Здравейте питането ми е отностно постоянното омасляване на заден ляв барабан,установих че не е от спирачното цилиндърче, остава семерига на полуоската.Интересува ме някой извършвал ли е такъв ремонт и евентуални ''подводни камъни''.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теч от барабана на ТЕРАНО 2
Свий
X
-
До: Теч от барабана на ТЕРАНО 2
Не виждам откъде биха могли да се появят проблеми. Ето процедурата:
Като слагаш новия, внимавай да не го нараниш, намажи всичко,което контактува със семеринга с масло, и действай внимателно. Провери и полуоската да не е износена или надрана там, където контактува със семеринга. Ако семеринга има посока, трябва да я спазиш. Вижда се по посоката на леките "реснички" върху семеринга близо до мястото, където контактува с полуоската. Ако няма реснични или те са перпендикулярни или успоредни спрямо минаващия през семеринга вал, значи няма посока.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
От: Теч от барабана на ТЕРАНО 2
При мен се наблюдаваше подобен проблем и се оказа следното:
Задните маркучета остаряли и започнали да работят като еднопосочен клапан....т.е. като натиснете спирачката се повишава налягането, а като се отпусне педала и налягането не спада и от това при мен изпускаше по малко спирачна течност през входа на спирачното буталце. То обаче си е здраво и си работи. Като смених маркучетата и буталцата - всичко се оправи. Основен симптом - леко задържа спирачката на главината с развален маркуч и е леко по-топла от другата при често ползване на спирачките.Черно, мирише и разваля характера!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар