Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло около масления охладител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло около масления охладител

Привет,

Автомобила е Нисан Алмера 2.2 дизел.
    Забелязах вчера, че около масления охладител има средно голям теч на масло. Според мен не е пробит , а течът е от О-пръстена м/у охладителя и блока. Представлява това :

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_20230324_085559_Chrome.jpg Прегледи:0 Размер:140.0 КБ ID:6917055

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_20230324_085538_Chrome.jpg Прегледи:0 Размер:120.2 КБ ID:6917056

Въпросът ми е следния, предполагам работата е елементарна, но не съм го правил и да питам. Мисля да действам по следния начин, дали е правилен ?

Откачам двата маркуча (мисля, че са за антифриз) след което развивам болта на охладителя който го държи. Подменям уплътнението и по обратния ред. Доливам с антифриз при необходимост в радиатора и разширителния съд.
    Има ли нещо друго за което трябва да внимавам ?
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Редът е правилен, може евентуално и да не се разкачат двата маркуча, ако дължината им позволява да се извади топлообменника. Провери първо да ли не се е разхлабила тънката гайка, която държи топлообменника към блока.
    ...
    На мен ми се е случвало гайката да се развие заедно с масления филтър, ама на голсфваген. При нисан не знам ...
    -Чем занимаетесь по жизни?
    -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Правилен трънки. В момента, в който откачи маркуча ще загуби половината антифриз в системата. Ако ще откача маркучи най-добре да си го източи предварително.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодарско за съветите ! Ако демонтажа в възможен без да свалям маркучите - така ще е. Ако се налага сваляне, първо ще източа антифриза.
        Който търси , намира !

Коментар

Неделя свърших тази работа, ама на половина. Маркучите за антифриза не се наложи да ги откачам. За съжаление О пръстена, който бях купил се оказа различен, въпреки че уж го бях проверявал на няколко места. Беше 5 мм, а този който беше на охладителя 3 мм. По-късно видях, че 5 мм-тровият става за моделите на които охладителя е на самия маслен филтър. Тъй като нямаше от къде да купя ново уплътнение в неделя, поставих пак старото. Затегнах една идея повече, тъй като при демонтажа ми се видя не достатъчно стегнато.
          За в момента теч няма.
          Който търси , намира !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X