Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hardtop за Nissan Navara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Hardtop за Nissan Navara

как какъв Пловдив - Гладиатор - ала бала

не знам дали хардтопа "осакатява", но в отворения пикап не можеш да оставиш нищо без надзор... В Булгаристан сме - не забравяй...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Умишлено не споменавам вносителя...ама аз какво общо имам с него се чеша. Даже си препрочетах мненията .

За мен "без" е по функционален.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        ПП Защо си взел пикап, като искаш да го затваряш.......
        Първоначално публикуван от krasme Преглед на мнение
        ....Джамбазов, колкото и да не ти се иска, пластмасовите хардтопи ARB посмъртно не могат да станат толкова здрави, колкото са хардтопите от фибростъкло (стъклопласт).....
        Колега, ти колко пикапа си имал до сега и с какви тавани?

Имам чувство, че някои коментиращи в темата много искат да имат пикапи, ама още не са стигнали до мечтата.

Пояснение. Пикапа е правен с идеята, да се вози в него селскостопанска миризлива и мръсна стока. За всички останали случай е по-добре бус, джип или комби.
        Използването на пикапа като пичеловка е популярно само в България, Румъния и някои други бивши и настоящи соц. страни и не е отчетено в производствената програма на производителите. По тази причина се продават предимно самоделки за закриване на легена.

Мисля, че горното пояснение ще помогне на колегата krasme да схване защо Пощите и Е.О.Н. са си купили тавани от полиестерна смола.....стъклопласт.
        Далеч съм от мисълта, че стъклопласта е калпав. Просто на тия две фирми пикапи не им трябват. Поне не покрити.

За справка: Имам пикап, джип с подобни размери и лодка от стъклопласт и съм запознат с предимствата и недостатъците на всяко едно от тия неща.

...Аз съм от Пловдив....или поне живея там. Джамбаза е от Бургас.

Хайде, много здраве в нищото
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

drukman, коментирам темата, защото се дразня от лъжи от сорта на "пластмасовите хардтопи от Пловдив нямат реална качествена алтернатива".

Второ, имаш грешно чувство за мечтата ми, защото съм тествал абсолютно всички пикапи, които някога са се продавали в България (просто такава ми е работата - журналист съм), но така и не смятам да си купувам пикап. Не за друго, а защото нямам нужда.

Относно пояснението ти: пикапът е правен, за да вози тежки и обемни товари извън пътя. Точно затова го купуват фирми като Български пощи и Е.ОН. Пикапите на Български пощи разнасят пратки в селищата, които са трудно достъпни (особено през зимата), а тези на Е.ОН се използват за превоз на специализирани инструменти, необходими за поддръжката и ремонта на електроразпределителната мрежа, голяма част от която също е достъпна само за автомобили 4х4.

Според теб, какви коли да си вземат тези две фирми - леки автомобили, които да закъсат на първия баир, или джипове с товароносимост 600 кг, които да започнат да чупят пружини още на първия месец? Камиони, автобуси, трактори или какво друго предполагаш, че ще им свърши по-добра работа от пикапите?

Казваш, че не им трябвало пикапите да бъдат покрити... Ако беше така, замислял ли си се в какво състояние щяха да бъдат инструментите на Е.ОН след първия дъжд или пък как щеше да получаваш колетите си от Български пощи? Сигурно ще кажеш: "аз не използвам услугите на Български пощи, имам пикап, джип, лодка, параход, влак, самолет и т.н... Светът започва и завършва с мен!" Ако е така, значи прав си - щом на теб не ти трябва хардтоп, значи на никого не му трябва хардтоп!

И понеже Джамбаза подкара темата с Пловдив, после ти го прати в Бургас, а мен - "в нищото", нека и аз да се похваля: от Шумен съм, после живях 5 години в Пловдив (най-хубавите от живота ми), а най-накрая се ожених в София... Благодаря за съболезнованията

Та така де, тук през последните десетина години ми се наложи да се занимавам с пикапи. Не казвам, че знам всичко за тях, но поне не се опитвам да подвеждам хората и държа на обективността, а не на това, че, виждаш ли, аз лично съм имал/нямал полза от пикапа/хардтопа.

Жив и здрав да си, да си караш пикапа с кеф и да не си губиш времето с форуми!

Колега, ти колко пикапа си имал до сега и с какви тавани?

Имам чувство, че някои коментиращи в темата много искат да имат пикапи, ама още не са стигнали до мечтата.

