Днес както си карах в София изведнъж започнаха да падат оборотите и да играят в ниските и угасна и няма палене. Въртя, а да запали и угасва. Някаква идея от какво е. Сутрин пали много трудно и прекъсва поне 10 мин след стартиране на двигателя при опит да се изфорсира. Всички датчици са сменени, дюзите са ремонтирани, с две думи всичко съм сменил по колата. Сутрин клапана на филтъра е много мек, но дори и да напомпам пак пали трудно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Изгасна по време на движение.
Свий
X
-
google -то намира това и други подобни :
""...Nissan said it is 100% a timing problem. Chain streach or chain has skipt a tooth.
The way to test this is to unplug the cam sensor. If it starts better and ticks over perfect then that's your proplem....""
Nissan каза, че това е 100% проблем с времето. Разтягане на веригата или верига е пропуснал зъб.
Начинът да тествате това е да изключите сензора на гърбицата. Ако започне по-добре и отмине перфектно, това е вашият проблем...
Коментар
-
Мисля, че при проблем с клапаните на горивната помпа има подобни симптоми. Даже имаше тема във форума на някой с подобен проблем, потърси темите за X-trail. Също възможност.Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
-
Правих диагностика и показа ниско налягане на горивото. Но аз тези клапани ги сменях преди около 30 хил.км. единственото което не съм сменил като клапан или датчик е клапан на рейката и датчик на педала всичко друго съм сменил или ремонтирал.
Коментар
-
Вчера проверих дали стига гориво до дюзите. Стига, има въздух, но забелязах че предпазителя на помпата беше изгорял, смених го и опитах да запаля запали и угасна веднага. След което свалих пак предпазителя и видях че е нагорял. Опитах да просвиря дюзите да видя дали има връзка ама нещо не става. Преди няколко месеца имах прекъснат кабелна алтернатора в снопа в предната броня. Също така през зимата като включя опцията за изсушаване на стъклата влиза в авариен режим и не иска да вдигне повече от 2 хил оборота. Та питам дали има някъде в софия жичкаджия да я закарам с пътна помощ и да я погледне.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар