Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматичен Хъб на Y61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматичен Хъб на Y61

Здравейте,
    Още от преди 2 години имам едни грижи с десния хъб на моето патролче. Като мина през дупка или на рязко ускорение, от време на време хъба се опитва да зацепи.

До колкото разгледах начина на работа на автоматичните хъбове, палчето което зацепва просто не се задържа на мястото си.

Проблема изобщо не е фатален, просто трябва да намаля и да включа/изключа 4х4 и проблема изчезва.

Въпросът ми е има ли възможност това да се поправи или да го дочакам да се дочупи и да си поръчвам нов ?
    One Planet, One Internet!
    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

До: Автоматичен Хъб на Y61

За това няма резервни части. Вземи си АВМ-ръчен за 390 лв комплекта.
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Въпреки, че съм наясно, че автоматичните се чупят лесно... съм 100% за автоматичния...

Ако се наложи да го сменям, отново ще си взема автоматичен, най-вероятно на ARB или втора ръка оригинален на Patrol
      We Are All Connected!

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
        Въпреки, че съм наясно, че автоматичните се чупят лесно... съм 100% за автоматичния...
        За да им удължиш живота, преодолявай мързела и си ги щраквай на Lock, когато се очаква, че ще ти трябва предното!
        Ние не сме неутрални!

Коментар

До момента не ме е предавала колата (като изключим моментите в които аз не съм я управлявал както трябва).

На моите хъбове не искам да им пипам болтовете за ръчно преместване, защото видях как един колега директно си изтръгна неговия когато го завърташе да го включи.

Или автомат или направо на заварка Тъй като не съм го докарал до заварка а и се надявам да не се наложи просто ще внимавам какво правя и като издъхне ще го сменя.

А и има още нещо... моята жена едва ли ще скочи сутринта в големия студ и сняг да търси ключ за да включи хъбове които така или инъче се смята, че са автоматични

Мнението ми е, че или са автоматични или не. Ако са изправни няма нужда да ги пипаш

В моя случа, хъба си работи без проблеми... просто отвреме на време подрънква

Щом няма решение, го прехвърлям към графата - като се счупи ще се смени
          We Are All Connected!

Коментар

Не се получи!
            Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 11-01-10, 00:47.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
              Смятам, че си нямаш представа какво говориш!
              Автоматичния хъб като се счупи остава зацепен с опция "самоизплюване".
              зацепването на ръчния не изисква ключ.
              Говоря само и единствено за автоматичният хъб.

На атоматичните хъбове имаш възможност с ключ да ги поставиш в едно от двте AUTO/LOCK. Т.е. това е допълнение в случай, че нещо не е сработило и хъба все още е здрав.

За ръчните съм наясно, че не се изисква ключ. Карал съм TLC 70.
              We Are All Connected!

Коментар

До момента не ме е предавала колата (като изключим моментите в които аз не съм я управлявал както трябва).

На моите хъбове не искам да им пипам болтовете за ръчно преместване, защото видях как един колега директно си изтръгна неговия когато го завърташе да го включи.

Или автомат или направо на заварка Тъй като не съм го докарал до заварка а и се надявам да не се наложи просто ще внимавам какво правя и като издъхне ще го сменя.

А и има още нещо... моята жена едва ли ще скочи сутринта в големия студ и сняг да търси ключ за да включи хъбове които така или инъче се смята, че са автоматични

Мнението ми е, че или са автоматични или не. Ако са изправни няма нужда да ги пипаш

В моя случа, хъба си работи без проблеми... просто отвреме на време подрънква

Щом няма решение, го прехвърлям към графата - като се счупи ще се смени
                Смятам, че си нямаш представа какво говориш!
                Автоматичния хъб като се счупи остава зацепен с опция "самоизплюване".
                зацепването на ръчния не изисква ключ.
                Ако зацепиш автоматичния на "LOCK", си осигуряваш преден мост, който може да се включва и в движение.
                Това което е изтръгнал колегата ти е тема за виц.

Коментар

Гайката по средата която се завърта за да се сложи в положение LOCK е възможно да се счупи... точно това се случи на Patrol-а на колегата. Дори имаше някой друг във формума който показваше счупена такава.

В моя случай аз никога не съм я местил, предният собственик и той, така, че предпочитам да не експериментирам.

Както и да е, темата беше дали може да се ремонтира или не.

Няма смисъл да се обсъжда каквото и да е друго. Изхода е, че не се ремонтират хъбовете
                  We Are All Connected!

Коментар

Здравейте,
                    Още от преди 2 години имам едни грижи с десния хъб на моето патролче. Като мина през дупка или на рязко ускорение, от време на време хъба се опитва да зацепи.

До колкото разгледах начина на работа на автоматичните хъбове, палчето което зацепва просто не се задържа на мястото си.

Проблема изобщо не е фатален, просто трябва да намаля и да включа/изключа 4х4 и проблема изчезва.

Въпросът ми е има ли възможност това да се поправи или да го дочакам да се дочупи и да си поръчвам нов ?
                    Здравей колега
                    най малкото разглоби хъба, накисни го в нафта или керосин и много добре измии старата грес. След това сложи ама много малко грес и по рядка/ аз на Тераното сложих грес за централно мазане на камион/. Дано това да ти е бил проблема. При мен беше това и от хаотично зацепване на хъба при висока скорост цчупи въпросното палче което го включва и излкючва.
                    NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

... Няма смисъл да се обсъжда каквото и да е друго. ...
                      Дори и това как да НЕ ги счупиш?!? Е, твоя работа. Като си баровец - троши ги и си плащай. Преди време по моргите за патрулски хъб искаха по 350 левчета за бройка.

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                      Това което е изтръгнал колегата ти е тема за виц.
                      А бе, че не е виц - не е. Това за превключването е от цам и като не е използвано откак е излязло от завода се запича и може да се счупи без особен зор. Питай ме отде знам ... Ама решението е лесно. Хората са измислили WD40.
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-01-10, 07:40.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Колеги, днес разглобихме хъба... оказа се че левият е сдал багажа (явно от доста време) а десният само е сигнализирал за проблема.

Та сега въпроса е следният, автоматичните хъбове от Y60 пасват ли на Y61?
                        We Are All Connected!

Коментар

Трябва да са еднакви.
                          LZ1HRD

Коментар

Колеги, днес разглобихме хъба... оказа се че левият е сдал багажа (явно от доста време) а десният само е сигнализирал за проблема.

Аз съм пробвал отУ61 на У60 не стават.

Коментар

Благодаря за информацията
                              We Are All Connected!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X