Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Terrano II - гуми

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Nissan Terrano II - гуми

    Здрвейте, колеги!
    Прегледах доста теми с подобно заглавие, но не открих нужната ми информация и затова реших да пусна нова.
    Та, време да е сменя гумите на Тераното - до сега бях с bfgoodrich all terrain ko2 baja champion 245/70/16. Мнението ми е, че на асфалта са нестабилни и сякаш идват тежки за Тераното и имах проблеми при спирането (спирачната система е изрядна).
    Като цяло търся гуми, които да са подходящи и за асфалта и извън него - някаква златна среда, ако е възможно да се обсъжда тактава.
    Моля, споделете мнение за марки A/T гуми, които според вас биха били стабилни върху асфалта и с възможности извън пътя.
    Благодаря предварително!
    Последно редактирано от smokypasha; 26-01-24, 14:26.

  • #2
    Здравей,
    Имах Терано за кратко със споменатите от теб гуми. Чудех се,защо не чувствам колата стабилна по магистрала,нито по завоите из Родопа планина. Гумите бяха почти нови- на две години. Реших да ги сменя с изпитаната от мен марка COOPER DISCOVERER AT3 и нещата коренно се промениха. Нисанчето не поднасяше в завои,спираше учудващо добре и най важното е ,че изчезна шумът причинен от предишните гуми. На TLC 70 слагам втори чифт и нямам забележки. Извън асфалта за мен са доста задоволителни освен на лед.
    Успех в избора.

    Коментар


    • #3
      Аз съм със NEXEN Roadian M/T 15ки. Въпреки че се водят M/T, не са неприятно шумни на асфалт и не ми завишиха разхода. Сцеплението на асфалт също бива,дори на мокър. На кал, мокра трева/ливада и общо каране по черно са отлични. Най-учудващото за мен обаче беше, че се справят страхотно на сняг.

      Коментар


      • #4
        Аз втора година карам с goodyear wrangler adventure AT 245/75 16 . На асвалт и сняг никакви забележки, в калта също се представят прилично. По леки са от повечето аналози заради кевлара

        Коментар


        • #5
          Първоначално публикуван от GOGO20 Преглед на мнение
          ...Гумите бяха почти нови- на две години.
          Това са гуми горе-долу в средата на смисления си живот. На третата зима вече са драстично по-зле отколкото на първата, а след 4-тата са тотален ташак. Независимо от марката и модела.

          Първоначално публикуван от GOGO20 Преглед на мнение
          Реших да ги сменя с изпитаната от мен марка COOPER DISCOVERER AT3 и нещата коренно се промениха.
          Въпоросните точно върху Терано още на втората зима хич не бяха цвете за мирисане, а след това бяха буквално трагични. Като го изръчках (чипосано 3.0 на около 180 коня) Тераното дрифтеше на сух асфалт, ама от гумите не се чуваше свирене, ами звук като от пързалящи се галоши. Още на втората зима при влажно-мъгливо време и подходящо спрял върху повдигната пешеходна пътека, трябваше да дам всичката газ за да я изкача, или да пускам двойното. За по-тежка кола с постоянно двойно може и да не са толкова трагични, но върху късо терано категорично са МНОГО зле.

          Сега съм с Toyo Open Country AT +, върху друго возило и ми се струват доста по-добре във всяко отношение.

          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • #6
            Да доложа и аз:

            Четвърта година и над 50 хил. км карам с китайски Roadcruza RA1100.

            Още от нови просвирват в топло време при завиване, както и при спиране. При ниска скорост. Онзи ден в Пловдив беше 25 градуса - продължават да си просвирват.

            Ако не си насилваш късмета - в снега се държат адекватно, като за АТ гума. Пробвано миналата седмица на заледен път със завои в Родопите.


            За мен, след 4 години и 50+ хил км са със сравнително добри качества.

            Мисля идната есен да ги сменя на 5 години и 60 хил км. Вероятно пак със същите.

            Цената им е на 2/3 от BFG AT. Галоши ще станат на 70 хил ( BFG биха се изтъркали на 100 хил.км). За мен каучуковата им смес е по-добра от тази на BFG AT. И се балансират лесно.


            Nissan Terrano 2,7 TDI

            Коментар


            • v.kostov
              v.kostov коментира
              Редактиране на коментар
              Колега 50 хил. не са ли края за тия гуми......

            • bullet_pk
              bullet_pk коментира
              Редактиране на коментар
              Наближават края си. Но не са чак толкова зле като каучук. И грайфер имат 8 мм. На есен - нови.
              Последно редактирано от bullet_pk; 14-02-24, 14:24.

          • #7
            Да метна и аз моите 20 стотинки по темата:

            Няколко години /само зимата/ карах с "Goodyear Wrangler Duratrac", размер 235х70х16 и мога да кажа само хубави неща за тях. Джипа се ползва основно за лов, но и има и немалък шосеен пробег, направо си е почти ежедневен автомобил. От миналата година гумите обаче започнаха доста сериозно да се пързалят на мокро, та дойде време за нови гуми, като "Duratrac"-а ги оставих да речем за "летни", а и си имат още около 1 см. грайфер.

            Поради това, че не успях да намеря от същите гуми, в началото на тази зима минах на "Patriot Renefade RT+", размер 235х70х16, тези гуми са идентични с "Radar Renefade RT+" и мога да кажа, че съм много приятно изненадан. Дано само не е това, че все още са чисто нови, но досега гумите се представиха отлично на всякакъв терен - сняг, лед, мокро, кал и т.н., зимата си беше такава и успях да ги пробвам. На асфалт нямат никакъв по-различен или силен шум от АТ, като със сигурност мога да кажа, че по време на лов /да се разбира много кал, сняг, киша, локви и т.н./, бяха доста по-проходими от "Duratrac"-а, защото на места, където обикновено преди включвах двойното, сега минавах нормално само на задно предаване.

            Renegade RT




            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X