Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове за мъгла на Y61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фарове за мъгла на Y61

Здравейте колеги,
    от 1 седмица заделям по около час на джипката за да намеря къде е тази инсталация за фаровете за мъгла.

Аз съм с Y61 2.8TD-6 с Intercooler, в ел. документацията хубаво пише за едни оранжеви и червени кабелчета (за справка страница 80 от EL ръководството) но там не е описано къде да ги търите тези кабели...

Аз се заинатих и разглобих цялата предница и проследих кабелите от ключето на волана до релето.

За мое най-голямо учудванет се оказа, че релето не е от ляво а от дясно. Сваля се жабката и от дясно се вижда релето.

От волана до това реле стига една оранжева жица. А от волана до заден ляв мигач (на кафевия куплунг) стига една оранжева жичка със синя ивица.

На моя патрол оранжево-синьо не вързана никъде а от релето отпред до коша за двигателя кабели няма.

Въпросът ми сега е как според вас е най-добре да прекарам един кабел(едно жило) от купето до коша за двигателя за да си пускам фаровете за мъгла със правилното копче?

Уточнение, в таблото с предпазителите (това в коша за двигателя) има оставено място за предпазител за фарове за мъгла но не съм сигурен, че има прекарана инсталация.
    One Planet, One Internet!
    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

До: Фарове за мъгла на Y61

Може и да няма предварително прекарана инсталация.
    Релето вероятно е за нещо друго - доколкото разбрах кабелите от него отиват към задницата, а и не е там, където е било упоменато.
    Така и така ще се прекарват кабели - прекарай изцяло нови/желателно силиконови/, към повечето "After market" фарове си има и реле, продават се готови куплунги за него, както и влагозащитени кутийки за бушони.
    Постарай се да няма незащитени вериги.
    Не съм привърженик на "пипане" по оригиналната инсталация!
    Габаритите може да се влючват отделно - от волана, в случай че се ползват само допълнителните фарове.
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

Коментар

Така както го описваш,окабеляванета е за допълнителната светлина за мъгла.Мисля,че колегата е прав-прекарай си нова инсталция за "халагените".
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Кабела който отива на зад е за фар за мъгла който фабрично не е инсталиран. Аз съм си направил светлодиоден и следващата седмица ще го инсталирам.
        Релето е точно това което е описано в документацията за ЕЛ-а.

Само напред няма прекарани кабели.

Според вас къде е най-удачно да се дупчи към коша на двигателя?
        One Planet, One Internet!
        We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Първо виж откъде минават кабелите-все ще има начин да промушиш още два кабела през оргиналните уплътнения.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X