Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изпускателна система за NISSAN TERRANO 1 3.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изпускателна система за NISSAN TERRANO 1 3.0 V6

Здравейте колеги. От къде може да се закупи изпускателна система за NISSAN TERRANO 1 3.0 V6. Говорим за всички тръби гърнета и т.н.

Благодаря колеги, че два дена ме заливате с отговори. Просто едвам насмогвам да ги чета. А ако бях горд собственик на някое R20 ( за непросветените терано 2 ) сигурно щеше да е страшно.

Коментар

Какво се сърдиш, че няма много хора, дето са си купували изпускателна система за 30+ годишно МПС. Аз на П2 отидох в местния сервиз, вади каталози, чеса главата и даде оферта. Имаше неясноти , но бонуса в случая е, че сервиза да се оправя с доставчика, аз си търся готова кола. За дъртите дръгели вече няма каталози, или се приравняват с някои други модели, или.....Гледах го филма и с 25 годишна кола.
      п.п. В ЕМ Комплект имат за всякакви коли, питай там.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

R20 ги произвеждаха до преди 15 години. Та все още доста от тях се срещат по пътищата.

Ти питаш за автомобил, който е спрян от производство преди 25 години. Особено с 3.0 V6 пък винаги са били рядко срещаниу нас. Питаш за цяла генерация на такъв автомобил. Явно не се намират под път и над път.

Според мен едва ли ще намериш нещо готово на склад. Евентуално с доставка от чужбина, на мно-о-ого неприлична цена.

Направих си труда да поровя в онлайн каталозите на три марки производители на гърнета. Polmostrow и Bosal имат в номенклатурата си само за 2.7 TD, а при Walker за 3.0 V6 излиза "No longer supported"

Така, че спасението ти е добър сервиз за гърнета. Тръби могат да огънат всякакви. Гърнета, евентуално да търсят нещо с подходящ размер и да творят. Ако имаш останало някое здраво гърне, могат да го ползват.

Лошото е, че в повечето сервизи за гърнета са пълни мундари. Гледат да ноплюят дупката с СО-то и да вземат парите

Кажи поне от кой град си, че някой да те ориентират за сервиз.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Какво се държиш като напикана мома!

Четеш тук. Изваждаш си номерата и си ги цъкаш в гугъл. По снимките сравняваш на място с твоето.
          После търсиш Люцкан +359898565995, ако не си просветен това е колега от форума, който продава оригинални части за японски автомобили. Пращаш му номерата и чакаш доставка.

Ако до тук има нещо неясно - отиваш в първия сервиз за гърнета и ауспуси и им оставяш колата. Те ще си се оправят по-натам.

Айде и дА се похвалиш каква си я надробил
          п.п. ще ми е интересно да споделиш цените на оригиналните тенекии

Коментар

Оригиналните гърнета, ако въобще ги има най-вероятно ще надхвърлят цената на джипа.Та правилният отговор е отиваш в читав сервиз за ауспуси и ги оставяш да си блъскат главите.Ако ще я караш в кал настояваш всичко да е максимално прибрано и защитено от рамата.

Коментар

И да си горд собственик на R20 в цяла Б-я не могат да ти съберат комплект от 3 гърнета от една марка/говоря от евтините/.Скочих на Босал и за 390 лв с скоби и гарнитурки стана работата.Почти съм сигурен че ги има и за въпросното возило от темата,друг е въпроса дали му се дават едни 500 лв примерно.

Коментар

И аз скочих на bosal с 2.7-цата...

...и после ги смених с polmostrow, щото bosal-ът фучеше. И едните и другите са с видимо по-тънки тръби, поне на изхода, няма го и последното гърненце точно на изхода.

Сега за тройката си възстанових оригиналните, и се надявам да поизкарат, щото с афтърмарет гърнета хавата е покъртителна. Имам даже "позиви" сам да си ги направя от неръждавейка.

...и впрочем, алуминиев спрей от ITT е единстеното, дето държи върху заварки. Само трябва да се почистят и обезмаслят добре. На Bosal и Polmostrow заравките ръждясват зверски на втората седмица и не вярвам да изкара повече от 3 години.

...или, следващия път ще купя комплект от немския ebay. Гъбго май все още работят, та няма да е драма с доставката като цена. Нищо чудно да излязат и по-евтини и по-качествени от това, дето има по нашите магазини.

ПП: Има и за Terrano 1 3.0, ама цената е неприятна. Пълния комплект за Terano 2 3.0 е към 250 евра, на IMASAF. Поне изглеждат читаво направени. Но аз ще си къткам оригиналните докато мога. Макар че на студено турбото ми се чува зверски, и причината не е в турбото - некъде докато е студено не уплътнява, предполагам предната част с кривката. Понеже и катализатора е празен - чува се още повече. И не мога да разбера от къде изпуска.

Предната ми оригинална предна част пък изпадаше в резонанс с турбото и при определени обороти и звука беше потресающ. Също не разбрах от къде и идват проблемите - външно нищо не се виждаше, обаче дрънчеше все едно има откачена ламарина.
                Последно редактирано от sparkybg; 11-04-21, 12:27.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не че Босал-а са кой знае какво,но единствено от техните имаше налични и то с малкото гърненце на последната секция.На мен пък полските ми се видяха по зле на външен вид.Оригиналното старо /средното/тежеше колкото всички нови.Та си прави сметка какво има вътре

Коментар

Що се занимвате с глупости, а не си напазарувате гърнета от някоя морга.Избор на диамтери и размери има огромен, плюс готови огънати тръби.После ви трябва само телоподаващо и малко творчество. Едно оригинално гърне на eberspacher ще изгние десетина години след тераното.

А това, че са тежки оригиналните не е повод за радост, освен когато ги давате на вторични.

Коментар

Абе направо си е повод. КАто оставим настрана ДРАСТИЧНО по-качественото покритие на оригиналното гърне, тръбите по новите гърнета имам чувството че ги чувам как гният и стават на вестник за 2-3 години. Драмата с меките връзки е още по-голяма - да намериш нови тръби с качествена мека връзка е почти мисия невъзможна.

На страрото ми терано на втората година кюнците изглеждаха по-зле от 15 годишни оригинални. Да, не бяха спукани или порпускащи никъде, но изглеждаха по-зле. За съжаление оригиналното същи се беше пробило на едно място, иначе и там щях да правя кръпки.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Kirilpm
                        Kirilpm коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не че нещо ама качествени гърнета на японска кола? Много рядко се среща терано с оригинални гърнета без да са станали на тор, особено в наши дни.А за повечето европейски марки оригинално гърне в перфектно състояние на 20-25 години е нещо съвсем нормално.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X