Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2 2.7 101h.p.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Terrano 2 2.7 101h.p.

Здравейте колеги!
    Имам проблем Терано 2.7 101к.с. и той е следният :
    Сутрин, когато е студено давам контакт, подгрева на свещите гасне, джипа пали и работи, като часовник.
    След 5-6 секунди започва да играе стрелката на оборотите-основно пада, а в купето се усеща все едно някой ти рита гумата
    ​​​​и при всяко падане на стрелката отзад излиза дим, като на неизгоряла нафта, след 2-3 мин. работа на мотора се оправя и после няма ядове до следващата сутрин . Колкото е по-студено времето по яко тресе и съответно малко по-бавно мотора заглажда работа. При топло време почти не го прави или поне не се усеща.
    Някакви идеи от къде е проблема?

Някъде по веригата си сръбва малко въздух. Оправията като за начало е смяна на всичко що е гумен маркуч и дифтунг по горивната система, от резервоара та до помпата. Обратната нафта включително. Чак после се мислят по-сложни работи.

Другото е, ако температурите са били отрицателни, гледай да похарчиш тая нафта и да сипеш друга, или ако е повечеко - 6-7 кила банзин на резервоар, комбиниран с литър двутактово масло, и пълнене догоре с прясна нафта (не от скъпата).

Може да смениш и горивен филтър, ако някое от уплътненията му е сдало.

Ако пак не става, сменя се конзолата на филтъра.

Ако пак не става, вече се мисли в посока помпа.

Принципно това с маркучите, дифтунгите и филтъра не се прави наесен, а не зимата, ама....
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря колега!
      Ще опитам да прогоня нещата по системата или поне на първо време част от тях.
      Относно температурите, почти не са били отрицателни.
      Някой колеги ме насочиха към дюза и да пробвам с добавка за почистване на дюзи-"Бардал" евентуално?

Коментар

Категорично не е дюза.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря!
          Доверявам ти се.

Коментар

Дюзите са толкова елементарни че може да ги провери всеки, дето се занимава с дизели, в добавката няма лошо, но вероятността тия 2 неша да ти решат конкретния проблем с претрисането и пропушването е изключително мижава.

Коментар

Вчера смених въздушния и горивния филтър.
              Смених и всички скоби около горивния и сутринта пак същото, може би една идея по-леко претрисаше и по-бързо заглади работа.

Коментар

Няма да минеш само със скоби. Писах - всички маркучи, всички скоби, всички дифтунги.

И изчаквай 3-4 секунди след гаснене на лампата преди да въртиш - свещите продължават да греят и след гасненето.

Коментар

👍
                  От там почнах.
                  Мислех, че може да е по-безболезнено. 😀

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X