Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с повдигач на терано 2 2.4 i 12 v

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с повдигач на терано 2 2.4 i 12 v

Колеги от известно време клопа повдигач на тераното ми.За тези повдигачи знам,че са хидравлични.Пробвах с промивка на двигателя след това добавка с тефлон по гъсто масло обаче нищо не помага.Клопането понякога се чува сутрин като го запаля на студен двигател и като загрее спира понякога започва да клопа на топъл двигател а като го оставя да истине като запаля не клопа.Няколко пъти вече правя промивка и сменям маслата много преди посоченото от производителя:ако е посочено 10000 км аз го сменям на 5000.
    Първо карах с castrol след това valvoline и сега съм на cepsa.
    БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
    NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
    Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

До: Проблем с повдигач на терано 2 2.4 i 12 v

Привет,

То и мойта колица правеше така, но само когато я карах с 10W40. Двигателят е Z24 -89'г.... и масълце гореше по малко. Питах разни майстори (чудя се последната дума дали да я сложа в кавички) и те казаха, че не може да се разбере кой точно е разбитият повдигач и требе да сменя всичките. Цената на един беше към 65лв....бая пара. Аз направих друго - купих си нови гумички на клапаните, регулираха де що има по главата в читав сервиз, сипах 15W40 и всичко се пооправи. При теб двигателят най-вероятно е по-нов и не тъй разхлопан като моя и може тая процедура да не помогне. Та успех нататък. Ако намериш някъде по-евтинки повдигачи - драсни некой ред от къде и на какви пари.

Благодарим.
    Драго
    Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Първоначално публикуван от drago_pishinkov Преглед на мнение
      Привет,

То и мойта колица правеше така, но само когато я карах с 10W40. Двигателят е Z24 -89'г.... и масълце гореше по малко. Питах разни майстори (чудя се последната дума дали да я сложа в кавички) и те казаха, че не може да се разбере кой точно е разбитият повдигач и требе да сменя всичките. Цената на един беше към 65лв....бая пара. Аз направих друго - купих си нови гумички на клапаните, регулираха де що има по главата в читав сервиз, сипах 15W40 и всичко се пооправи. При теб двигателят най-вероятно е по-нов и не тъй разхлопан като моя и може тая процедура да не помогне. Та успех нататък. Ако намериш някъде по-евтинки повдигачи - драсни некой ред от къде и на какви пари.

Благодарим.
      Драго
      Здравей колега тя твоята май е с регулеруеме топлинна хлабина а не с повдигачи поне така пише за Z24. Затова може след като си сменил гумичките да са ти отрегулирали хлабината и чукането да е изчезнало.

Коментар

май проблема се решава със смяна на повдигач ако си от софия звънни един телефон ще преслушаме и ще има локализиран повдигач на 99%
        0887 740 536 Иван.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X