Закупих си устройство за автоматично включване на светлините от "Конрад". Захраних го от кабелите на ключа за светлини, но ми включва габаритите и десния фар. Има ли някой представа как трябва да се свърже за да свети и левия фар автоматично.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автоматични светлини за Терано 2
Свий
X
-
До: Автоматични светлини за Терано 2
Нещо схема, картинка, снимка поне?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
-
Абе да ти кажа и аз бях сложил такива на тераното. Дали бяха некачествени не знам, ама ми изгоря копчето за включването им. Не разбирам много от тоци и жици ама изгоря копчето. Пък може и да е било монтирон неправилно. Та беше много неприятно.
Иначе е глезотия.
УспехГласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.
Коментар
-
Понеже схемата остана в гаража където е и колата ще я опиша по спомен. Кабел за захранване на устроиството + след контакния ключ. Кабел за светлини + преди ключа за светлини. Кабел за светлините след ключа. Кабели за габарити леви, габарити десни. Резервен кабел (вероятно за контролна крушка) и маса. В случая става въпрос, че устройството работи след 4 секунда, но не включва левия фар, а при превключване ръчно от ключа светват и двата. Вероятно има някакви релета за леви и десни светлини, но не успях да ги намеря. Въпроса е ако някой вече е поставил такова устройство на Терано да сподели как го е направил. Иначе това което ми идва на ума е от десния фар през реле да сработва и десния, понеже вероятно инсталацията не е изчислена за товар от две крушки.[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
Фаровете не са ли на отделни предпазители?Първоначално публикуван от nola Преглед на мнениеЗакупих си устройство за автоматично вкл'чване на светлините от "Конрад". Захраних го от кабелите на ключа за светлини, но ми включва габаритите и десния фар. Има ли някой представа как трябва да се свърже за да свети и левия фар автоматично.
Коментар
-
от ключа пуска + само по един кабел. Към него вързах кабела посочен за светлини след ключа. Това което не проверих, данеби през ключа да прекъсва и маса някаква. От схемите които намерих нищо неможах да се ориентирам. То небяха релета, ключове, бушони, куплонги и други джаджи.[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
Понеже не можах да спя, за да мисля къде е проблема, разглобих отново таблото. Оказа се, че наистина ключа пуска + за фаровете по два кабела. Даже има и един кабел, който е отделно от голямата клема, на който също се се появява + и него захраних. В крайна сметка, при запалване на двигателя устройството се включва след 4сек. Работят габаритите и късите светлини, но ... не сработват дългите. Само светкавицата работи, но това е малък проблем. Включва се ключа за късите светлини и се появяват и дългите.
Абе, този гъдел не е проста работа. По скоро ел. схемата на Нисан Терано 2 е японска работа
[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
айде малко жокери
дългите са включени постоянно
късите се пуска през реле през ключа
а и освен тва при превключва маси релето (ако не бъркам)
абе разгледай си схемата като хората
но мисля че подхождаш неправилно щото прекъсваш след ключа а не преди негоИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Tова устройство си е "байпас" на ключа. Самото то се захранва от контактнич ключ. Взема + за светлините преди ключа за фаровете и при стартиране на дигателя изчаква определеното време и пуска фаровете и габаритите след ключа за фарове. Просто е, ама докато разбера кой кабел за какво е зор видях. между другото, десните фарове сработват през две релета, а левите директно. Абе лесно си беше на Ладите и Москвичите, ама нали трябва да вървим напред, сега ще се мъчиме.[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
Коментар
-
здравейте пиша за първи път в този форум,така че може нещо да объркам,както и да е.Ако не си решил проблема с фаровете,може да ми звъннеш0886917755 да ти покажа как съм ги направил на моя(Форд Маверик 2,4I 12V) става дума за 4релета (1то не е задължително,прекъсва фаровете когато въртиш на стартер)другите3 са преди ключа.Форд Маверик 2,4i 12v 1994.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар