Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциал Nissan Qashqai 4х4 J10 - 2011г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диференциал Nissan Qashqai 4х4 J10 - 2011г

Здравейте,

от известно време забелязвам леко придръпване като на тласъци от задната част при завой с ниска скорост. С приятел вдигнахме колата и при завъртане на ръка на гумите, от диференциала се усеща неразвномерно прескачане и лека вибрация.
    От доста време чувам леко виене при около 60км/ч, но го отдавах на старите зимни гуми. Сменил съм маслото с оригинално преди 2 години - без промяна. С новите шумът почти изчезна и така повече от година. Едва след появата на това придръпване осъзнах, че май не е от лагер на главина(въпреки че и те са тръгнали). При пълен десен и даване назад понякога се чува дори стържене(може да няма нищо общо с този проблем)
    Тъй като не съм достатъчно технически компетентен, както и нямам нито подходящо място и инструменти за по-подробен оглед, бихте ли препоръчали сервиз във Варна, където да проверят по-детайлно? Възможнен ли е да бъде отремонтиран диференциала, чрез подмяна на сателити и планети(ако изобщо се окаже такъв проблема) или трябва да търся алтернатива (втора ръка в неопределно състояние...) До какво може да доведе продължителното каране в това състояние?
    Благодаря предварително на отзовалите се!

Както и предния път, темата ми има невероятен интерес...То как ли иначе, като става въпрос за такъв расов представител на 4х4. Аз обаче съм т*п и упорит и ще споделя нова информация от днес.
    На друг сервиз при подаване на газ на подемника установиха скъсан тампон и доста разбито вътрешно каре. Според тях вибрацията се предава назад по кардана до диференциала. Реално при първоначалната проверка не сме гледали предницата и може и да са прави.
    Предлагат ми Blue Print.... но предпочитам да е някоя по-известна за мен марка. Може ли да препоръчате към какво да се ориентирам?

Коментар

Последните ми впечатления от BLUE PRINT са много добри, не мисля, че трябва да те притеснява. До колкото знам вече са само опаковчици, но със сигурност имат качествени попадения.
      Може да потърсиш и оригинал, но цената няма да ти хареса. Само за справка, днес си взех един О-пръстен, оригинален на Нисан, една тъпа гумичка 3 мм дебела и диаметър ф75, цената беше 27 лв. 😁

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1578738119633_block.jpeg
Прегледи:390
Размер:5.9 КБ
ID:6918073
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

А моите впечатления от въпросната марка хич не са добри.

Blueprint=Febi bilstein=SWAG. Опаковчик. Същите неща(буквално физически същите) но като Febi ще ги купиш по-евтино, понякога драстично по-евтино.

Но съвета ми е каквото можеш да набавиш оригинално и не е на перверзни цени спрямо Febi, да го купиш оригинално. Има защо.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за коментарите. Получих още 2 варианта, като единият ми е доста над бюджета, но все пак го имам предвид.
          Febest - около 400лв
          Denkerman - около 160лв

имате ли впечатления и за тях? След празниците ще трябва да планирам ремонта...

Коментар

Това са цени за тампон, каре или и двете ?
            А оригинални намери ли и на какви пари ако да ?
            Който търси , намира !

Коментар

Моя грешка. Не тампон, а маншон. Иначе цените са за комплект каре + маншон. Оригинални не намирам под 1000лв.... не знам дали е възможно старите да се рециклират.
              В общи линии май нямам голям избор...

Коментар

Изкочиха още няколко варианта като марки. Моля да споделите мнение, ако имате някакви конкретни впечатления.
                NTY - само каре
                SMR - цяла полуоска комплект
                Driveshaft - цяла полуоска комплект
                Brave - цяла полуоска комплект

Коментар

NTY са китайци и не ги препоръчвам. За другите нямам впечатления.
                  Който търси , намира !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X