Здравейте колеги, станах собственик на Тераното преди около година и опита ми с джипове се спира до тук. Нямам база за сравнение колко мощен трябва да е този модел. Наблюдавам, че по асфалт върви, да кажем нормално, с уговорката че трябва доста да го форсирам на 2ра, 3та, за да мога да набера и да не бавя движението дори по лек баир. В гората, обаче много много често трябва да го карам на 1ва или 2ра бавна и не говоря за нещо много тежко като терен. По по-стръмни горски пътища(тип "дърварски", утъпкани и достатъчно широки) задължително иска 1ва бавна. Това ли е нормалното поведение на такава машина или да търся проблем? За по точна представа - онзи ден карах по неутъпкан сняг с дълбочина 30тина 40 см, и когато сложа 2ра бавна направо гасне с газ до края, иска първа. Джипа не е с механично ГНП, с гуми 235/75/15 е и е обслужен (масла и т.н.) Мнение, идея или съвет ще са ми от полза. Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Terrano 2 2.7 TDI няма сила да върви в сняг без бавни
Свий
X
-
Пробвай първо с дебитомера. Със сигурност на тази възраст не е в кондиция.
По принцип има цедка на входа на помпата. Възможно е и тя да е запушена.
Въпреки, че не е бегачка, машинката си върви доволно. Трябва и от 1200 оборота да може да наема. Макар че под 1500 оборота вибрира цялата трансмисия. На магистрала 120 е комфортна скорост. Натоварена с багаж и 3ма човека не е проблем да изпреварваш и със 140.
Аз съм с дълга база и 245/75R16 LT гуми и си го може.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение30-40см сняг , не са ли до над долния ръб на вратите на туй Терано ? Не е ли достатъчно , че върви изобщо ?
По-показтелно е ,както споменаха , колко поддържа по асфалта със сток гумиДолните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Повдигнах го, колкото можах та има 42 см просвет мисля. Махнах предната броня, направих си метална със скосяване.
По отношение на дебитомера, сега като гледам какво се предлага на пазара цените почват от 100лв до 800лв
Посъветвайте ме кое е изпитано и добро, не търся най-евтиното, но 800лв....
Благодаря!
Коментар
-
Спарки ни е справочника ,за тия возила тук ,въпреки че и изневерява на марката . Слушай го .
А тоя "просвет" , ако си го мерил на най-ниското , на задния ти дифф , евалата ! Ама , ако е наистина 42см , значи си го постигнал с бая големшки гумета , с тях пък не очаквай чудеса от динамика...и добре дошъл в цирка
-
Не, 'просвета' от долния ръб на вратите визирах
-
-
Относно Дебитомера: със Зексел или Бош система си?
Питам,щото ми остана един дебитомер поръчван от китайците/дойде късно/ за Зексел системата.Тераното го продадох...
Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко....)
".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."
Коментар
-
Мисля, че е Зексел, но трябва да погледна
-
Zexel-а се чисти доста по-успешно от Bosch-а, стига да не е безнадеждно прогорял. С метална жичка е и е достатъчно тя да се топне в някакъв достатъчно агресивен разтворител за да се махнат налепите отгоре. Жичката трябва да придобие метален цвят. В момента предполагам е яко засрана.
-
Благодаря за съвета! През уикенда ще си поиграя да го почистя.
-
-
Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение30-40см сняг , не са ли до над долния ръб на вратите на туй Терано ? Не е ли достатъчно , че върви изобщо ?
По-показтелно е ,както споменаха , колко поддържа по асфалта със сток гуми
Когато дойде ред да сляза, "ринех сняг" с вратата, затова се наложи да го размърдам няколко пъти, зада си направя място за слизане.
Така че, аз също клоня към "диагноза" - дебитомер.
proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар