Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лашкане в волана на Патрол ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лашкане в волана на Патрол ?

Колеги,мислих с какъв термин да оприлича проблема,-"клатене" "мърдане" "вибрации" но "лашкане" е най близо.
    Сега,в час съм с устройството на кутията,отварял съм такава,за да видя принципа и конструктивното решение,знам че това се генерира от хидравликата,нещо като самовъзпроизвеждаща се система с увеличаване на амплитудата.Хидравличният демфер е точно за това,поглъща в зародиш опитите на системата да изпадне в ролята на генератор на противоречащи си импулси. Първият път беше разбит тампона в ухото на демпфера,тоест имаше луфт,вероятно се е случвало на мнозина ? Не знам чисто конструктивно това дали е избегнато при други системи и конструкции ? Сега луфт няма,вероятно демферът е заминал,но лошото е че се проявява само понякога. Понеже всичко е във взаимовръзка,замислих се дали пък амортисьор ако е заминал няма да даде същият симптом ?
    Има ли някой който се е сблъсквал със същият проблем ? Джипа е Патрол 2.8 td Y260 къса база 1990г.

До: Лашкане в волана на Патрол ?

Чувал съм за такъв проблем но при по висока скорост когато е заминал демфера на волана. Защо не го демонтираш и да го провериш. Все пак е двойно действащ аморисьор.

Коментар

И ако имаш възможност,направо го смени с по-твърд.Хидравликата няма и да го усети после,но ти-със сигурност...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

По описанието което даваш много пилича на демпфера на кормилното устройство сваляш и проверяваш но имай на предвид ,че:
        1-този амортисьор работи правилно само в хоризонтално полужение и проверката се прави в такова.
        2-на ръка е трудно да се провери правилната работа на амортесьори от който и да е вид защото те загубват първо свойството да успокояват късите трептения тоест това което те притеснява теб и точно това което не можеш да пресъздадеш с ръка.
        3- при мен подобен проблем правеше когато много се бяха разбили втулките на конкретния амортисьор и понеже не намерих други нови изпилих тампончета за стабилизираща щанга да станат конусни и готово.
        4-провери си окачването на предния мост ресори втулки обици итн.после провери и кормилните щанги ,че и те правят проблем.
        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Ако не носиш кал!
          Втулките на стабилизиращата щанга са честия причинител на биене във волана. Дори и изпуснал или липсващ демпфер не е голямото зло.
          Луфта се установява лесно. Хващаш захватите на щангата с моста и рамата и някой ти люшка волана, ако има макар и минимално мърдане, то следва смяна на втулките. Ако са здрави, демпфера ще оказва влияние само при обилно напасала се гума с кал.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
            Ако не носиш кал!
            Втулките на стабилизиращата щанга са честия причинител на биене във волана. Дори и изпуснал или липсващ демпфер не е голямото зло.
            Луфта се установява лесно. Хващаш захватите на щангата с моста и рамата и някой ти люшка волана, ако има макар и минимално мърдане, то следва смяна на втулките. Ако са здрави, демпфера ще оказва влияние само при обилно напасала се гума с кал.

Мисля че си прав,брат ми ми каза че нещо не е наред с тия втулки,като се пооправи времето ще ги погледна,интересно че този проблем с омекване на времето ли,но временно изчезна.

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
              ...

този проблем с омекване на времето ли,но временно изчезна.
              Набит сняг или кал в джантите даже и в много малко количество създават големи вибрации в волана(баланса на една джанта няколко грама).Същият проблем съм го имал неведнъж след някой кален или снежен ловен ден-решава се с една автомивка особенно отвътре на джантите.
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X