Здравейте на всички,
От миналата седмица съм собственик на Nissan Patrol 2.8 TDi GR 2001 година.
Джипа е доста запазен със собственик възрастен човек, които си го е внесъл преди 5 години като е каран само по 7-8 пъти в годината на риба.
Ще го ползвам за лов и оффроуд разходки със семейството.
В четвъртък му предстой цялостно обслужване Масла (двигател, скорости, раздатка, дифове), филтри, ангренаж + ролки, водна помпа, термостат и антифриз.
Двигателя работи отлично без излишни шумове или тресене. Не пуши или прекъсва.
От няколко дни го карам и забелязвам следния проблем:
Да спомена, че съм много повече ИТ технически грамотен отколкото АВТО технически 😊
Предполагам, че ще се наложат диагностики и търсене на проблема, но ще съм Благодарен на всеки, които е имал подобен проблем да сподели, за да не губя време в търсене на неправилните места.
Благодаря предварително на всички.
От миналата седмица съм собственик на Nissan Patrol 2.8 TDi GR 2001 година.
Джипа е доста запазен със собственик възрастен човек, които си го е внесъл преди 5 години като е каран само по 7-8 пъти в годината на риба.
Ще го ползвам за лов и оффроуд разходки със семейството.
В четвъртък му предстой цялостно обслужване Масла (двигател, скорости, раздатка, дифове), филтри, ангренаж + ролки, водна помпа, термостат и антифриз.
Двигателя работи отлично без излишни шумове или тресене. Не пуши или прекъсва.
От няколко дни го карам и забелязвам следния проблем:
- Джипа набира доста мудно (разбирам, че няма как да се очаква много за това купе) и когато започна да изкачвам дори лек баир започва да намалява драстично мощността искайки да сваля на по ниска предавка и да го държа само във високите обороти, за да продължи да набира.
- Излизайки оффроуд когато съм на бързите 4x4 дори в лекия наклон почти не мога да мина на 2-ра скорост, защото започва глъхнене и тотална загуба на мощност (дори педала да е до долу на 2-ра мощността си намалява)
- Друго нещо, което забелязвам, е че без значение дали съм на 4x4 бързи или бавни джипа между 1000-1500 оборота започва да придърпва силно и начесто искайки или да вдигна оборотите или да мина на полу-съединител, за да овладея придърпването. Забелязвам, че придърпването започва веднага след като подам газ, за да увелича оборите от 1000 нагоре
- При маневри в гората примерно 4x4 бързи и да дам назад, за да обърна след включване на 1-ва иска подаване на повече газ на полу-съединител иначе просто мощността я няма и се опитва на гасне. При тази маневра винаги е придружено със силно тъмно сиво-черно изпушване + силна миризма на феродо.
- При всичко гореописано няма светване на чек лампи или някакви предупредили сигнали по таблото.
Да спомена, че съм много повече ИТ технически грамотен отколкото АВТО технически 😊
Предполагам, че ще се наложат диагностики и търсене на проблема, но ще съм Благодарен на всеки, които е имал подобен проблем да сподели, за да не губя време в търсене на неправилните места.
Благодаря предварително на всички.
Коментар