Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Патрол 2001г д.б. дизел автоматик +/- ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Патрол 2001г д.б. дизел автоматик +/- ?

Тедо, моя стана на 200 000км докато го чакам да се строши и.... она ден се строши. Оказва се, че Патрол, ако го кара жена хвърля съединител още на 208 000км. Също и амортисьори.
    За мотора като кихне ще споделя.

На магистрала и по шосе не очаквай, че ще изпреварва като лека кола. Ако има обаче някой с фабричен 2.8 и желае може да ги пробваме.
    GRа Y61 след 2000год мисля, че е то тежък от моделите Y60. Поне такова е усещането като го караш.
    Скорост над 120км/ч. не е добра защото мотора отива над 3000об/мин. Карал съм го и със 160 (с тия гуми повече не може) ама е вандализъм.
    При 100-120км/ч. разхода е 9-9.5л./100км.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Скорост над 120км/ч. не е добра защото мотора отива над 3000об/мин. Карал съм го и със 160 (с тия гуми повече не може) ама е вандализъм.
      При 100-120км/ч. разхода е 9-9.5л./100км.
      Моя при 115км/ч автомата държеше 2200.А за по висока скорост от 120 ... усешях ,че работата отиваме към тормоз ... някак си некомфортно ми беше...ноо все пак не си играх да заобикалям и дупките по магистралата
      Последно редактирано от Yaro; 20-03-10, 20:26.

Коментар

общо взето над 3500 оборота не е желателно да се кара дълго дизела... Значи Vмах=140 Устройва ме...

Когато има колона и насрещно движение, изпреварването е излишен риск и разход на нерви, гориво и т.н. Не че не съм изпреварвал в неделните колони по Самоковско шосе... И то с 6-метров колесар отзад...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от AERO Преглед на мнение
          Моя при 115км/ч автомата държеше 2200.А за по висока скорост от 120 ... усешях ,че работата отиваме към тормоз ...
          Тези показатели са твърде нереалистични. Дори и 4.2Д на Нисан, който е значително по-разтоватен от малкия 3.0Д не държи тези обороти на тази скорост. С какъв размер гуми е бил Нисана?

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          общо взето над 3500 оборота не е желателно да се кара дълго дизела... Значи Vмах=140 Устройва ме...
          Реално погледнато в този клас 140 си е предела на разумната скорост. Особено ако е с лифт и по-големи гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Тези показатели са твърде нереалистични. Дори и 4.2Д на Нисан, който е значително по-разтоватен от малкия 3.0Д не държи тези обороти на тази скорост. С какъв размер гуми е бил Нисана?
            Гумите са най-обикновенни 265/70/16.Yaro повярвай ми останах също толкова изненадан ,колкото теб относно оборотите, но не при 115 а при 110км/ч на 2200 оборота .Обърках се.Ще трябва да потърся вещо лице ,което да потвърди мойте думи
            Последно редактирано от Yaro; 20-03-10, 21:54.

Коментар

Заводски на Патрула му дават 235/85/16 и тогава разхода е много задоволителен , но пък с толкова тесни гуми някак си не му отива .

Коментар

Първоначално публикуван от AERO Преглед на мнение
                Гумите са най-обикновенни 265/70/16.Yaro повярвай ми останах също толкова изненадан ,колкото теб относно оборотите, но не при 115 а при 110км/ч на 2200 оборота .Обърках се.Ще трябва да потърся вещо лице ,което да потвърди мойте думи
                Не ти трябва вещо лице, а правилно работещ оборотомер. И аз преди години писах подобни неща в една тема за Y260 RD28T. Но после се усетих...
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                  Не ти трябва вещо лице, а правилно работещ оборотомер. И аз преди години писах подобни неща в една тема за Y260 RD28T. Но после се усетих...
                  Ще го проверя това

Коментар

Това за оборотомера , как може да се провери дали е верен в показанията , моят с 90 км/ч по ГПС оборотите са 1800 , 4.2 Д , гуми 265/70 16" , автоматик RE4R03A
                    Последно редактирано от enduro; 21-03-10, 00:29.
                    Nissan Safari 4.2d , RE4R03A , HG41
                    0889302238 - наско

Коментар

Първоначално публикуван от enduro Преглед на мнение
                      Това за оборотомера , как може да се провери дали е верен в показанията , моят с 90 км/ч по ГПС оборотите са 1800 , 4.2 Д , гуми 265/70 16"
                      4.2 дизел е толкова различен двигател, че просто няма място за сравнение с 3.0Di, 2.8, и прочие. На 3.0Di по спомен червеното му започва от 4500. Съмнявам се на твоя 4.2D да е много повече от 2500-3000. От там и скоростни кутии, предавателни числа на дифове и прочие, са съвсем различни.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        4.2 дизел е толкова различен двигател, че просто няма място за сравнение с 3.0Di, 2.8, и прочие. На 3.0Di по спомен червеното му започва от 4500. Съмнявам се на твоя 4.2D да е много повече от 2500-3000. От там и скоростни кутии, предавателни числа на дифове и прочие, са съвсем различни.
                        Спарки, няма нищо подобно. На 4.2Д червеното му започва малко след 4000 оборота. С по-бързи предавателни числа е, да. Както и бензина. Скоростите са различни, но в диференциалите няма никаква разлика.

В общи линии Патрула си е смятан за големите двигатели, като скорости, раздатки, мостове, диференциали. По някаква причина Нисан не го предлагат с 4.2Д за Европа и понеже нямат (не са имали възможност вероятно) за друга разработка, в по-новите насаждат 3.0 от Терано. Което за нормална експлоатация вероятно е ок. Бърз поглед из Австралийските форуми обаче ще ви отчае.

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
                          Заводски на Патрула му дават 235/85/16 и тогава разхода е много задоволителен , но пък с толкова тесни гуми някак си не му отива .
                          На кой Патрул заводски му дават този размер?
                          Мисля, че размера (на 16") от GR-a насам е 265/70/16.

Коментар

Във фирмената книжка /тази, която се дава при купуването на нова кола/ на Патрул 2001 год, дълга база му дават гуми с размер 235/85/16.
                            Оборотомера след 4500 об. е маркиран червено.
                            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Оборотите може да си сметнете лесно с една ексел таблица и формула която да смята, обиколката на гумата, колко оборота прави гумата, после предавателното число на диференциала, раздатката, скоростната кутия и стигате до оборотите на двигателя.

И това откъде почва червената зона на оборотомера не е показателно за реалните оптимални стойности за конкретния двигател. Това важи особено силно за коли на който се слагат много различни двигатели.

Коментар

оборотомера може да се провери - по-старите на стенд, а по-новите през буксата за диагностика - гледате таблото и уреда(лаптопа) и сравнявате...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X