Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При движение на 4x4 скорост над 50км/ч

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• При движение на 4x4 скорост над 50км/ч

Става дума за нисан патрол y60 2.8тд.
    При движение на 4x4 скорост над 50км/ч ми се струва че има някаква вибрация, дали се далжи на прескачащ хъб или на нещо друго при по-ниска скорост не се усеща.

Какво мислите като цяло за движение на 4x4 при парт тайм джип при по-висока скорост примерно 100

До: При движение на 4x4 скорост над 50км/ч

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
    Какво мислите като цяло за движение на 4x4 при парт тайм джип при по-висока скорост примерно 100
    ...все лоши неща мислим. И за машината, и за водача.

Коментар

По този въпрос-до колко е не много вредно за 4х4 системата 80 км/ч?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ...все лоши неща мислим. И за машината, и за водача.
        И що така?

Допустими скорости при различни режими според наръчника на Хюндая (с плътна стрелка са икономичните скорости, а с пунктир - допустимите):

Ние не сме неутрални!

Коментар

и на нашия патрул дълга база, 3.3Д, над 50км/ч почва да вие предния диференциал. май беше препоръчително да не се вдига над 60? поне така съм чувал само, обаче мисля че на 4х4 поне до 80 би трябвало да може да се кара, верно че е парт-тайм (не че много ги разбирам), ама мисля че при мен по-скоро се дължи на повреда... но вече със 100 да караш, пък и с 80, ако можеш да ги поддържаш на 4х4, то тогава по-добре си пусни задното само, защо ти е 4х4 при такава скорост, явно пътя тогава позволява само задно.
          stay up and keep shining!!

Коментар

По темата:На хлъзгав път,бих включил преден мост и на собствен автомобил,но не бих карал с много висока скорост,ако случаят не е спешен.Не е свързано само с грижа за трансмисията,по-скоро за обща безопасност на движението.
            P.S.Да,знам разликите на парттайма...Да кажем,че са ми ясни нещата. И всичко е по преценка.
            Последно редактирано от Yaro; 20-12-09, 11:26.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Пуснах темата защото прибегнах до 4по4 бързи на патрула,
              вчера когато не беше разчистено сутринта. Разликата е осезаема и си струва на неразчистен сняг, днес вече карам само на задно.

Забелязах че има малко повече вибрации и се чудя от какво са дали е хъб които прищраква или друго или е нормално някои има ли идея каде мога да ида да погледнат и да кажат дали е нормално . Примерно Митко Фулдата или някои по към резиденция бояна може ли да ми споделите каде да намеря точния човек за такъв въпрос. Някакви идей.

Коментар

Колега, 100% имаш разбито каре на предния кардан . Имах подобен случай с Исузото. Сега няма никаква разлика. Само в завой затяга, но то е обяснимо.
                Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                0894328706

Коментар

и аз съм за кардана!
                  иначе съм карал Патрула с 90км. на 4х4 по едни полета...до сега не съм разбрал да е проблем. всеки с акъла си обаче

Коментар

Е то за да разбереш, трябва база за сравнение.
                    Като не си карал фул-тайм, парт-тайм ти се струва нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Е то за да разбереш, трябва база за сравнение.
                      Като не си карал фул-тайм, парт-тайм ти се струва нормално.
                      Е аз ти казвах на Баха-та да дадеш Гранда да врътна едно кръгче, та да имам база за сравнение, ама ти - не ...

Пък темата не е толкова за + и - на парт-тайма, а за това дали има някакъв проблем за трансмисията да се кара с по-висока скорост на 4х4.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Нисан патрол 3литров дизел фултайм съм го карал на двойното с 80,90 без никакви забележки.Но нещата не стояха така с Мерцедес G класа парк тайм.Бях забравил двойното и настилката беше сух асвалт.......усети се осезаемо особенно в завой.Еле издържа докато се усетя за какво иде реч.

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
                          ... Примерно Митко Фулдата или някои по към резиденция бояна може ли да ми споделите каде да намеря точния човек за такъв въпрос. Някакви идей.
                          Той и Митко и аз сме "от другата страна" 20км. по диагонал на Сф-то, но ако ти се идва да го гледаме на канала, звънкай и се дотъркалвай
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
                            Нисан патрол 3литров дизел фултайм ...
                            Патрол фултайм?!?
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
                              Мерцедес G класа парк тайм.
                              Мерцедес G класа парк тайм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X