Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет от съфорумници :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся съвет от съфорумници :)

Здравейте,
    Имам няколко питания към хората с отговори в този форум, а вярвам, че има доста такива.
    Преди време ми влезе една муха в главата и не знам дали ще излезе докато не се захвана с това трудно начинание. Решил съм лятото да се хвана да реставрирам този мъртвец дето виждате на снимката. И понеже хардтопа му е в неприемливо състоние поне за мен, прецених, че вместо да му търся нов или да правя нов от някакви ламарини, ще ми бъде много по-лесно и по-евтино да го махна и да направя камиончето пикап, пък и по-добра работа ще ми върши като пикап. Питането ми към вас е следното: Ако махна хардтопа и задните седалки и затворя кабината с рифел, така че да стане пикап ще имам ли проблеми с органите на реда, защото в талона на автомобила пише, че е 4+1 места, а след мойта намеса ще стане 1+1.
    Един познат ми предложи за да стане пикап, но да си остане 4+1 места да сложа една седалка тип пейка отзад и да сложа колани и по този начин било законно, но понеже идея си нямам това дали е така и затова се допитвам до вас.
    Ако имате идеи и предложения с радост ще ги чуя.

П.С. Също така ако някой е правил това нещо на такава машина, ако може да постне някоя друга снимка ще съм му благодерен.
    Прикачени файлове
    Михаил Филипов 0887895169
    As long as she still goes and runs well who cares about the Horse Power
    Lockem in low and over the hills we go!!!

До: Търся съвет от съфорумници

Един вариант е да направиш преграда зад предните седалки, както е по закон, да махнеш всичко назад, да направиш пода плосък, и да го минеш на технотест, и после да го пререгистрираш като товарен, като чак след това махнеш хардтопа и направиш останалите неща. Вероятно така ще имаш най-малко проблеми на технотеста.

Нека и колегите да кажат де...
    Последно редактирано от cveti; 06-04-10, 18:57.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ей тук има няколко снимки на подобно изпълнение http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=91097
      Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
      Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Благодаря за снимките. Добре изглежда това нисанче на снимките, но аз по малко по-различен начин си представях затварянето отзад, но и това не е лош вариант.
        Само и единствено ме притеснява този технотест и си мисля, че много разправии ще са там и много пари.
        Някакъв друг вариант без пререгистрация съществува ли? (сега някой може да си кажи, че искам от мухата слон, ама като не съм запознат с тези неща как седи въпроса и си питам...)

Коментар

Проблема при теб не колко е местен защото никой не може да те задължи да имаш 5 седалки(обратното е задъжително 1+1 когато е не можеш да сложиш повече седалки), а в това че срежеш ли го за да го направиш пикап - изменяш конструкцията и тогава Технотест е задължителен .
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Ама аз няма да го режа за да изменям конструкцията. Аз само ще махна хардтопа, който по принцип се маха и се държи на няколко болта. После просто ще му направя една преграда между предните и задните седалки за да не мръзна през зимата

Коментар

Първоначално публикуван от jivko bakalov Преглед на мнение
              Проблема при теб не колко е местен защото никой не може да те задължи да имаш 5 седалки(обратното е задъжително 1+1 когато е не можеш да сложиш повече седалки), а в това че срежеш ли го за да го направиш пикап - изменяш конструкцията и тогава Технотест е задължителен .
              Колега, в грешка си с това за местата-като пример мога да ти дам мой познат с бус,който се води пътнически-написаха му акт че е махнал задните седалки.
              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

колега,трябва да рискуваш,1;режеш го и си го караш,без да ти пука.2;минаваш мьките по технотест и се рьсиш здраво.аз сам го срезал моя без да го карам никаде,но е 1+1.за сведение,имам 2бр.перфектни хардтопа от такьв джип.

Коментар

колега,ето обещаните снимки.цената е 250лв.тел.0889894074
                  Прикачени файлове

Коментар

Преди време ми откраднаха (изгубих) предния номер на Терано 2 6+1 места.
                    В КАТ бях със свалена задна седалка и искаха да минавам технотест. По-добе първо оправи документите, после играй с флекса.

Коментар

Технотест=нерви КАТ=нерви също и много време ти решаваш!Идея (предложение)правиш хард топа да се маха и слага лесно,задните седалки кожени и те да се махат и слагат лесно(може да огледаш Рено еспеис)подвижна преграда м/у предните и задните седалки влагаш малко фантазия много желание и си ти.Никой неможе да ти каже нещо че караш без хард топа и т.н.УСПЕХ.
                      Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Първоначално публикуван от veneli Преглед на мнение
                        Технотест=нерви КАТ=нерви също и много време ти решаваш!Идея (предложение)правиш хард топа да се маха и слага лесно,задните седалки кожени и те да се махат и слагат лесно(може да огледаш Рено еспеис)подвижна преграда м/у предните и задните седалки влагаш малко фантазия много желание и си ти.Никой неможе да ти каже нещо че караш без хард топа и т.н.УСПЕХ.
                        Работата е там, някой да не ми каже нещо, че карам без задните седалки, то това е един от проблемите.

Коментар

Първоначално публикуван от silentrat Преглед на мнение
                          Работата е там, някой да не ми каже нещо, че карам без задните седалки, то това е един от проблемите.
                          Никой нищо няма да ти каже. Когато колата е пикап се води товарен и минава на фирма като се въстановява ДДС. Това много ги дразни. Ти ДДС няма да въстановяваш. На личен автомобил няма ограничение за седалките да са в колата. Може да са на ремонт или да си возиш кучетата от зад. Освен това на малкия талон не пише колко седалки трябва да имаш. На пътническите бусове е друго. Там са по друг параграф.
                          Ако се заяждаха като липсват седалки, събота и нерделя виладжиите да са умрели.

Може да не съм прав (не съм чел закона) но на практика така се получава.
                          Освен тоеа е по-добре (и много по-ефтино) да те глобят няколко пъти, отколкото да минеш истерията в Технотест. На мен ми отказаха да признаят оригиналните седалки на Патрола, който е произведен 6+1, само защото не си платих.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от silentrat Преглед на мнение
                            Щом няма седалки,няма пътници а ако има пътници и няма седалки тогава може да се заяждат така че споко деиствай смело.
                            Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Аз си разпитвам понеже, един приятел наскоро с едно комби беше свалил седалките (не махнал, а сгънал) и беше натоварил разни неща и го спряли куките и му се заяждали затова, че бил свалил седалките, че колата не била товарна за да я товари по този начин и подобни простотий.
                              Щом са се заяли за комби, какво остава за джип със свалени седалки и махнат хардтоп.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X