Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпросчета относно Терано2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпросчета относно Терано2

Здравейте ,от доста време следя офроуд форума и накрая се сдобих с Нисан Терано2 ,дълга база, 2.7тди,2002г., но както всяка стара кола и тази си има проблемчета:

1.Дистанционите на двата ключа не работят(тоест не мога да отключа/заключа от разстояние). Някъде бях чел, че на моделите след 2002 г. им слагали по-нов НАТС-5 и старите чалъми не работят (тоест беше свързано с това да вкараш и изкараш ключа 6 пъти в рамките на 10 сек. и след това даваш на контакт и т.н.) и трябвало да се вкара някакъв 4 цифрен код чрез специална букса. Въпросът ми е - къде и колко струва подкарването на дистанционните? (оооо щях да забравя - батериите и на двете дистанционни са сменени).
    2.На около 1200 - 1500 оборота има значителен шум (вибрации). При вас така ли е или аз съм си свикнал с бензинова кола (имах Рено Еспеис 2.0 бензин) и ако не е от какво може да бъде?
    3.Имам чувството, че задницата е доста вирната и седи отпред една такава.....
    Бях чел, че Спарки е слагал някакви подложки между горния носач и горния шарнир, но трябвало да се изнесе малко навън, но не знам колко и дали е възможно някакъв чертеж.(Знам че най-добрия тунинг е този на Врамос, но за жалост паричките недостигат.)
    А също така колко трябва да се натегнат торсионите? Сега височината на предницата е 68см. премерено от калника до долния ръб на джантата.
    Ами това е за сега и ви благодаря предварително за всяко мнение и живи и здрави може с някои да се засечеме там където трябва.))

До: Няколко въпросчета относно Терано2

Ще се включа манлко и аз тук. Моето Терано-2 е 1995г. Със сигурност имат разлики но ако искаш ще му замеря височините. Вдигнат е отзад и се наложи да натегна малко повечко торсионите защото гумите при пулен завой ми опитаха отвътре. Момчето на стенда си разбираше от работата а и стенда му е невероятно умен. Сега е много по-добре.

Коментар

Аз моалко ги подкарах отзад напред да ти отговарям но9 както и да е. Относно шума: шум ли е или е вибрация. Ако е вибрация може да се наложи да погледнеш третия тампон на двигателя. Той е след скоростната кутия. Може да е разхлабен или скъсан(което малко ме съмнява). Просто го провери за разхлабване. Относно ключа аз нямам такъв проблем защото просто липсва тази екстра

Коментар

E ако имаш възможност премери ги,а относно шума все едно е спукано гърнето и се чува като шум с вибрация на определени обороти най вече на 1500 оборота и страшно ме дразни.А за тампона ще проверя събота или неделя че имам доста бачкане.Никои ли не може да ми помогне за дистанционите,че ми е много тегаво като искам да отворя багажника и съм заключил?

Коментар

Такъв ли е ключа?
          Прикачени файлове

Коментар

Това с шума и вибрациите може да е просто че си напрекалено ниски обороти. Преди време би меше одрязан тампона на ауспуха и беше заменен с тел, съответно като бях между 1100-1400 оборотa, не шум ами направо дрънчеше яко Просто е добре да не караш под 1500 оборота с повече гас, чак след това я настъпвай грубо
            Последно редактирано от trancedrift; 19-02-10, 10:53.

Коментар

Да ключа е такъв на външен вид.Имаш ли някаква идея?
              Относно вибрациите днес просто проверих къде вибрира най-много, оказа се че най-много вибрациите се усещат на предните гуми,ауспуха,резервната гума и волана.Но май ще се наложи да се кача и на друго терано дълга база и да сравня шумовете

Коментар

Имам въпросче и аз взаимозаменяеми ли са ръчната и автоматичната скоростна кутия за терано2 или има някакви разлики в размерите?
                RANGE ROVER CLASIC -нека живеем зелено-екологично.
                За какво ти е джип ако няма къде да отидеш със него?

Коментар

Днес пак пробвах да регистрирам дистанционите,но не става.Някои да има друга идея?

Коментар

Как пробва? Кажи, че и при мен едното дистанционно не работи. Мисля да ходя в представителния сервиз на Нисан, но нещо съм с резерви относно начина на работа на тези "оторизирани" сервизи. Имам горчиви спомени с този на VW. Ако ви разкажа какви неща ми се случиха там, ще ви прозвучи като виц. Пиши как става това регистриране, а ако аз науча нещо от онези "оторизираните", ще пиша веднага.
                    Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Ами дай ми е-мейл да ти пратя ръководството за Нисан терано R-20 там е обяснено много подробно как става,но чесно казано щом едното ти работи не ти препоръчвам да ги пипаш ,защото може да не можеш после да ги подкараш тъй като и двете трябва да се настройват-не може само едното.

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
                        Днес пак пробвах да регистрирам дистанционите,но не става.Някои да има друга идея?
                        Отиди до сервиза на Нисан момчето което се занимава с електрониките е свястно и ще те посъветва какво да направиш.
                        Nissan Terrano R20 2.7TDI
                        Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

В аутодата също е обяснено как се програмират дистанционни, поне за мойто, стъпка по стъпка.

Трябва да видиш дали и двете дистанционни са на една честота, защото има различни варианти. Аз знам за поне 2 варианта.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря Спарки ще проверя в аутодатата.А кой сервиз и как се казва момчето?

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
                              А кой сервиз и как се казва момчето?

Мисля че говори за фирмения сервиз в NISSAN-София.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X