Обява

Свий
Няма добавени обяви.

патрола трудно включва на скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• патрола трудно включва на скорост

Здравейте колеги имам нужда от съвет,Патрола ми прави един проблем,понякога ми е много трудно да включа на първа скорост отначало мислех че е от маслото но и след като го смених пак се повтаря същото,Напоследък започна да претриса като потеглям дали не е свършил съединителя??? Модела е Y260 SD33 1987г,
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

До: патрола трудно включва на скорост

Първоначално публикуван от axiles11 Преглед на мнение
    Здравейте колеги имам нужда от съвет,Патрола ми прави един проблем,понякога ми е много трудно да включа на първа скорост отначало мислех че е от маслото но и след като го смених пак се повтаря същото,Напоследък започна да претриса като потеглям дали не е свършил съединителя??? Модела е Y260 SD33 1987г,
    Или съединител или най вероятно горната помпа.А съединителя долу ли зацепва или си е нормално?
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

нормално си отделя,но ми се струва че стана малко по твърд на моменти,иначе и на трета тръгва без проблем,Ако е съединител веднага го вкарвам в сервиза,но ако е помпа?Нивото на течноста е нормално

Коментар

нормално си отделя,но ми се струва че стана малко по твърд на моменти,иначе и на трета тръгва без проблем,Ако е съединител веднага го вкарвам в сервиза,но ако е помпа?Нивото на течноста е нормално
        Лесна проверка за изправноста на скоростите е на равно място на загасен двигател спираш и с натиснат съединител се пробваш да направиш поредни включвания и изключвания на една скорост ако примерно включва първа лесно а при запален двигател я включва трудно е нещо около съединителя ама дали е помпа притискателен диск или вилка така пред монитор ще е малко трудно да се определи а ако ти кажа съединител е давай сменяй и после се окаже помпа ще си ми сърдит май?Нивото на течноста не е определящ фактор за изправноста на помата конкретно горната!

Sofrace Offroad Team

Коментар

Най -вероятно е съединител или аксиален лагер.Вероятността да е горна помпа е малка и ако е тя ще я усетиш -при натискане на педала на съединителя ще усетиш съпротивление,ако проблема е там няма да усещаш педала или усилието ще е много малко...това всичко го пробвай на загасен двигател.
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

И аз имах същия проблем. Вярно с друга кола.
            Оказа се, че постелката за кал се е наместила под педала. Само сантиметър е дебела.
            Дръпнах я назад и нещата се успаха.
            Дано да е това.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              И аз имах същия проблем. Вярно с друга кола.
              Оказа се, че постелката за кал се е наместила под педала. Само сантиметър е дебела.
              Дръпнах я назад и нещата се успаха.
              Дано да е това.
              Ееее,де такъв късмет де,но тука положението е друго и 99% е съединителя за смяна-щом педала е станал по-твърд и при потегляне притриса признаците са очевадни-смяна съединител!
              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

според огледа на монтьорите 99,9% е съединетел,Днес почти на всяко тръгване тресе и съм поръчал нов,Казаха ми че нямало разлика дали е за Y260 или за Y60 някой знае ли дали е така???

Коментар

според огледа на монтьорите 99,9% е съединетел,Днес почти на всяко тръгване тресе и съм поръчал нов,Казаха ми че нямало разлика дали е за Y260 или за Y60 някой знае ли дали е така???
                  Според мен не става този за който говориш а и на У60 3.3тд няма има 2.8 и 4.2 така,че е трудно да се каже.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X