Ще споделя с вас последното си "приключение" по ремонта на Тераното. Тъй като започна да ми вие помпата на климатика , реших да я отремонтирам. Като огледах как се сваля и ми стана ясно, че тоя номер лесно не минава. Беше есента и временно проблема го реших със сваляне на ремъка. Да, ама сега вече идва лятото и трябва този "лек проблем" да се реши. Запретнах ръкави и... от четирите болта закрепващи помпата, достъп има само да долните два. Реших да подходя кардинално и откачих генератора, а след това и стойката му за закрепване. Така достъпа до горните болтове на помпата вече беше "на лице". След мили думи по повод японските майки успях да изкарам помпата над двигателя, без да и откачам маркучите за фреона. Сега обаче как да развия гайката на съединителя, като той се върти. Реших да си направя планка за развиване на гайката и последващото вадене на съединителя на която заварих една тръба за лост. Това приспособление определено си струва, защото без него вероятно нямаше да стане въобще. Единствения проблем е, че резбите на трите болта за закрепването на планката бяха някакви цолови. Е успях да навия 3 болта М6, колкото да си свърша работата. Извадих лагера и при първия магазин в който питах имате ли такъв отговора беше "за климатик ли"
Веднага ми мина мисълта, че щом позна от раз сигурно има проблем с доставката. Да, ама не! Лагера е 26лв японски на "Начи". После всичко по обратния ред и за около 5-6часа общо всичко приключи. За съжаление фотоапарат нямах, а и бях много мръсен за да снимам. Сега отивам да снимам поне планката, която направих за да не умувате излишно и вие.

Коментар