Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Terrano 2 маркуч за хидравликата на волана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Terrano 2 маркуч за хидравликата на волана

Като начинаещ собственик на Terrano, R20 3.0 Di, ми се появи проблем с кормилната уредба. Снощи няколко километра преди вкъщи се появи едно странно виене при навиване на кормилото. Последната маневра, при паркиране дори за малко волана стана съвсем твърд.
    Днес сутринта, видях, че е под колата и там където съм паркирал има доста изтекло масло. Проверих казанчето на хидравличната течност и то беше около приемливия минимум. Виенето си продължаваше и се чува при запален двигател само.
    Закарах я в близкия сервиз и там се почна с една сага. Сравнително бързо намериха, един маркуч, който е с напуквания и от там тече. Майстора каза, ще го сменим и всичко е ок. Следобед ми звънна и каза, че такъв маркуч намерили само оригинален и оригиналния струва 1000 лв, и ще търси някой да го пресова, за да не купува нов. Това обяснение ми дойде в повече, хиляда лева за маркуч, до сега не бях чувал. По сайтовете за авточасти, не мога да намеря подобен. Реално ли е това, което ми разправят от сервиза или нещо искат да ме прекарат?

Вземаш си маркуча и го пращаш в някоя такава фирма http://www.hydpower.bg/bg и там слагат твоите накрайници на здрав маркуч. Струва левчета.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Доста оригинални части вече са изчерпани, и където са останали някакви бройки често са на нефелни цени. Точно тоя маркуч по обикновени магазини няма да го намериш, но както ти казаха, може да се направи. Не струва левчета, а десетки левчета.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз правих маркуча за високото налягане в http://pape-bg.com - нова маркуч с оригиналните накрайници. От днеска за днеска.

Коментар

От сервиза намериха фирма, тук локално в Търново. Цената на маркуча само е 200 лева. Самият маркуч е около 40 см и от едната страна има крайник 12, а другата 14 и по обяснението на майстора, това го е направило толкова скъпо.

Коментар

• Stbd
            Stbd коментира
            Редактиране на коментар
            Цените се оформят по следния начин - цена на накрайник, цена на запресовка, цена на маркуч на метър. Няма място за номерата, с които се храни системата за търговия с авточасти.
            Потърси в гугъл за фирма за хидравлични системи или за поризводтсво на маркучи по заявка. Не съм сигурен в името, но май имаше Хидравлон някъде. Има поне десетина съвсем добри фирми в България. Маркучът се изработва заминути.

Двеста лева е също толкова безумна цена колкото и 1000.
          Обикновена фирма за правене на най-вулгарни хидравлични маркучи ще ти взема нещо като 20-30 лева в най-лошия случай.
          Такива фирми има по няколко в градовете.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• kameno karp
            kameno karp коментира
            Редактиране на коментар
            Както ти е казал Кольо, това са безумни пари за тоя маркуч. Струва ми се, че майстора ти те качва на черешата!

• mishkata_mp
            mishkata_mp коментира
            Редактиране на коментар
            Да Кольо, така е. Въпроса е при кой ще отиде, че някои колеги слагат там маркуч с метални оплетки (по лесно влиза в тръбите) и после се чудят хората защо хидравликата им свири

Сега погледнах бележките - 50лв ми е струвала в Папе. Може и да им го пратиш и да ти го върнат направен. Както казах, прехвърлят се оригиналните накрайници, които в общия слуай са специални за автомобила и така или иначе няма от къде да се вземат, освен от протеклия оригинален маркуч.

Коментар

И на мен ми се виждат абсолютно нереални, улял се е майстора в закръглянето , но повече няма да ходя при него.

Коментар

Хаха същия маркуч го пуках и аз. На мен за оригинален маркуч ми искаха 900лв. Понеже беше през 2014 та не помня, но за около 30-50 лв ми направиха маркуч.
              Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X