Колеги от клуба на знаещите, помогнете от около 6 месеца имам терано 2–2,4, тези дни в наклонен участък натиснах рязко спирачките, но не усетих специфичното подритване на педала, което ме кара да си мисля, че може би ABS не работи. Със сигурност твърдя, че автомобила има ABS. Един майстор ми каза, че имало помпи които не давали такава индикация. Дайте съвет каква може да е причината да не работи ABS, уточнявам лампата на ABS не свети.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ABS на Терано–2. Бензин 2,4 i
Свий
X
-
До: ABS на Терано–2. Бензин 2,4 i
Ооо, дава си много сериозни индикации. Рита и бръмчи. Или гумите ти са прекалено добри, или нещо не е в ред, ама пък тогава ще свети лампа, освен ако някой не я е махнал.
Снимай моторния отсек около спирачната помпа, пък аз ще ти кажа дали имаш ABS.Това горе на снимката е без ABS, и съм го карал
.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ако тръбичките които излизат от помпата минават директно зад двигатела и след това се спускат надолу значи нямаш АБС. (както в моя случай).
Ако има то веднага след помпата трябва да се отклоняват надясно в АБС блока и след това пак като другите без.
Поне при отсека на дизела.
За бензина незнам
Коментар
-
Първоначално публикуван от renovod Преглед на мнениеКолеги от клуба на знаещите, помогнете .....
За да имаш "АБС" и тя да работи, трябва при даване на контакт лампа "АБС" на таблото да светва за 3-5сек. и да гасне, ако не светва можи и да нямаш "АБС"може и да е изгоряла лампата
тогава и да ти е изключила "АБС" няма да разбереш
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеможе и да е изгоряла лампатаДолните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
От София съм, първо при контакт лампата не светва, второ утре или в други ден ще направя снимки на моторния отсек и ще ги кача за да се види дали имам или нямам.
За сега подозренията са ми че имам ABS, но за жалост той не работи поради не знам каква причина.
Коментар
-
Първоначално публикуван от renovod Преглед на мнениеОт София съм, .....Туй много хубаво
значи като нямаш по-смислено занимание, ми звънкаш (онези цифрички в подписа ми) дотъркалваш се, лочим кафе и се пулим
съвместно дали си с АБС или не
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Ала-бала по твърд, моето е с АБС но поради неработещ датчик прекъснах захранването на АБС-а и сега работи без него единствената разлика е че блокират колелата на по "лигав" терен, а да и лампата свети. Педала на спирачките може да е по твърд в други случай да речем:
не достатъчен вакум за сервото
скъсана мембрана
клеясали цилиндърчета (макар досега на терано да не съм го виждал)
но това че е без АБС - стига анимации
Коментар
-
Извинете ме че замълчах толкова време, докладвам днес разглобихме таблото и се оказа че лампичката на АБС е изгоряла. След смяната започна да свети постоянно. Тъй като не разполагахме с подходящия софтуер започнахме да откачаме от куплунзите датчиците и на четирите колела и да ги мерим с мултицет съпротивленията на датчиците. Показанията са следните двете задни колела около – 1673 ома, предно ляво не отчита нищо, а предно дясно 992 ома. Може ли някой да ми светне какви трябва да бъдат стойностите на съпротивленията. И евентуално свестен магазин в София да ходя да купувам датчика за предно ляво колело. Ако си заслужава дали да търся на втора ръка. Приемам всякъкви съвети.
Коментар
-
От: До: ABS на Терано–2. Бензин 2,4 i
Съжалявам, че се забавих с отчета на извършеното. Оказа се, че е прекъснал кабелът от датчика до буксата и след подмяната му с подходящ всичко е ОК. Сега лампичката на ABS на таблото след запалване угасва. А след натискане на спиратчките при по–висока скорост се усеща специфичното притупване на педала и се чува, че помпата на ABS работи.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар