Здравейте, колеги и за много години. Имам следните питания относно Терано 2.7тди къса база1999г. Бош система. Джипката надува в разширителният съд, но антифриза изглежда бистър, въпросният джип ми го предлагат за 5500лв(без пазарлък за момента), италянски е и наистина няма ръжди(основното, което ме блазни), нови гуми, документално всичко е платено, нова ходова част. Та въпросът ми е да се впускам ли в приключение да го купя, да го оправя и да си го карам или въобще да не се занимавам. Предполагам проблемът е в гарнитурата на главата или в самата глава. Интересува ме скъп ли е ремонта ако само трябва да се шлайфа неговата си глава(заедно с надуването на главата за проба, шлайф, напасване на клапани, нови гарнитури, болтове и тн.) И вторият вариянт, в който да се вземе друга глава(и същите процедури като по-горе описаните). Също, какви подводни камъни могат да излязат около този проблем. Искам да отбележа, че джипката пали нормално и след около 10-15мин. започва да бълбука антифриза в разширителният съд, работи добре, без шумове и пали от четвърт. Другият вариянт, който ми минава през главата е друг мотор(например без гнп, стартер, и алтернатор, тъй като мога да използавм тези от джипа) и въобще да не се занимавам с въпросният ремонт, но знае ли човек на какво ще случи. Всяко мнение и съвет ще ми е от полза, благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Прегрято терано 2.7тди 1999г.
Свий
X
-
Спукана глава или блок.... ако си виждал махната глава от такова, колко тежи и колко е масивна, нямаше да говориш такива небивалици.
Блок на това се пука от ЗВЕРСКО надуване (над 2 бара), много гориво, много тежък крак, и много проветриво място между ушите на задкормилното устройство.Ако липсва само едно от изброените, нещата не се случват.
Останал е без охлаждане и е метнал гарнитура. Толкоз. Може да е кривнал и глава, но малко вероятно и поправимо - един вятър (не вярвам да е над 2-3 десети), нова гарнитура, и толкоз. Колко струва такова нещо в момента, нямам идея.
Тоя двигател е мислен да може да се ремонтира. Например, фабрично е с ризи, дето фабрично са направени да се сменят. Може да се направи буквално нов.Последно редактирано от sparkybg; 18-01-25, 20:37.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Не ти трябва този ''таралеж за възглавница'' човека гледа да се отърве от него, дори може да намали цената за 7-8к може на намериш малко по старото със кръглите фарове.
Коментар
-
То и това, колега е с кръглите фарове(99-та година е), но наистина мисля, че продавача гледа да се отърве от него. Първо щял да му смени главата или гарнитурата и да си го кара, после търсел друг мотор, накрая мислел друг джип да си взима защото майстора му бил много зает и нямало кой да му го оправи. Но определено се отказах от въпросният джип.
-
-
Малко развитие по темата. След недълго мислене се сдобих с въпросната джипка. Както по-горе бях написал, тераното няма точка ръжда никъде и не е мазано с нищо, с нови тампони навсякъде, нови амортисьори, карета на карданите, нови гуми АТ. След обстоен оглед по ламарините, рамата, окачването и околко 10-15 км каране по черно(тествне на бързи/бавни слушане за шумуве от раздатка, дифове и хъбове), си стиснахме ръцете. Та отново съм в нисан групата
. Относно проблема с мотора, след като при предишният собственик главата е шлайфана и проверена, блокът също е шлайфан, събрали са мотора, но пак надува. Вече почти 200км го карам така(естествено в града, та и да стане нещо да съм наблизо). Пали си нормално, не пуши(освен при изфорсиране - леко сиво синкав дим), има си парно - и сравнително бързо започва да духа топло, при външна температура около 2-3 градуса, стрелката на температурата седи доста под средата, не губи антифриз и не го меша с маслото, но бълбука в казанчето. Най-вероятно ще се взима друг мотор и няма да се занимавам с този, но въпреки това ми е интересно какъв може да е проблема с него. Та плановете са, смяна на мотора и по-нататък във времето окачване, гуми и тн. Друг проблем, който забелязвам са светлините на тераното - никакви ги няма нито късите, нито дългите, с обикновени крушки H4 е, но нищо не се вижда. Гледам доста колеги слагат китайските 7инчови с ангелски очи, та въпросът ми е, труден ли е монтажът, преправя ли се нещо по инсталацията или си има преходници, хубаво ли светят и могат ли да се регулират?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Anatoli Penev Преглед на мнение...нови тампони навсякъде... ...карета на карданите...
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Само на горните носачи са афтърмаркет(само тях не е намерил в оригинал), навсякъде другаде са оригинални(момчето пазеше опаковките + фактурата). А относно светлините, как да ги оправя, с нови китайски 7инчови лед фарове или някаква друга алтернатива бихте предложили?
-
Ako отражателите са в добро състочние, то е редно да се проверят какви точно Н4 лампи са вътре и да бъдат заменени с Осрам от серия с повишено светоотдаване. Много важно е да се измери напрежението което достига до лампата директно на нейния цокъл. Защото съм виждал драстични разлики - пад на напрежение от порядъка на 3 волта и лампите светят като църковни свещи
-
-
Крепежите са шашави, особено ако се иска запазване на функцията на моторчетата за вдигане/сваляне. Иначе почти всякакви 7 инчови кръгли фарове стават.
Имам тема с подробности покрай призаждане на ксенонови лупи, но ще трябва да се поразтършуваш - доста е стара.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Тука някои хора могат да ме линчуват за мнението, но все пак да кажа- имал съм успех със добавка за охладителна течност, която запълва евентуалната пукнатина или пробива във водната риза. В случая на един доста прежален двигател и автомобил, по същия начин надуваше, бълбукаше и губеше много малко течност. За поне половина година каране, проблема го реши.
Иначе за джантите-виж дали във отворите за болтовете има метални вложки със конус. Ако да- може да ползваш стандартни гайки. Ако не, ти трябват гайки със шайби. Естествено много хора слагат обикновенни гайки но не е правилно и е опасно, ако няма споменатите конусовидни вложки.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар