Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един горд собственик на Нисан Терано2 2,7 ТДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още един горд собственик на Нисан Терано2 2,7 ТДИ

Здравейте колеги, от доста време следя форума и реших да се похваля - от месец съм горд собственик на Нисан Терано 2 - дълга база, 2001г., 2,7ТДИ, десен волан с клима, кожа и ред глезотии на символична цена. До момента имах Land Rover Freelander за който няма да коментирам нищо .
    За този 1 месец мога да споделя някакви впечатления от пропатуваните 1500км по асвалт и разходите по обслужването. Разхода на нисана е учудващо нисък извън града при скорост 110-120км/ч - 8,4 литра/100км. Градско - 10,4-11 литра. Вапреки голямото купе - дълга база джипа е много "пъргав" ускорява добре и като максимална скорост 160-170км/ч не са проблем, друг е въпроса дали е здравословно да се кара така . Това което ми направи впечаление, е че е много стабилен в завоите и при висока скорост, няма го типичното залюляване - карал съм Kia Sportage която е доста нестабилна въпреки че е по ниска от Нисан-а.
    Относно обслужването цените са много приемливи има леки автомобили с доста по-скъпи консумативи. Ето и разходите до момента в случай, че някой бъдещ собственик се двоуми дали да бъде Нисан Терано или друга марка:
    -Масло Валволин полусинтетика 6 литра + маслен филтър- 63 лв.
    -Ремъци трапецовидни - 3бр. - 30лв.
    -Горивен филтър - 23лв.
    -Предни накладки Текстар - 55лв.
    До момента само веднъж се наложи да пробвам възможностите му извън пътя и спрямо Freelandera, който няма ниски разликата е огромна.
    Като заключение за краткото време за което притежавам и управлявам Нисан Терано мога да кажа, че оправда напълно нуждите и очакванията ми - евтино обслужване, икономичен пъргав дизелов двигател, добра возия и поведение на пътя и извън него .

До: Още един горд собственик на Нисан Терано2 2,7 ТДИ

Честито! Милион безаварийни километри.

Сега едно уточнение за скоростта - само си си мислел че си с толкова. Като си бил със 160, реално си бил с около 135-140. Показват по-малко гадините. Виж ако му инсталираш едни 31 инчови гуметки, става точен като GPS.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз отскоро съм собственик на такова и мога да те уверя че не сбъркал ама хич.

Аз засичах смесен разход - предимно градско, малко на дълго и малко на 4х4 - за 330км заредих 33литра което си е 10/100.

Пак ще го засичам но определено в самото начало карах по-полека, сега карам бързо и ми се струва че ще глътне повече.

Коментар

Честито много безаварийни километри.
        Nissan Terrano 92г. 2.7 ТД

Коментар

Честито! Хиляди безаварийни километри и дълго време да ти доставя радости на пътя и извън него!
          Април, май тази година се бях засилил да търся Фрийлендър от Англия, но почетох доста и се отказах от него. Впоследствие се заглеждах в Диско 2, Терано 2 или Фронтера Б, като изискването беше за къса база. Стори ми се, че при първите две късата и дългата бази са еднакво дълги ( може и да греша, така ми изглеждаха на снимките ) и в крайна сметка си взех Фронти от Германия.
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Добре дошъл в отбора!!!
            Много и безаварийни километри и се надявам по-вече да се хвалиш къде и какви щуротии си правил с колицата.
            Mitsubishi Pajero 2800+
            Stop the earth I want to get down

Коментар

От: Още един горд собственик на Нисан Терано2 2,7 ТДИ

тези цени реални ли са на мен ми казаха около 600 лева смяна на масла и ремаци ролки днес си купих терано 2,7 къса база дизел и се притесних с тези цени които ми казаха

Коментар

Първоначално публикуван от shoto Преглед на мнение
                тези цени реални ли са на мен ми казаха около 600 лева смяна на масла и ремаци ролки днес си купих терано 2,7 къса база дизел и се притесних с тези цени които ми казаха
                Еми сложи едни още 200лв за масла на скорости, раздатка и дифове + 200лв за труд, и нещата се връзват.

А дали си струва да дадеш някому 200лв за труд - всеки преценява за себе си.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес обслужих мойто Терано 2.7ТДИ масло - Mobil 10-40 17лв/л , маслен филтър 17лв, горивен филтър 38лв, въздушен филтър 28лв, термостат 25 лв, накладки предни 61 лв, един кормилен накрайник 40 лв, промивка на двигатела 20 лв. и добавка към маслото 32 лв., гресиране на каретата, проверка на маслата на дифовете кутия и раздатка и труд общо 410 лв.
                  Последно редактирано от baraka_4x4; 03-12-10, 18:15. Причина: допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X