Първо, живи и здрави на всички във форума, регистрирах се защото съм привърженик на офроуд изживяванията /практикувам редовно като съм на риба или лов и всеки ден докато се добера до домът си/.От един месец съм собственик на "Терано" 1, при закупуването му имаше шум при отпуснат педал на съединителя който отдадох на аксиален лагер.След като го разхвърлях се установи , че първичният вал е със смлян иглен лагер , поломен синхронизатор между 3та и 4та предавка/последното стана една седмица след като го купих , вероятно последица от помленият иглен лагер на първичната ос/.След като известно време споменавах близки , роднини и не чак до там такива на предният собственик смених аксиален лагер , феродов диск и естествено ск.кутия която купих на старо.
Гадното е , че от една седмица при отпуснат педал на съединителя се чуват същите подозрителни звуци както и при старата ск.кутия , не съм разхвърлял още тази за да установя какво й е.
Помагайте с мнения, не съм сменял притискателният диск защото този който купих не пасна и го върнах възможно ли е да има умора на материала и за тези кофти звуци да причина старият притискателен диск?
Гадното е , че от една седмица при отпуснат педал на съединителя се чуват същите подозрителни звуци както и при старата ск.кутия , не съм разхвърлял още тази за да установя какво й е.
Помагайте с мнения, не съм сменял притискателният диск защото този който купих не пасна и го върнах възможно ли е да има умора на материала и за тези кофти звуци да причина старият притискателен диск?
Коментар