Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от барабана на ТЕРАНО 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч от барабана на ТЕРАНО 2

Здравейте питането ми е отностно постоянното омасляване на заден ляв барабан,установих че не е от спирачното цилиндърче, остава семерига на полуоската.Интересува ме някой извършвал ли е такъв ремонт и евентуални ''подводни камъни''.

До: Теч от барабана на ТЕРАНО 2

Не виждам откъде биха могли да се появят проблеми. Ето процедурата:

Като слагаш новия, внимавай да не го нараниш, намажи всичко,което контактува със семеринга с масло, и действай внимателно. Провери и полуоската да не е износена или надрана там, където контактува със семеринга. Ако семеринга има посока, трябва да я спазиш. Вижда се по посоката на леките "реснички" върху семеринга близо до мястото, където контактува с полуоската. Ако няма реснични или те са перпендикулярни или успоредни спрямо минаващия през семеринга вал, значи няма посока.
    Прикачени файлове
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А при обратното поставяне на полуоската имали някакво спецефично наместване или просто завъртане докато съвпадне с дифа.

Коментар

Внимателно насочваш полуоската към дифа ,внимаваш да не смачкаш семеринга и болтовете да подведат в отворите.Не е нищо сложно.
        FORD MAVERIK 2.7TD
        Тел.0898662817
        LZ1IID

Коментар

От: Теч от барабана на ТЕРАНО 2

При мен се наблюдаваше подобен проблем и се оказа следното:

Задните маркучета остаряли и започнали да работят като еднопосочен клапан....т.е. като натиснете спирачката се повишава налягането, а като се отпусне педала и налягането не спада и от това при мен изпускаше по малко спирачна течност през входа на спирачното буталце. То обаче си е здраво и си работи. Като смених маркучетата и буталцата - всичко се оправи. Основен симптом - леко задържа спирачката на главината с развален маркуч и е леко по-топла от другата при често ползване на спирачките.
          Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X