-3 дни ще е готов,та от там нататък резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Не е от генератора. Пробвано не трупа грешки при изключен генератор въобще. Виж, някоя маса наистина може да прави въртели. Както и по-горе казах, проблема е генерален, в компютъра или (по-вероятно) в инсталацията. Не че върху всичко това не може да има и скапана умна дюза, но трябва да трупа само грешките, свързани с умната дюза, а от изброените поне 2 нямат нищо общо с умната дюза, а са и извън помпата, на тотално различни места.
                        Проблема не е в това, че като изключиш генератора ще дава грешки.
                        Проблема е, че когато не зарежда достатъчно и акумулатора е примерно наполовина изтощен, при натоварване на мотора на по-високи обороти има доста голяма конумация на ток, само акумулатора не успява да подаде достатъчно и всички датчици, които работят на напрежение, а не на съпротивление дават грешка.
                        Вервай ми, пробвано и доказано. Докато го разбера, че е това направо .....

Коментар

Първоначално публикуван от Van_Nisan Преглед на мнение
                          Чакам дюзата от ремонта и пак ще отида на диагностика ,защото както по-горе писах ,минах на 2-3-ма диагностика ,а някой от тях вадиха и пръскаха с контактен спрей различни букси отпред при мотора и е вероятно от там да са другите грешки .Докато чакам дюзата съм в застой!
                          Колега не е проблема в буксите, проверката и почистването на масата на двигателя и на самото шаси става за една минута, направи го, ще си спестиш много неприятности, ако не сега - то за в бъдеще.

Коментар

Откъде тая повишена консумация на дизелов мотор? Просто няма от какво. Авансатора и клапана за количеството така или иначе си работят при всякакви обороти. За други крупни консуматори не се сещам. Само консумацията на клапана за количеството се променя с натоварването, но тя е мижава по принцип. Компютъра и той все толкова си харчи.

...просто не виждам откъде ще дойде повишена консумация.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Откъде тая повишена консумация на дизелов мотор? Просто няма от какво. Авансатора и клапана за количеството така или иначе си работят при всякакви обороти. За други крупни консуматори не се сещам. Само консумацията на клапана за количеството се променя с натоварването, но тя е мижава по принцип. Компютъра и той все толкова си харчи.

...просто не виждам откъде ще дойде повишена консумация.
                              Верно е, че все пак моя е бензинов, ама нищо не пречи на колегата да го провери.
                              Иначе консумацията може и малка да е, ама ако е по-изтощен акумулатора, и малко консумация му е проблем.

Коментар

А, че да го провери де. Става за секунди.

После, имай в предвид че при пускането на дизела има едни подгревни свещи, дето харчат едни 80 ампера студени и около 25-30 топли. Ако акумулатора е сдал, хич няма и да запали.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X