Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виско за Терано 2.7tdi

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Виско за Терано 2.7tdi

    Здравейте колеги! Препоръчайте марка вискосъединител която да работи коректно. Благодаря предварително!

  • #2
    Ако е за колата от заглавието ЦЯЛА помпа на Valeo

    Коментар


    • #3
      От 7г съм с такава но нямам добри отзиви. Например колкото и да е загрявал двигателя никога не съм чул да се включва виското, а сега е останало зацепено и държи ниска температура термостат и датчик за температурата работят

      Коментар


      • #4
        Ами 7 г. са доволен живот за едно виско.

        Аз миналата есен го смених. Старото фучеше почти постоянно.

        Търсих Валео, защото тук всички го препоръчват. Но не намерих никъде налично - нито по магазини, нито онлайн. А търсих доста

        Та си взех онлайн Aisin WPN-054A, от частите точка ком. Препоръча ми го мой приятел, който кара Терано от 13 години и е сменил 3 броя в рамките на 3 години. Последното Айсин го кара вече 6-7 г. А другите две са били измислени марки, които са го изкарвали година-две.

        Не знам работи ли, не съм го чувал да фучи. Но съм с термостат на 82 градуса. Тераното ми държи 80-85 градуса и не качва повече.

        Всъщност старото ми, оригинолно виско отцепваше след 20-30 км каране. После зацепваше на 92-93 градуса. А такава температура вдигам лятото на магистралата към морето, със скорост 120-130 км/ч на 40 градуса жега, с багаж до горе и включен климатик. Та това лято към морето ще видя дали зацепва.

        Температурата я следя в градуси с OBD bluetooth скенер. Но ти си с кръглите фарове, вероятно си със старата диагностична букса.



        Nissan Terrano 2,7 TDI

        Коментар


        • #5
          Ок, благодаря ще слагам пак Валео. Ако няма ще ползвам марката която ти си сложил. И да, със старата букса съм.

          Коментар


          • #6
            Aisin си е сериозна марка за резервни части за японски автомобили. Друг е въпросът, до колко марките са запазили качество в наши дни. Но за мен си е ОК виското за сега.

            На това корпусът му е от чугун, а не от алуминий.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

            Коментар


            • #7
              Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
              Aisin си е сериозна марка за резервни части за японски автомобили. Друг е въпросът, до колко марките са запазили качество в наши дни. Но за мен си е ОК виското за сега.

              На това корпусът му е от чугун, а не от алуминий.
              Aisin за съжеление не е това, което беше. Станаха опаковчици като Blueprint/Febi/SWAG, Delphi и кой ли още не. Което не пречи и да е читаво де.

              Със скорост 120-130 виското не би трябвало да зацепва изобщо - потока въздух е толкова голям че минавайки през радиатора няма време да се стопли толкова, че да зацепи виското. Виско се чува в жегите, с климатик, по пътчета с много завои от сорта на прохода Шипка или Петрохан, Искърското дефиле и т.н. Или на моменти при каране градско с климатик (при чакане на светофар и малко след тръгването след това). Тя и перката на климатика при скорости над 60 или 80км/ч се изключва - няма никакъв смисъл от нея.

              Оригиналната е алуминиева и самото виско изкарва МНОГО повече от 7 години - обикновено помпата протича преди да е сдало виското. Аз и старото и новото ми возило ги окомплектовах с оригинална помпа, но хванах може би последния влак - вече не се намират даже и за трилитрово. Не и на смислена цена, ако изобщо.
              Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

              Коментар


              • bullet_pk
                bullet_pk коментира
                Редактиране на коментар
                Път подобен на Шипка го карам почти всяка седмица лятото без климатик. Не минава 80-82 градуса в жегите. В Пловдив градско в жегите с климатик пак около толкова. Даже и по черно без особени заигравки пак толкова си стои.

                Имам бензиново Рено Лагуна - точно на градско и планинско вдига температура и включва перки. На дълго се кротва по средата.

                На Тераното ми е обратното. Може би

              • sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Сега я натовари с още 3-ма човека по 100 кила + 300 кила багаж, и ще започнеш да го чуваш чат-пат. На магистрала НИКОГА не съм чувал виско, даже когато стрелката ми е била на 5мм от червеното. На градско с климатик се чува на всеки светофар, без да е загряла - климатика стопля виското, а не радиатора на двигателя.

            • #8
              Моето Valeo изкара 6 години-до миналото лято.Сега съм с някакъв незнаен боклук който си прави каквото иска и когато иска.Нямах време да си го сменя и затова го оставих при колегата да ми избере и смени.За пореден път се убеждавам че нещо което можеш да си го направиш сам да не даваш на друг да ти го прави.Не че не го е направил както трябва,но трябваше поне да си избера помпата-при положение че съм и сърбал попарата веднъж.Сега усещам че ще играя упражнението сам...

              Коментар


              • #9
                Сложих Aisin, за сега отзивите са добри всичко си дойде на място, само не съм го загрял още да видим как и кога зацепва но и това ще стане са да остане малко време. Благодаря на всички колеги за мненията.

                Коментар


                • #10
                  Извинявайте за може би тъпия въпрос. Има ли разлика между виското за бензиново и дизелово Терано 2????

                  Коментар


                  • #11
                    Няма прилика.
                    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X