Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виене в диференциала на Терано 2 бензин 2000г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Виене в диференциала на Терано 2 бензин 2000г.

Здравейте. Започна да се появява шум в диференциала и отидох при приятел с крик. Той е категоричен , че са лагерите на пиньона. Шуми не много силно , но все пак се чува.Посъветва ме да смачкам един банан и да го сложа в диференциала. Шума леко намаля, но не спря. Има ли някой да смени лагерите или да потърся нов диф. Тегля лодка и не ми се рискува да заседна някъде в пустошта. Да вметна , че маслото в дифа е на не повече от 50-60 хил- км. На пробката имаше една стружка колкото лещено зърно.
    Премам всякакви съвети. Знам , че е специфичен ремонт и не всеки го умее.

Смачкай още един банан и съвсем ще спре.

Сори, не се сдържах.

Ако ти се занимава с диф - ремонтирай. Ама не вярвам мостовете по моргите да са свършили. Трябва ти от бензинка (без значение какава, само да е ръчка) или от 2.7TD (с квадратните фарове, без интеркулер, пак ръчка). Ако е с голямото прасе (малкото е с капак отзад, предполагам твоето е такова) - по-добре.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Всичките с едно число ли са?

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      всичките бензинки ръчка и всичките дизели без интеркулер, ръчка, са с едно число. Затова съм и уточнил от какво точно да търси. 4.625 е числото.

Благодарности за ценното инфо. Ще се търси мост. Ако е с голямото прасе ще се наложи ли корекция на кардана?
    Имах кемпер мерцедес 77 набор и му смених моста с по голям диф и кардана стана на магия.
    Номера с банана ми го каза приятел много известен в монтьорските среди и аз реагирах по същия начин , но реших да пробвам .

Коментар

Как банан бре човек !? ​​​​​​
      Такива псевдо майстори баячи с банани, червени пипери, яйца и др. хранителни продукти - далеч от тях !

Относно дифовете до колкото знам при двата модела са с различни предавателни числа, та търси точно като твоя, както те е посъветвал Спарки.
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
        Как банан бре човек !? ​​​​​​
        Такива псевдо майстори баячи с банани, червени пипери, яйца и др. хранителни продукти - далеч от тях !

Относно дифовете до колкото знам при двата модела са с различни предавателни числа, та търси точно като твоя, както те е посъветвал Спарки.
        Писал съм точно от какво да търси дифове. Сигурно знам защо съм го писал. ВСИЧКИ бензинки и ВСИЧКИ 2.7 без интеркулер, ако са ръчка, са 4.625. Толкоз! Независимо от година, фарове, модел и т.н. Дори да си вземе от бензинка след 2000г, пак ще е 4.625.

Ако е с голямото прасе го вземи заедно с кардана, да. И скоростите са различни. Съответно кардана е с различна дължина.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          Това имах на предвид и аз.
          Спомням си от друга тема, беше писал, че при бензина и 2.7 101 коня, дифовете са еднакви (малкото прасе).
          При 2.7 125 к. с. са с друго предавателно число ,. 😁

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Има и голямо и малко прасе и с двете предавателни числа.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X