Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем ресьори.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем ресьори.

Дайте съвет какво да правя с мойте ресори, от какво стават с какво мога да ги заменя?

Става дума за Nissan Patrol 160 - 1987-a къса база. 2.8 бензин.
    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Първоначално публикуван от Blacksmith Преглед на мнение
    Дайте съвет какво да правя с мойте ресори, от какво стават с какво мога да ги заменя?

Става дума за Nissan Patrol 160 - 1987-a къса база. 2.8 бензин.
    А на твойте какво им е Счупени ли са или са омекнали?
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Не са му счупени, а са почти обърнати наопаки.
      no signature no problems

Коментар

Единствения известен ми начин нещата да станат както трябва е да си купите нови ресьори. Най-добре тунингови които ще ви вдигнат автомобила и ще позволят по-голям товар. Всякакви шпренгвания и прочие прековавания са ден до пладне... Подлагането на лист пък е кощунство от конструктивна гледна точка. Всеки ресор когато се конструира всеки един от листовете му се съобразява с общия пакет. Подлагане на лист от друг вид автоматично довежда до това че в една система от листа единия или двата си работят за себе си и различно. Това всъщност довежда до претоварване на едната част и съответното по-бързо износване...
        VPetrov.photography

Коментар

Венци, консултирал съм го доста но кофтито, е че не е възможно подмяна с тунингови поради финансови причини а и колата се използва като лека и почти не се кара офф-роуд, търсим идеи за евтино решение? или нещо втора употреба
          no signature no problems

Коментар

Имаше някъде тема "Магазини за редки работи". Там бях писал адреси и телефони. Иди да ти съберат пакети и толкова. Всякак ще е по-евтино от гъзурченето на пишман фирмените кантори.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Венци, консултирал съм го доста но кофтито, е че не е възможно подмяна с тунингови поради финансови причини а и колата се използва като лека и почти не се кара офф-роуд, търсим идеи за евтино решение? или нещо втора употреба

Е тогава няма алтернатива прековаването. Имам в предвид прековаване а не шпренгване. Търсете добър ковач който да знае как става... Макар че не смятам за възможно да го намерите все пак това е единственото възможно решение... Втора употреба не търсете, модела е много стар и читави да намерите ще е по-трудно отколкото да играе човека на ТОТО и да спечели за нови...
              VPetrov.photography

Коментар

В стария сервиз ма СОМАТ на Горубляне имат ресьори. Нов пакет излиза към 300лв, а смяната 50лв/на пакет. Стефан беше написал телефоните им. На моя Патрол там ги правиха. От 1г. карам с тях и още не е клекнал. На моя обаче скърцат и по някога (като е отворен прозореца) това ме нервира Иначе е най-добре, както Венци ти каза. Даваш 3 бона и ти е мирна главата.

Коментар

Щом искате без пари ще трябва да земете два по големи чука и да си ги изковете сами. Мога да доида да покажа . Но предупреждавам: мазолите и мускулната треска са гарантирани

Коментар

Знам, аз че Ironman e мръсна дума в този форум но съм в безисходица и звъннах в представителството в BG http://www.xtdev.com/auto/magazinat_bg.php?smen=2

и от там нагло заявиха, че комплект ресьори и втулки и U скоби струва 2000 лв. лека справка с представителството е чехия даде следния резултат
                    http://www.ironman4x4.cz/k_69-NISSAN-NISSAN-PATROL-MQ-G
                    предни ресьори комплект (2 броя) 6 912 Kč което е 244 евро
                    задни ресьори комплект (2 броя) 8 993 Kč което е 318 евро
                    U болтове 864 Kč = 30,55 евро

Всичко = 684,2 евро с ДДС, незнам но ми се струва, че докарването от Чехия не струва 662 лв. което е явната печалба на търговеца а да не забравяме, че гледам крайни цени в сайта които са по-скъпи от тези за офицалния представител.
                    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Re: проблем ресьори.

50% надценка не е много за такива екзотични и луксозни /по БГ разбиранията/ стоки като части за ДЖИП...
                      как да знаят хората, че джиповете като твоя са си работни мулета, а не гъзарска прищявка...

накарай колегата да ти покаже как да си ги изковеш - условията ги имаш, а и фитнес ще си направиш...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Съвет от личен опит! Организирай си екскурзия или командировка като си набележиш и нещо друго и така с един куршум два заека. Другия вариант е да ги потърсиш в турция или гърция - същите, където ти е по близко. И пак на същия принцип хем си вземаш ресьори хем си правиш екскурзия може и съвместно с още няколко човека, които могат да ти помогнат за горивото ако ти е проблематично като разход. Аз вече 2 години действам така и не вземам нищо от БГ щото всичко свързано с автомобилите е на ненормални цени. Тая събота отивам в Солун за акумулатори за електрокара щото са немски и предишния произведен от същата фирма изкара 14 години(и ако не беше наводнен сигурно още щеше да кара) с наще трудно издържат 4-5 год. И най интересното - Немския акумулатор е само с 15% по скъп от същия български. Така че ръчкай в нета търси и си решавай въпроса САМ! Така е в Абсурдистан.
                        Поздрави
                        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Преди години имах Паджеро счупих ресьор и един ковач ми прави нов лист за около 80лв .Още го карат (и то здраво).

Коментар

Колега, аз имам Роки и моите ресори бяха много уморени. В Шумен има фирма, която е част от бившия завод КТА 'Мадара". Казва се "Мадара-ресори ООд". Правят ти на място нови листи и ги подменят. Цялата процедура трае около 3 часа. Аз съм доволен. За цялата кола ми излезе около 450 лв с труда и ДДС. Ако искаш мога да ти дам координати на фирмата. Ето тук има и снимки на моите ресори:

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9191

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X