Обява

Свий
Няма добавени обяви.

“Рошави” гуми за смесено каране Терано 2.4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• “Рошави” гуми за смесено каране Терано 2.4

Здравейте Колеги,

Понеже съм нов във форума и срещнах доста противоположни мнения искам да попитам какъв размер може да се постави(без да се реже,”кърти” и т.н) на стандартно окачване! И другото питаме ми е като марка какво бихте предложили. На предишният джип с 2.4 12v бях с Гудиър Вранглер Дуратрак 235/75/15. Останах супер доволен!!! На новата машина обаче размера е 235/70/16 мисля че бяха Дискавър Спорт 106t. Благодаря за помоща предварително.

Максималния размер за Терано 2 е 265/70/16 или 245/75/16 което е почти едно и също. В инчове е 31/10.5/16.
    При тези размери не се пипа почти нищо, единствено се подрязват малко калобраните от вътрешната страна да не опират гумите при завой.
    Относно модела Goodyear wrangler duratrac, едни от най-добрите универсални АТ гуми. За съжаление вече не се намират в България или ако се намери е много трудно, няма внос.
    Потърси някой друг модел АТ гума щом искаш да караш по всякакви терени. Доста колего са с BFG AT, не са никак лоши.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Гудричите се опичат доста бързо, то затова са и доста устойчиви на износване. И на мокър асфалт се пързалят доста добре. То и на сух, ако се наложи внезапни яки спирачки...
      Пробвано точно на дълго терано.

За неагресивен офроуд каквото и да сложиш-все тая. Вземай което ти е по джоба и ти хареса на вид, и това е. Не може да сбъркаш с много.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря ви за помоща.Загледах Дискавъри СТТ някакво мнение или наблюдение имате ли?

Коментар

• Arbiter_of_soul
          Arbiter_of_soul коментира
          Редактиране на коментар
          По скоро за смесено погледни Cooper Discoverer ST MAXX. Дават ги като хибридна гума - нещо средно между АТ и МТ.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

За неагресивен офроуд каквото и да сложиш-все тая. Вземай което ти е по джоба и ти хареса на вид, и това е. Не може да сбъркаш с много.

И аз така мисля,

Кумът ми , за дълго терано 2,4 си взе UNIGRIP / COMFORSER и с минусови джанти и с малко рязане влезнаха 31 инча .

На стария ми лек джип бях с Дискавъри СТТ ПРО и нямах никакви забележки, страхотно представяне и в кал и в сняг, не се притеснявах и се навирах във всякакви дерета....

На новия ми тежък джип си взех същите и о ужас затъвам на всякъде, пързалям се напред, настрани, назад.... абе много зле. Забравих за деретата, сега карам само по черни пътища

Коментар

• Jokera_Terrano
          Jokera_Terrano коментира
          Редактиране на коментар
          Да споделиш за рязането 😂 Как и какво трябва се направи🤔 Благодаря ти предварително

• cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          Ако си с оригинални джанти или други със същия офсет като заводските, при 31-ци се подкастрят само калобраните отпред от вътрешната страна или направо ги махаш предните и задните (джипа придобива друга визия - по-добра според мен).

Благодаря ти за полезното инфо🍺

Коментар

• Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Ти като ги сложиш и почнеш да завиваш ще разбереш къде трябва да се реже

Хаххахаах със сигурност така ще стане 😂 А да те питам има ли разлика между 31-ци 15 и 16 цола и колко трябва да гледам като размер 31х10.5х15/16

Коментар

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Няма никакво значение дали са 15 или 16 цола.
          Това е диаметъра на джантата, а 31 е диаметъра на гумата.

Не знам каква е тази българска мания да се мисли, че диаметъра на гумата зависи от цолажа.

Първоначално публикуван от Jokera_Terrano Преглед на мнение
        Хаххахаах със сигурност така ще стане 😂 А да те питам има ли разлика между 31-ци 15 и 16 цола и колко трябва да гледам като размер 31х10.5х15/16
        Разлика в диаметъра няма, те за това са и 31-ци - 31 инча.
        А за това какъв размер да гледаш зависи от джантите които имаш.
        Ако си с 15 цола търсиш 31/10.5/15.
        По принцип при тях има доста по-голям избор от колкото при 31/10.5/16.
        Ако си с 16-ки може да се оглеждаш за 265/70/16 - като размери са почти еднакви с 31-ците.
        Който търси , намира !

Коментар

Колегата spakybg е написал в една тема за джанти терано че стават най-добре от Паджеро защото били с по добър офсет. Някой дали може да ми прати снимка на такива за да знам какво са търся. Благодаря предварително

Коментар

Джанти за Паджеро съм виждал няколко разновидности, колко са точно не мога да кажа.
            Офсета им по спомен беше +10, а при Тераното +24 или 25 ако не се лъжа. Имай на предвид, че това е максимума на изнесени джанти с гуми 31-ци и махнати калобрани, когато си без лифт и без да играе флекса.
            Потърси в олх, за паджеро винаги се намират.
            Който търси , намира !

Коментар

По-добре от Л200 , там май имаше и нулеви.
              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• cnc82
                cnc82 коментира
                Редактиране на коментар
                Знам, че ако са по изнесени от ЕТ+10, 31-ци ще опират вече в метал.

Принципно мислех за 31-ци 15 цола. Калобраните както каза колегата ще ги “рециклирам” 😂 но ме притеснява да не закачат и на друго място. Предстои ми купуване на по “рошави” гуми за зимата и все още се чудя какви. Дали оригинал 235/75/15, 235/70/16 или 31-ци. Ако е голямо главоболие с 31-ците ще си остана на стандартния размер. И другата сложна комбинация е че ми трябват за смесено каране 😤

Коментар

Щом ти трябва за смесено каране - търсиш АТ (All terrain) гуми. На сняг са доста по-зле от зимни гуми.
                За размера - с 31-ци ще увеличиш клиренса и джипа ще се надигне, това е основното предимство. Визията също ще се подобри, разхода се кача с 1-1, 5литра и динамиката спада (при бензина по-осезателно).
                Прецени си имаш ли нужда от това или не.
                Който търси , намира !

Коментар

Нищо лично ,но като се пита трябва да се знае кое какво ....Е какво гума 31ца???
                  Пускам снимки на Пикапчето отпред си е почти Терано на релни 32ки ,лятос на 17ц ,зимъс пролет и есен на 16ц
                  С много леко подкастяне от към калобрана и отпред ниско долу на бронята.
                  Пп рошавите китайци са нови и се държат определено по добре от Гудрич МТ на всякакви усливия ,еле па кишав сняг с кал отдолу.
                  Да добавя -само с плюсови джанти ,минусовите съм ги зачеркнал още от партолското ми време Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20210128_182839_231.JPG Прегледи:0 Размер:610.7 КБ ID:6701651Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20210128_183025_394.JPG Прегледи:0 Размер:697.6 КБ ID:6701652
                  "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                  Кольо.

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
                    Джанти за Паджеро съм виждал няколко разновидности, колко са точно не мога да кажа.
                    Офсета им по спомен беше +10, а при Тераното +24 или 25 ако не се лъжа. Имай на предвид, че това е максимума на изнесени джанти с гуми 31-ци и махнати калобрани, когато си без лифт и без да играе флекса.
                    Потърси в олх, за паджеро винаги се намират.
                    Терановите 16 ки и железните и алуминиевите са +25 ,Патролските от у61 са +10,пикапите са +40 ,тези 17 ките от горния ми пост и те са +40
                    "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                    Кольо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X