Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2002г , 3.0 , 113kW - странен проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 2002г , 3.0 , 113kW - странен проблем

Колата е 12.2002 г, ръчни скорости 3.0 , 154 к.с
    На 1-ва , 2-ра и 5-та скорости колата набира както си трябва. Има много мощност и силно ускорение.
    НО само на 3-та и 4-та 'забива' на 2000 оборота и няма мощност.

Проблема понякога го няма, когато е студена понякога е наред.

Имаш датчик за неутрална върху скоростите. Но тя и грешки трябв а да е натрупала. Като ги прочетеш може да бабуваме и по-нататък. Но най-вероятно е това - или датчик (по-вероятно, предвид различното поведение при различни предавки).

Другото е, ако на това возило не си му чистил входящия колектор, EGR-а и не си му сменил свещите, гледай да го свършиш максимално бързо. Както и проверка и калибриране на турбото при първи симптоми, както и проверка на дебитомера, или направо смяна - аз си го набавям нов още преди да съм регистрирал возилото и изобщо не ме интересува в какво състояние е стария. Имам наличен, впрочем, и гарантирано читав, който ще изкара доста. Само не помня дали е Pierburg или Bosch.

Но, прочети му грешките. Важно е. Има няколко (тая за дебитомера и още 2-3), при които трябва веднага да се взимат мерки, иначе може да приключиш с дупка в някое бутало без никакво предупреждение.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моя кола до това положение няма да пусна. Това е на приятел 'душманин' , който кара "докато върви"

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Имаш датчик за неутрална върху скоростите. Но тя и грешки трябв а да е натрупала. Като ги прочетеш може да бабуваме и по-нататък. Но най-вероятно е това - или датчик (по-вероятно, предвид различното поведение при различни предавки).

Другото е, ако на това возило не си му чистил входящия колектор, EGR-а и не си му сменил свещите, гледай да го свършиш максимално бързо. Както и проверка и калибриране на турбото при първи симптоми, както и проверка на дебитомера, или направо смяна - аз си го набавям нов още преди да съм регистрирал возилото и изобщо не ме интересува в какво състояние е стария. Имам наличен, впрочем, и гарантирано читав, който ще изкара доста. Само не помня дали е Pierburg или Bosch.

Но, прочети му грешките. Важно е. Има няколко (тая за дебитомера и още 2-3), при които трябва веднага да се взимат мерки, иначе може да приключиш с дупка в някое бутало без никакво предупреждение.
        Датчика за наутрална се оказа. При четене на данни се вижда как на 1, 3, 5 и задна дава сигнал, а на неутрална, 3 и 4 не дава...
        По твои наблюдения датчика ли е за смяна, или вътре в кутията нещото 'лоста' дето го натиска се е износил? Кое се случва по-често?

Коментар

Не съм сменял никога, просто знам че го има. Според мен по-скоро самия датчик, не кутията.

Не знам и от къде се сменя - дали отдолу, или отгоре трябва да се махне централна конзола и капаците под нея. 2 пъти съм махал кутия, веднъж съм сменял мотор, но не съм гледал задълбочено, пък и мина време от тогава.
          Последно редактирано от sparkybg; 12-01-25, 00:58.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Извади куплунга, и... колата вече върви. Ще го правите на пролет. Датчика е на кофти място. Обикновенно само се регулира.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Нов проблем се появи в това Nissan terano 3l disel.
              В моменти мотора е по-шумен,работи като голф 2 дизел.появява се на моменти този проблем - Тогава губи мощност сякаш турбокомпресор не работи. Трудно потегля гасне на първа.На изкачване едвам едвам. Горивния филтър е на 1000км

Оставена в сервиза - след 2 дена я палят и : "Върви като змей , нищо й няма."

Коментар

Четене на грешки, гледане на живи данни.

По принцип мяза на помпа или неадекватно турбо, но без диагностика, толкоз.

Коментар

0077 P7-F/INJ TIMG FB

грешката е постоянна и след триене пак се появява веднага след запалване.
                  Ясно го описва ai на ГОШО , но имам въпрос.
                  - може ли проблема да е от разтегната верига? Или да търся първо ел.проблеми на ДКВ ?

Коментар

Да беше споделил какво стана с предишната грешка, щеше да е полезно за другите. Или ти само питаш, не казваш.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

На трилитрово терано това в значи авансатор, тоест помпа. Чест проблем на тия помпи. За щастие има кой да я нарави. Потърси "VP44 сервиз" и ще ти излязат доволно варианти.

При махането трябва да се застопори средното зъбно колело, щото е "трипластово" с пружина. Изобщо - трябва да се чете сервизното. За предпочитане с точните и запетайките.

...все пак, преди това препоръчвам смяна на ВСИЧКИ горивни маркучи, филтър, дифтунги. Това го прави и от въздух. Като сламка за удавник е, но все пак опитайте.

ПП: Не, проблема не може да е от разтегната верига - Между коляновия вал и помпата са само зъбни колела, при това такива с нулев луфт. Веригата е само между помпата и разпределителните валове, ама там датчици няма.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Да беше споделил какво стана с предишната грешка, щеше да е полезно за другите. Или ти само питаш, не казваш.
                        Нали написах в #4 - датчика за неутрална беше - и с изключването му се 'оправи' проблема

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          На трилитрово терано това в значи авансатор, тоест помпа. Чест проблем на тия помпи. За щастие има кой да я нарави. Потърси "VP44 сервиз" и ще ти излязат доволно варианти.

При махането трябва да се застопори средното зъбно колело, щото е "трипластово" с пружина. Изобщо - трябва да се чете сервизното. За предпочитане с точните и запетайките.

...все пак, преди това препоръчвам смяна на ВСИЧКИ горивни маркучи, филтър, дифтунги. Това го прави и от въздух. Като сламка за удавник е, но все пак опитайте.

ПП: Не, проблема не може да е от разтегната верига - Между коляновия вал и помпата са само зъбни колела, при това такива с нулев луфт. Веригата е само между помпата и разпределителните валове, ама там датчици няма.
                          Това, че кода се появява веднага след палене не сочи ли вероятност датчика на КВ да е проблемен?
                          Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 28-06-25, 16:21.

Коментар

В менюто имаш обороти КВ и обороти на помпата - четохте ли ги ?

Коментар

Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
                              В менюто имаш обороти КВ и обороти на помпата - четохте ли ги ?
                              Не, какво трябва да гледам там? Ще подскажеш ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X