Обява

Свий
Няма добавени обяви.

малко помощ за терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• малко помощ за терано 2

Здравейте на всички. От скоро съм с; терано 2 тди 98г. и тия дни разбрах че не свети никаква индикация;лампа; за масло като дам на контакт. Разглобявах таблото смених лампичката от аварийните и пак не свети. Иначе пали от четварт, качва масло и мърка като коте, общо взето не е лошо джипчето. Притеснява ме нещо да не стане фал. А и немога да намеря тоя датчик по двигателя

До: малко помощ за терано 2

Първоначално публикуван от djimi99 Преглед на мнение
    Здравейте на всички. От скоро съм с; терано 2 тди 98г. и тия дни разбрах че не свети никаква индикация;лампа; за масло като дам на контакт. Разглобявах таблото смених лампичката от аварийните и пак не свети. Иначе пали от четварт, качва масло и мърка като коте, общо взето не е лошо джипчето. Притеснява ме нещо да не стане фал. А и немога да намеря тоя датчик по двигателя
    Датчика е от страната на пътника, под всмукатоелния колектор, зад дизеловата помпа. Струва 8 и нещо лева в евро07.

За да го свалиш, ако е оригиналлен ще ти трябва дълга вложка 22, ако е на EPS (каквито продават евро07) - дълга вложка 24. Желателно и преходници от голям на малък квадрат, че да можеш да сложиш на големия камък върток за малък. Друго не се побира там.
    Последно редактирано от sparkybg; 02-05-10, 23:35.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси колега Sparki за отговора, след малко отивам да го погледна, ако си свободен тия дни до 10-ти, студената бира е от мен. Ще се радвам да се запознаем, ем да си кажеш мнението за джипа, защото от джипове нищо не разбирам, а от дизелови двигатели още повече. Аз съм от Банишора така че кажи кога си свободен.

Коментар

Мерси колега Sparki за отговора, след малко отивам да го погледна, ако си свободен тия дни до 10-ти, студената бира е от мен. Ще се радвам да се запознаем, ем да си кажеш мнението за джипа, защото от джипове нищо не разбирам, а от дизелови двигатели още повече. Аз съм от Банишора така че кажи кога си свободен.
        Ха! Че ти си ми на един (beep!) разстояние до работата - Опълченска и Кирил и Методи.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Еми страхотно, аз съм на 2 мин. от работатати, ако искаш драсни едно телефонче да се разберем и да хвърлиш едно око на джипчето. Между другото не можах да го намеря тоя датчик.'' Може би ще ми трябва канал?'' Утре по обстойно с едно приятелче ще го видим.

Коментар

Браво, бе, приятели. Ами ние с гайдите, дето сме на 400 км от София какво да правим? Майтап, разбира се.
            Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Еми страхотно, аз съм на 2 мин. от работатати, ако искаш драсни едно телефонче да се разберем и да хвърлиш едно око на джипчето. Между другото не можах да го намеря тоя датчик.'' Може би ще ми трябва канал?'' Утре по обстойно с едно приятелче ще го видим.
              На картинката е стария двигател, но датчика си е все там:

Гледай там, където излизат металните тръбички от нафтовата помпа. Точно зад тях. Там има доста маркучи и прочие, но с добро желание ще го видиш.

0889 нула 7 две 7 пет 7
              Прикачени файлове

Коментар

Днеска са занимавахме с едно приятелче по датчика и установихме , че не ходи никакъв ток до там, ако сме на прав път де. Та май ще ми е нужен електричар. Ако може да ми препоръчате. А!!! и още нещо 4-ри амортисйора ;каяба; за 240 лв. от магазин. Струва ли си като цена и качество като ми дават някаква отстъпка.

Коментар

Най-често се късат жици по снопа между двигателя и купето - там дето е огънат като U. На мен ми направи въртел температурния датчик за стрелката, а в момента ми свети чек енджина когато дам повече газ, особено на ниска предавка и само при движение напред. Стрелката правеше въртели при същите обстоятелства.

Ама, ще взема да си купя един кабел за към лаптопа, та поне да видя коя точно жица да следя. Почти съм сигурен обаче че пак е там причината. Иначе си върви на пушка и всичко работи. Тъпото е че грешки могат да се четат само с компютър. Без компютър може да се диагностицира само ABS-а и AIRBAG-а, които след проверка се оказаха в ред, без грешки.

А скенер за това имат само Митвас и Nissan-София, като цената в Митвас е колкото кабела - четиридесет и няколко лева, които не ми се дават за 2 цъкания върху пластмасова кутийка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X