Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Патрол- 3,3. Дали да си го купя!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Патрол- 3,3. Дали да си го купя!?

Здравейте, Нисанаджии!

Знам, че темата ще се окаже глупавичка и трябва сам да реша, ама когато не ми стига смелост (пък и паричките ми не са в излишък) се допитвам насам-натам. И къде другаде, ако не тук? Още повече, че не намерих раздел "Дали да си го купя ей тоя джип?"
    Та, един приятел ми предлага Патрул 3,3 Д, къса база, малко по-млад от мен, т.е. около 83 г., с испански номера (за сега), двигател и трансмисия в много добро състояние, автоматични хъбове, нормално ръждясал (с оглед възрастта) по купето, раздатка с 2Н, 4Н, N, 4LO, отвътре не мого запазен в района между предните седалки, 16' стоманени джанти с гуми Матадор А/Т (почти нови), теглич и... май това се сещам. (Ако можех да се сещам по-навреме, щях да снимам нещо с телефона, ама един акъл и то не в излишък, за къде по-напред). Та, като се вземе впредвид и регистрацията, цената е 3500 лв. Чудя се предимно, понеже ще е твърдо за извън пътя, но пък нито съм състезател, нито отявлен екстремист, до какви пари би могъл да стане.... приятен за окото!?
    Последно редактирано от edoors; 13-04-10, 16:37.
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

До: Патрол- 3,3. Дали да си го купя!?

Зависи какво ти е окото.Нямал съм но знам че са много здрави двигатели.Този без турбо ли е?И той си е джип баш за извън пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
      .Този без турбо ли е?И.

Не ме засрамвай сега! Мисля, че всички с турбо! Замисли ме...

Коментар

Ако съм разбрал правилно това е 160-ка, естествено ресьорна, със старата раздатка - била по- шумна, гледай да не са изгнили залавните места на ресьорите и шасито!
        От немската книга за Патрол -най чести недостатъци:
        Каросерия - 26,2%
        Спирачки -38,5%
        Окачване -15,9%
        Цилиндрова глава - 11,5%
        Охладителна с-ма - 20,8%
        Съединител - 28,5%
        Ел, инсталация - 31,2%
        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
        ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
          Здравейте, Нисанаджии!

Знам, че темата ще се окаже глупавичка и трябва сам да реша, ама когато не ми стига смелост (пък и паричките ми не са в излишък) се допитвам насам-натам. И къде другаде, ако не тук? Още повече, че не намерих раздел "Дали да си го купя ей тоя джип?"
          Та, един приятел ми предлага Патрул 3,3 Д, къса база, малко по-млад от мен, т.е. около 83 г., с испански номера (за сега), двигател и трансмисия в много добро състояние, автоматични хъбове, нормално ръждясал (с оглед възрастта) по купето, раздатка с 2Н, 4Н, N, 4LO, отвътре не мого запазен в района между предните седалки, 16' стоманени джанти с гуми Матадор А/Т (почти нови), теглич и... май това се сещам. (Ако можех да се сещам по-навреме, щях да снимам нещо с телефона, ама един акъл и то не в излишък, за къде по-напред). Та, като се вземе впредвид и регистрацията, цената е 3500 лв. Чудя се предимно, понеже ще е твърдо за извън пътя, но пък нито съм състезател, нито отявлен екстремист, до какви пари би могъл да стане.... приятен за окото!?
          Здравей колега, това е твоя джип(за извън пътя) много здрав и още по непретенциозен откъм горива, масла и т.н. Малко е скъпичак предвид годините но с едни гуми и джанти(около 1000лв) става друг джип. Успех. 0898532785-КИКО
          0898532785-КИКО

Коментар

Не неса!
            0898532785-КИКО

Коментар

Трябва да е атмосферен дизел, 3224 кубика, 95 коня при 3600 оборота, максимален въртящ момент 220 нм при1800 оборота с 4 скорости.

Fight global warming !
              ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                Ако съм разбрал правилно това е 160-ка, естествено ресьорна, със старата раздатка - била по- шумна, гледай да не са изгнили залавните места на ресьорите и шасито!
                От немската книга за Патрол -най чести недостатъци:
                Каросерия - 26,2%
                Спирачки -38,5%
                Окачване -15,9%
                Цилиндрова глава - 11,5%
                Охладителна с-ма - 20,8%
                Съединител - 28,5%
                Ел, инсталация - 31,2%

Това е хубава статистика, ама процентите от какво са? Брой такива джипове или?

Първоначално публикуван от kiril_ognenski Преглед на мнение
                Здравей колега, това е твоя джип(за извън пътя) много здрав и още по непретенциозен откъм горива, масла и т.н. Малко е скъпичак предвид годините но с едни гуми и джанти(около 1000лв) става друг джип. Успех.
                Благодаря, колега! Сигурно, ако още 3-4 човека ми кажат същото и... уйде коня!

Коментар

Трябва да е атмосферен дизел, 3224 кубика, 95 коня при 3600 оборота, максимален въртящ момент 220 нм при1800 оборота с 4 скорости.
                  Абе не съм го карал още, ама на лосТа са изписани 5 скоросТи. А конеТе са 95...

П.П. Заяжда ми малкоТо "Т".

Коментар

Това са % показани дефекти - на базата на статистика от сервизното обслужване - естествено средно на 100 автомобила.
                    Може да служи като ориентир за надеждност на отделни възли и агрегати.

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Абе не съм го карал още, ама на лосТа са изписани 5 скоросТи. А конеТе са 95...

П.П. Заяжда ми малкоТо "Т".
                      Ако са 5 - още по- добре!
                      Не мога да открия в книгата от коя година стават 5 скоростите.

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

Ако са 5 - още по- добре!
                        Не мога да открия в книгата от коя година стават 5 скоростите.
                        Mи на тоя му прехвърлих набързо някакво подобие на сервизна книжка и първия преглед беше 1984 на около 5 000 км.

Коментар

Mи на тоя му прехвърлих набързо някакво подобие на сервизна книжка и първия преглед беше 1984 на около 5 000 км.
                          От декември 1983 са със 5 скорости!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

От декември 1983 са със 5 скорости!
                            Е, от това не става много по-нов, ама ако се навия, ще заведа някой майстор да вика: "Ооо, не! Т'ва тука си е м.. е...! Ако ти свали от цената, иначе не, тцъ!"

Коментар

По принцип, тия машини само ръждата може да ги пребори.
                              Двигател и силово предаване са легендарно здрави, но предвид "възраста" трябва да се гледа. Внимание за състоянието на съединителя. Окачването е просто - отпред има две безпроблемни щанги. Да се погледне за счупени ресьори и изпуснали амортесьори. Проверка на всички системи - горивна, охладителна, мазилна, кормилна и спирачна. Едно око на електрообзавеждането.
                              Ако, предвид годините състоянието е добро - честито!
                              После може много с малко:
                              НИСАН ПАТРУЛ НА 35ци

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X