Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Минусови джанти за Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Минусови джанти за Терано 2

Здравейте, колеги,

Разглеждам опции да си закупя минусови джанти за Терано 2 и гуми за кал, понеже влизам
    често по черни пътища и гората /и ловец съм и рибар съм/.

В момента съм с оригиналните алуминиеви джанти от Nissan Terrano II 16" 6х139.7, централен отвор-106, с гуми 235/70/16 М/S Goodyear.

Виждам много обяви, но не мога да се ориентирам: мога ли да сложа 15’, или заради дисковете трябва да сложа отново 16’.
    Какви параметри на джанта да търся (в момента джантите са +, до колко - ??), така че да нямам промяна във височината, както и риск от опиране при завиване.

Джипката, ако има значение е Терано 2, 2,7 tdi, 2000г, стоково окачване, не искам да махам калобраните.

За гумите за кал съм се насочил към китайчета, не търся комфорт, целта е да мога да излизам от гората. Последно гледах тези 235/70R16LT 110/107Q ROADMARCH
    PRIMEMASTER M/T II

Предварително благодаря за коментарите!
    Поздрави 🍻🍺

Toyota RAV4 III 2.2 D-4D 136 Hp
    Nissan Terrano II R20 2.7 TDi 125 Hp

Тези ще станат ли на Тераното без рязане и махане на елементи и какъв размер гумени да заложа?
    Прикачени файлове
    Toyota RAV4 III 2.2 D-4D 136 Hp
    Nissan Terrano II R20 2.7 TDi 125 Hp

Коментар

Джанти до ЕТ 0 няма да имаш проблеми. Това със заводския размер гуми 235/70/16.
      Ако искаш 15"-ки задължително трябва да мериш на място дали няма да опират спирачните апарати.
      Оригиналните джанти на Тераното мисля, че бяха с офсет +24.
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
        Джанти до ЕТ 0 няма да имаш проблеми. Това със заводския размер гуми 235/70/16.
        Ако искаш 15"-ки задължително трябва да мериш на място дали няма да опират спирачните апарати.
        Оригиналните джанти на Тераното мисля, че бяха с офсет +24.
        А с -20 какъв проблем може да имам, понеже с нулев немога да намеря? В момента съм с гуми 245/75 16

Коментар

Първоначално публикуван от naiden79 Преглед на мнение

А с -20 какъв проблем може да имам, понеже с нулев немога да намеря? В момента съм с гуми 245/75 16
          Мисля с този размер гуми ще опират при завой. Но не мога да го твърдя на 100 %, тъй като не съм го пробвал лично.
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Централния отвор е 100 а не 106.Джанти 15 цола не опират по спирачни апарати и т.н.т.Стават си идеално,не знам кой пусна мухата че опирали.А щом не искаш да пипаш окачване и не искаш да бягаш от предписания размер гуми по добре си сложи едни фланци 15-20 ММ.Че с минусовите джанти ще имаш много кал по стъклата и огледалата

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение

Мисля с този размер гуми ще опират при завой. Но не мога да го твърдя на 100 %, тъй като не съм го пробвал лично.
              Вчера сложих джанти с нулев офсет и гумите 245/75/16, леко закачат калобрана от вътрешната страна при завиване. С леко подрязване на вътрешната страна на калобрана, проблема се реши. С - 20 наистина ще има проблем

Коментар

Здравейте,

Аз се интересувам от оригиналните алуминиеви джанти и въпроса ми е дали се продават?

Коментар

Сложи едни 31-ци и не се занимавай с глупости. После ще питаш що толкова често правиш предница или колко да е голям чука, с който да скълцаш задната част на предния калник, щото опира.

Не, с -20 и тия гуми няма да стане без рязане.

И не на последно място - поведението на джипката, включително като клатене, с фланци ще оправиш маргинално. Окачването отговаря за това. Който се качеше на първото ми терано, след втория завой установяваше че ако с неговото го вземе по същия начин ще се пребие. С джанти +10 от Паджеро и 265/75/15.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X