Пояснение. Пикапа е правен с идеята, да се вози в него селскостопанска миризлива и мръсна стока. За всички останали случай е по-добре бус, джип или комби.
          Използването на пикапа като пичеловка е популярно само в България, Румъния и някои други бивши и настоящи соц. страни и не е отчетено в производствената програма на производителите. По тази причина се продават предимно самоделки за закриване на легена.

Мисля, че горното пояснение ще помогне на колегата krasme да схване защо Пощите и Е.О.Н. са си купили тавани от полиестерна смола.....стъклопласт.
          Далеч съм от мисълта, че стъклопласта е калпав. Просто на тия две фирми пикапи не им трябват. Поне не покрити.

За справка: Имам пикап, джип с подобни размери и лодка от стъклопласт и съм запознат с предимствата и недостатъците на всяко едно от тия неща.

...Аз съм от Пловдив....или поне живея там. Джамбаза е от Бургас.

Хайде, много здраве в нищото

Коментар

Ковачев, коментираме твоите пластмасови хардтопи - Джамбазов им прави реклама, аз го кастря, drugman подскача като ощипан, а ти никакъв не се обаждаш... Защо? Ще ти кажа: хардтопите ти са си просто едни хардтопи - ни повече, ни по-малко. Има по-скъпи от тях, има и по-евтини, има по-качествени и по-некачествени. Няма какво толкова да им се разсъждава. Няма и какво толкова да им се хвали.

Имам обаче какво да ти кажа лично на теб: майната й на търговията, важно е какво прави един човек за другите! Затова искам да те поздравя за инициативата по отношение на Андрей Сураев. Аз току-що помогнах с малко, надявам се и други да го направят. Не познавам Андрей, но му пожелавам скорошно оздравяване!

Който не е разбрал за какво става дума, да погледне тук: http://www.wix.com/andreysuraev/Andrey и да помогне с колкото може!

Първоначално публикуван от Александър Ковачев Преглед на мнение
            Здравейте,

Хардтоп на ARB-Австралия, изработен от ABS, устойчив на вибрации и UV може да купите от Gladiator в Пловдив или да поръчате по телефона:

d.lazarov@offroad24.bg
            032 277 999
            0888 524330

Предлагат се различни модели, с или без странични стъкла, с възмижност за монтаж на багажник върху хардтопа и т.н.

Коментар

Съжалявам, може да се запознаем някой ден, но никак не ми звучиш като журналист, ами по скоро като някой който само е чувал за нещата на някоя маса.

Мое мнение.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

.....(просто такава ми е работата - журналист съм)....
                Това обяснява всичко.

'що ли никой не кара по горите пикап? Баси тъпите офроудари...
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Много добре обосновано мнение. Браво!

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Съжалявам, може да се запознаем някой ден, но никак не ми звучиш като журналист, ами по скоро като някой който само е чувал за нещата на някоя маса.

Мое мнение.

Коментар

Колега, личи ти, че си по лесните обяснения. Ето ти едно обяснение, което едва ли ще схванеш: нито офроударите са тъпи, нито Пощите и Е.ОН. Просто пикапите не са достатъчно проходими за офроударите, а поради липса на джипове с товароносимост 1 тон те са оптималния компромис (между проходимост и товароносимост) за гореспоменатите фирми.

Хайде, бягай по горите и не си затормозявай мозъка с толкова сложни обяснения

Това обяснява всичко.

'що ли никой не кара по горите пикап? Баси тъпите офроудари...

Коментар

Колега, личи ти, че си по лесните обяснения. Ето ти едно обяснение, което едва ли ще схванеш: нито офроударите са тъпи, нито Пощите и Е.ОН. Просто пикапите не са достатъчно проходими за офроударите, а поради липса на джипове с товароносимост 1 тон те са оптималния компромис (между проходимост и товароносимост) за гореспоменатите фирми.

Хайде, бягай по горите и не си затормозявай мозъка с толкова сложни обяснения
                      "Колега", личи си, че те бива в писането. Познанията за пикапите и джиповете обаче, явно ти липсват. С такава подготовка можеш спокойно да пишеш поръчкови материали за регионални весници.

ПП Не ми отговори на въпроса "Колко пикапа си имал и с какви тавани?" Не колко си пробвал за по едно кръгче.
                      ППП Шо ти не бягаш в някоя канцелария и да оставиш колите на някой който знае за тях не само от вестниците.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Рррр. кротко!

@krasme: Краси върни малко ръчката, че тук модерирането е доста затегнато към новодошлите. Ти си ценен кадър, не си изкарвай бан с виртуални заяждания.
                        Относно споровете кои хардтопи са "по" нека потребителите да си кажат мнението, не търговците. Така е най-редно...
                        Ето, Сандо е писал продавам еди кви си, не е писал по-добри от твойте нали? Така че и ти не се хвърляй по неговите, не е коректно. Прав ли съм?

