Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Губя антифриз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Губя антифриз

Здравейте колеги,
    от известно време почнах да губя антифриз (горе-долу 1л на месец).
    Гледахме колата за течове но единственото което се вижда е лека морота около капачката на казанчето под съдът за доливане.

След няколко диагностики основният виновник май е спукана глава която вкарва налягане в охладителната система.

Аз неискам да си разглобявам двигателя за да проверя дали е точно това проблема, та ми казаха, че има уред с който може да се измери дали в охладителната течности има газове от двигателя.

Въпросът ми е къде в София има сервиз който може да замери това?
    One Planet, One Internet!
    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

До: Губя антифриз

Факт е,че на къси разстояния с нормално каране един дизел,ако не отваряш капака,ще разбереш доста късно,че е издухала гарнитурата,тоез когато се издуха тотално.Понеже сам си правя двигателите,смело ги тествам когато имам съмнения за гарнитура.Ако изкаш опитай,до сега тръгнала гарнитура винаги пробива.Отивам на дълга,права,позната отсечка 5-6км и карам с максимални обороти до край без да пускам газта.Спирам и първо поглеждам ауспуха дали пуши на бяло"а някой път се вижда и преди да съм спрял",слет това проверявам за надути маркучи и пушеци под капака.Ако всичко е наред,а аз имам съмнения,пробвам пак.
    П.п Леле някой ще каже,че нарочно си чупя двигателите.
    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Миналата година сменях турбо.. от тогава 4000 оборота дигам много рядко И то само за кратко.

Подобен тест няма да направя

Някой ако има идея за по-безопасен метод за проверка да каже.
      We Are All Connected!

Коментар

Колега, имам такъв тестер и мога да помогна.
        0888/319614

Коментар

Колега, много благодаря за съдействието.
          Петък дали ще ти е удобно да се видим?
          We Are All Connected!

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
            ...

След няколко диагностики основният виновник май е спукана глава която вкарва налягане в охладителната система.
            Колега това е дигнозата, и аз бях така само че не се двоумих и направо си поръчах глава,но нека Андро го види -може и да имаш късмет да се разминеш по леко.Успех.
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Аз се надявам на гарнитура... но нещо не ми се ще да ми разглобяват хубавата количка
              We Are All Connected!

Коментар

И на мен ми се губеше антифриз точно като при теб.Вече си мислех най-лошото(глава),но един ден забелязах че в долния край на радиатора,в единия му ъгъл е влажен.Нито правеше петно на земята, нито друг признак по който да разбереш че има теч.Просто радиатора пускаше много малко и антифриза се изпаряваше от топлината на радиатора.Закарах го на ремонт и от тогава загубата на антифриз изчезна.Пожелавам ти да е нещо такова.Поздрави!
                0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Ако има налягане в охладителната система , то това налягане си остава там и като изстине колата. Например сутрин ( при студен двигател ) може да си отвориш капачката на охладителната течност и ще разбереш веднага дали има налягане в охладителната система. А и маркучите са като камък и след отваряне на капачката ( на студен двигател ) омекват. Имах такъв проблем.

Коментар

Аз се надявам на гарнитура... но нещо не ми се ще да ми разглобяват хубавата количка
                    Колега какво стана ,открихте ли проблема?
                    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от rmihalev Преглед на мнение
                      Ако има налягане в охладителната система , то това налягане си остава там и като изстине колата. Например сутрин ( при студен двигател ) може да си отвориш капачката на охладителната течност и ще разбереш веднага дали има налягане в охладителната система. А и маркучите са като камък и след отваряне на капачката ( на студен двигател ) омекват. Имах такъв проблем.
                      А какъв се оказа твоя проблем и решението ти? Защото налягане(по спомен) май имах и при студен двигател (не пален поне 4-5часа).

Първоначално публикуван от jivko bakalov Преглед на мнение
                      Колега какво стана ,открихте ли проблема?
                      Утре сме се разбрали да се чуем с колегата Andro_160 да видим какъв е проблема.
                      We Are All Connected!

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
                        Факт е,че на къси разстояния с нормално каране един дизел,ако не отваряш капака,ще разбереш доста късно,че е издухала гарнитурата,тоез когато се издуха тотално.Понеже сам си правя двигателите,смело ги тествам когато имам съмнения за гарнитура.Ако изкаш опитай,до сега тръгнала гарнитура винаги пробива.Отивам на дълга,права,позната отсечка 5-6км и карам с максимални обороти до край без да пускам газта.Спирам и първо поглеждам ауспуха дали пуши на бяло"а някой път се вижда и преди да съм спрял",слет това проверявам за надути маркучи и пушеци под капака.Ако всичко е наред,а аз имам съмнения,пробвам пак.
                        П.п Леле някой ще каже,че нарочно си чупя двигателите.
                        Този тест може да се направи но само в един от вариантите ще пуши бяло от ауспуха. Т.е. само ако е пробила гарнитурата така, че да влиза антифриз в цилиндъра.
                        При всички останали варианти на пробив на гарнитурата или спукана глава ще си прегрееш мотора с този тест.

Коментар

А какъв се оказа твоя проблем и решението ти? Защото налягане(по спомен) май имах и при студен двигател (не пален поне 4-5часа).
                          .

Оказа се , че има язва на стесненета част на главата при гарнитурата между двата цилиндъра. Двигателя беше бензинов, ама мисля , че това не е от значение за този проблем. Решението бе нова глава втора употреба. За лек автомобил ставаше въпрос и не бе много пари.
                          При теб може и да е от гарнитурата.
                          Последно редактирано от rmihalev; 16-04-10, 19:25. Причина: Дописване на отговора

Коментар

Днес с колегата Andro_160 проверихме за газове и налягане от двигателя.

Резултата, няма газове, няма налягане.

Проблема най вероятно е или маркуч или малка дупчица по радиатора.

Ще го борим другата седмица като изъхне, че на тази мокротия няма как да се открие проблема.

Поне 100% се знае, че не е глава, налягането сутринта си го има, но е малко, което според Андро и другите му колеги от сервиза е нормално.
                            We Are All Connected!

Коментар

От: Губя антифриз

Колеги, открих мястото от което губя вода. Първоначално си мислех, че разширителното казанче е пукнато. Свалих казанчето и там останах изумен. Патрола има 2 казанчета едно под друго. Горното е това с високото налягане където при висока температура обикновено има само пара. Под него се намира друго казанче където парата отива по една трабичка от клапата на горното казанче като се очаква докато стигне долното казанче парата да е отново вече течност.

Второто казанче си мислех, че е напълно затворено тъй като и то си има капачка. Да ама не. Точно посредата на казанчето има отвор от където водата може да прелива. Когато вдигна по-висока температура водата се излива от този отвор.
                              Въпросът е този отвор имал ли е някаква тапа преди ? Съжалявам снимките ги изтрих без да искам. Ако е нужно ще го сваля отново и ще ви го снимам.
                              We Are All Connected!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X