Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не пали след големия дъжд оня ден.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не пали след големия дъжд оня ден.

Здравейте,
    Оня ден (Сряда) се качвам аз на камиончето (Нисан Патрол К-160, 2,8 бензин) и въртя ключа и какво да видя... ми не пали бре. Отварям аз капака и съответно гледам къде какво става (до колкото разбирам, а то не е кой знае колко). От бобината идва ток, даже много добра искра, на чукчето на делкото пак има искра и тя е силна, до свещите ток стига, но ми се вижда, че е малко слаб. Газ в бутиалката има, помислих си, че може нещо изпарителя да се прави на важен, но го пробвах и на бензин и пак не пали. Взех почистих свещите, сложих ги, почистих дистрибуторната капачка и пак не пали. Има признаци за запалване, понякога до такава степен завърта двигателя, че си мисля, че е запалил и като пусна ключа и няма никой.
    Дайте някой съвет ако, че вече не се сещам какво да го правя, а мястото където се намира джипката е доста далече от сервизчето на моя майстор нямам как да го задърпам до там.
    Ако някой живее на близо в района и мисли, че може да помогне моля да се обади.
    GSM: 0885904450
    Местоположение: до София Мал, на кръстовището на Опълченска и Стамболийски. Аз живея в сградата до големия жълт блок.
    Последно редактирано от Ясен; 07-08-09, 16:18. Причина: PG-13
    Михаил Филипов 0887895169
    As long as she still goes and runs well who cares about the Horse Power
    Lockem in low and over the hills we go!!!

До: Не пали след големия дъжд оня ден.

Щом има искра и върти, вероятно не достига гориво до двигателя.
    Газовите уредби имат релета - възможно е да са се окъсили и да не се отваря клапана за газ.
    Опитай на бензин - откачи маркуча, който подкачва бензина (към дюзите, ако е инжекцион, или към карбуратора, ако е карбураторен). Трябва да провериш дали качва бензин.
    Друго, за което се сещам е да провериш дали е сух въздушния филтър.
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Ключето за газ мисля, че работи понеже при опитите за палене отпред мирише на газ.
      С бензин пробвах също да запаля като му налях през карбуратора малко (преди съм го палил така и не е имало проблеми) сега нещеше да запали дори и така.
      Мене ме съмнява това, че искрата, която излиза от свещите е слабичка.

Въздушния филтър оня ден ми се видя сух, не го е валяло вода.

Коментар

Ако нямаш богат опит, трудно ще познаеш силна или слаба е искрата. Ако ти се чака още час-два, може да намина да ти го подкарам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Ако нямаш богат опит, трудно ще познаеш силна или слаба е искрата. Ако ти се чака още час-два, може да намина да ти го подкарам.
          Ами аз за никаде не бързам така, че мога да те изчакам не ми е проблем

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ...Ако ти се чака още час-два, може да намина да ти го подкарам.
            А ако ти траябва още помощ (инструменти) свиркай, до към 20.00ч. няма да съм се алкохолизирал.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Проблема е решен!
              Много големи благодарности на Ясен, за което ще почерпя.
              Проблема се оказа една клемичка, която се беше откачила.

Коментар

Тая схема - чукче + вариатор я мразя особено силно от времето, когато Москвич 412 беше средна ръка народна колица. Тук - усложнена от факта, че вариаторът е отделно и не се вижда на пръв поглед.

Я кажете, това делко има ли електронен вариант? Колицата си иска една електротехническа ревизия, може оттам да се почне.

Коментар

А между другото сега като покарах, пак доста трудно пали. С припомпване от клучето за газта и с педала на газта до край пали, иначе нещо да го запаля без тази процедура е мъка. А тази процедурка съм я правил зимата само и то при доста минусови температури и го паля на газ. Някакви идеи от какво може да е това?

Коментар

Първоначално публикуван от silentrat Преглед на мнение
                    .... Някакви идеи от какво може да е това?
                    ...Смуче въздух от някъде, или позастарели мембрани, а разхода променен ли е?

Коментар

Пукната капачка на "делкото"? Стари кабели? Пукната високоволтова бобина? Палеца си отива? Акумулатор на умирачка?
                      НЕма газ?
                      Някоя пропускаща гарнитура по смукателния тракт? (тогава няма да държи ниски обороти и след като запали)

Уф, много станаха, пък се сещам за поне още толкова... май най-добре да видиш какво пие Ясен и пак да му звънкаш
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        Пукната капачка на "делкото"? Стари кабели? Пукната високоволтова бобина? Палеца си отива? Акумулатор на умирачка?
                        НЕма газ?
                        Някоя пропускаща гарнитура по смукателния тракт? (тогава няма да държи ниски обороти и след като запали)

Уф, много станаха, пък се сещам за поне още толкова... май най-добре да видиш какво пие Ясен и пак да му звънкаш
                        Мале мале мале, чакай бе човек, в понеделник си вървеше нормално, ти го изкара не знам какво
                        Значи, газ има, ботиалката е пълна, бобината я смених в сряда, кабелите, капачката и палеца са стари, но и с тях в понеделник си вървеше. Акумулатора пали па, че е стар то това е ясно.
                        Ниски обороти си държи след като загрее, иначе първите няколко минутки трябва да му подаваш газ, иначе след като загрее няма проблеми. (ама то това си му е старо)
                        А това, че Ясен ще ми идва на гости и друг път е ясно.

Коментар

От това ти обяснение, ми върви на застарели мембрани като е студено и гумите са по-непластични, като се затоплят и им става по-лесно да регулират в по-нормални граници....ама мембрани се сменят за 1-2часа (снощи го правих) а цените са около 30-50лв. зависи от магазина,производителя и вида на изпЪр(д)ителя

Коментар

Ами днеска един приятел пипна леко изпаритела и в момента колата си пали без проблеми. Това за мембраните за изпарителя мисля, че е проблем при мене и че са вече за смяна. Изпарителя е Ловато, само, че при смяна на мембрани за 30-50 лева, не е ли по-добре да си купя направо нов изпарител за 70 лева?
                            Имам и друг въпрос към хората с повече опит при газовите коли, какво ви е мнение за турските изпарители Волтрон понеже той е на половината цена от Ловатото и според монтьора, при който по принцип ходя е на мнение, че нямат никакви проблеми и че са качествени колкото Ловатото.

Коментар

Първоначално публикуван от silentrat Преглед на мнение
                              .. при смяна на мембрани за 30-50 лева, не е ли по-добре да си купя направо нов изпарител за 70 лева?
                              Не. Рециклирай си Ловато-то с нови мембрани и гумички (продават се като ремонтен комплект). Ще стане като нов. Има и няколко газовици наоколо във Форума, които могат да го направят срещу скромна сума, а вероятно можеш и сам. Аз съм го правил, просто е.

(Пък, ако твърдо си решил да слагаш нов за 70лв, не хвърляй стария. Нов като твоя струва 150-180лв, сам ще се убедиш защо)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X