@drukman: Зад ника krasme седи Красимир Кирилов, много уважаван от мен журналист, дългогодишно работещ в списание "Камиони" и приложенията му Ванове, Пикапи и т.н.
                        Познания по пикапи и джипове има сериозни, даже ние сме ползвали негови тестове в нашето издание, за което съм му благодарен.
                        По съвместителство Краси е и търговски директор на фирмата дето внася Керибой.

И ако спорът ще продължава, нека чуем мнения на хора дето са ползвали хардове на двете фирми.

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                          По съвместителство Краси е и търговски директор на фирмата дето внася Керибой.
                          Аааа, е сега чух петела...

Още повече ми падна в очите.

Спокойно можеше да се регистрира като търговец и просто да предложи стоката си, а не чул недочул да напада другите пишещи.

За мен темата е изчерпана.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Аааа, е сега чух петела...

Още повече ми падна в очите.

Спокойно можеше да се регистрира като търговец и просто да предложи стоката си, а не чул недочул да напада другите пишещи.

За мен темата е изчерпана.
                            Ма той не го е и крил...

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                              ...@drukman: Зад ника krasme седи Красимир Кирилов, много уважаван от мен журналист, дългогодишно работещ в списание "Камиони" ....
                              Я. Познал съм.

Когато на времето уредих Румен да си прави цветоотделките за първите броеве на АвтоОказион, карах Вранглер... на който американците бяха сложили некачествен таван. Не от стъкломат. Тогава такова нещо като "Камиони" май нямаше.
                              Последно редактирано от drukman; 30-04-10, 22:46.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

drukman, понеже съм първо журналист, а после търговец (даже не съм никакъв търговец, защото хардтопите Carryboy се продават сами ), позволи ми да се почувствам засегнат, пък ако ще и от твоето мнение за сп. КАМИОНИ.

Имам зад гърба си не само тестове на пикапи. Тествам всеки месец тежкотоварни автомобили. Първо ги товаря с 25 тона палетизирана минерална вода. После им монтирам моя разходомер Siemens EDM Eco II. След това ги засилвам на пълна газ по един и същ маршрут (350 км), разделен на 10 етапа с различна сложност. Междувременно се грижа и за качествения снимков материал. Най-накрая източвам данните, пиша статията и я оформям. Фасулска работа!

Дали някой чете тези тестове? Горе-долу към 3500 транспортни фирми (наши абонати), тъй като България е един от най-силните европейски превозвачи. Статиите ми се превеждат на английски и немски език и се препечатват в другите списания от групировката ETP (European Transport Press), която е собственик на сп. КАМИОНИ и на още 14 европейски издания. Въпросните тестове, които провеждам от 5 години, позволиха за сравнително кратко време (съжалявам, ако съм нарушил летоброенето ти ) списанието ни да бъде прието в международното жури, определящо "Truck of the Year".

Аз пък, като създател на сп. ВАНОВЕ и на сайтовете...<мод: това не е безплатно тук> другата седмица пътувам за Щутгарт, за да бъда приет за член на международното жури, определящо "Van of the Year" (за съжаление няма "Pickup of the Year", понеже пикапите са към вановете, т.е. към лекотоварните автомобили).

drukman, не се засягай, ако всичко това е станало, след като ти си уредил Румен да си прави цветоотделките За твое успокоение, не съм карал и никога няма да карам Вранглер. Ти оставаш единствен и неповторим, първи и последен с познания за всички джипове, пикапи и хардтопи...

Само не разбрах какво ви дразни повече вас двамата с Джамбазов - това, че съм журналист, или това, че не звуча като журналист. Я се разберете и излезте с единна версия по въпроса!

В знак на почит към постиженията ви в писането по форуми тържествено обещавам, че повече няма да се обаждам тук! Хау

P.S. Сега започвам да се ровя по спортните форуми. На базата на това, че преди 15 години бях в националния отбор по баскетбол, сега ще пробвам да се правя на велик пред всички, които са пипнали за пръв път топка след мен. Дано поне малко да заприличам на drukman

Я. Познал съм.

Когато на времето уредих Румен да си прави цветоотделките за първите броеве на АвтоОказион, карах Вранглер... на който американците бяха сложили некачествен таван. Не от стъкломат. Тогава такова нещо като "Камиони" май нямаше.
                                Последно редактирано от Ясен; 03-05-10, 10:22. Причина: линковете към външни сайтове са на специален режим

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X