Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със скоростната кутия на терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със скоростната кутия на терано 2

Ако модераторите сметнат че темата не е за тук, да трият смело!
    След 3 седмици лутане , след като свалих с.к. поради старнни шумови оформления се осмелявам да пиша и тук , след като в "купувам части" резултат няма/или поне не и адекватен за мене/.
    Оказа се крив входящият вал на скоростната кутия.Как са успяли да го направят това , за мене е все още лека мистика.Всичко останало освен първият иглен лагер в кутията е слънце.Не ми се купува друга кутия, но цените които обявяват за части са потресаващи.За ос дълга 20см, по сложност на изпълнение далече от външното каре на тераното/което се намира за 100е/, цена без доставка -1214лв, оборудвана/това включва два лагера - единият съчмен-руски аналог 40лв, вторият иглен и една зъбчатка -около 2700лв , не запомних с точност, по обясними причини/.
    Пускам темата с надежда , ако някой колега има разглобена кутия - да се обади, защото съм сигурен , че тези хора, не четат темата "купувам".
    Имам оферта за 400-450 лв с.к с раздатка, но от 97-2000г терано, ще трябва да почакам за доставка/а не ми се чака никак/, а моята е 2002г.

Ако някой може да помогне ще съм благодарен, дори и с инфо за разликите между т.наречената патрулова с.к/след 2000г и тази от 97- 2000/към мотора явно са еднакви, но разлика в предавателни числа, в габарити, ще ми трябват ли евентуално други кардани , ако реша да мина на старата кутия, която явно е по-чуплива от въпросната счупена/.

П.П-Благодаря на Спарки за тактическата подкрепа, човека се оказа точен , но и той не можа да ми помогне, както и познатите ми във Варна които имам , не малко в тоя бранш.

До: проблем със скоростната кутия на терано 2

Колега имаше обява за Терано на части във форума, пробвай каква цена ще ти даде за цялата кутия, мисля , че ще даде добра цена.
    Nissan Terrano R20 2.7TDI
    Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
      А
      Имам оферта за 400-450 лв с.к с раздатка, но от 97-2000г терано, ще трябва да почакам за доставка/а не ми се чака никак/, а моята е 2002г.

Ако някой може да помогне ще съм благодарен, дори и с инфо за разликите между т.наречената патрулова с.к/след 2000г и тази от 97- 2000/към мотора явно са еднакви

Доколкото знам всичко им е еднакво. Нали става въпрос за ръчна скоростна кутия. На 2.7 тди и 3.0 Ди се слага една и съща кутия. Предавателни числа със сигурност. За автоматиците може да са различни вече.

Коментар

Ами има разлика.След края на 2001г.(говоря за 2.7тди) слагат на външен вид същата ,но с други предавателни числа и събира 5литра масло(старата 3,5л.)-даже и задния дифернциял е различен с различни предварителни числа ,по малко масло 1,5литра(стария диференциал-2,3л ако не се лъжа) и на външен вид е различен.Така че внимателно проучи твоя модел и тогава купувай.Надявам се да съм бил полезен.

Коментар

То дори и да има разлика в предавателните числа е в рамките на 2-3%. Принципно от първия модел още всеки следващ го правят 5% по бърз откъм предавателни числа. Само че това обикновено ти влиза в грешката на километража, особено на тези след 97ма до 2005 километражите им са сравнително безполезни.

Коментар

Определено смятам , че на тази кутия, третата трябва да е по-блика до втората-трябва прекалено/според мен/,да я настъпвам/3000оборота/ на втора, за да може като сложа 3/а да не се мъчи/1700 оборота/.Една идея по - бавна кутия е добре дошла.Въпосът е дали по габарити са същите, т.е дали карданите ще станат?
            Имат конструктивни разлики-моята е с 9 болтчета на капачката към 1/я лагер на амбреажната ос от към съединителя.До колкото вдянах, старата е с 5 болта.На вътре какво е различно...идея си нямам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X